Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Agnieszko, żurawki możesz sadzić do kiedy ziemia nie jest zmarznięta. Jeszcze dziś jedną paczkę wysłałam.
Holka, witam i zapraszam serdecznie.
Grażynko, parę zdjęć oszronionych mam, ale ponieważ nie było dużej wilgotności to i szron niewielki.
Pinkola, a kwitną niestrudzenie, tak samo hosty...
Olu, z Ciebie zdolna kobieta to dałaś radę, Ja też wykopałam begonie, ale to mniej pracy niż z daliami. Pojedziemy wiosną na zakupy.
Jolu, widzisz , jak to człowiek może się na oko pomylić. Ale już lepiej, chodzę całkiem żwawo.
Witaj, Danusiu.
Fafka, czasem coś się przegapi, ale jest tyle pięknych innych wątków.
Majko, liście suche to najlepsza okrywa dla roślinek. I nie ważne czy dębowe...
Jesienny ogród w cieniu.
I w promieniach słońca.
Holka, witam i zapraszam serdecznie.
Grażynko, parę zdjęć oszronionych mam, ale ponieważ nie było dużej wilgotności to i szron niewielki.
Pinkola, a kwitną niestrudzenie, tak samo hosty...
Olu, z Ciebie zdolna kobieta to dałaś radę, Ja też wykopałam begonie, ale to mniej pracy niż z daliami. Pojedziemy wiosną na zakupy.
Jolu, widzisz , jak to człowiek może się na oko pomylić. Ale już lepiej, chodzę całkiem żwawo.
Witaj, Danusiu.
Fafka, czasem coś się przegapi, ale jest tyle pięknych innych wątków.
Majko, liście suche to najlepsza okrywa dla roślinek. I nie ważne czy dębowe...
Jesienny ogród w cieniu.
I w promieniach słońca.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogrodowe ujęcia super - jak zawsze żurawki ubrane w szron pięknie się prezentują
Iguś to i ja Cię podpytam jako fachowca: porobiłam sobie mnóstwo sadzonek (sadzoneczek właściwie) żurawek (to 'Cherries Jubilee') wiele z nich dopiero wypuściło takie maleńkie listeczki... Co ja mam z nimi zrobić na zimę? W przyszłym roku chciałabym z nich zrobić obwódkę rabaty, teraz jeszcze miejsce nie jest gotowe... Czy przetrzymać je np. w kotłowni (będzie tam całą zimę raczej ciepło) czy w garażu (ocieplony, ale nie ogrzewany więc przy otwarciu drzwi pewnie temp. spadnie poniżej zera), czy może znaleźć jakieś miejsce "przechowalnię" w ogrodzie i tam poprzesadzać? Tylko czy takie drobinki dadzą radę w gruncie i przetrwają do wiosny? Doradź początkującej A takie starsze nieco bardziej rozrośnięte, ale też w doniczkach, jak przechować?
Twoje okazy to dopiero piękne Mam nadzieję, że kiedyś doczekam się też fajnych
Twoje okazy to dopiero piękne Mam nadzieję, że kiedyś doczekam się też fajnych
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Żurawki lekko oszronione przepiękne, ale to ostatnie zdjęcie, żurawki prześwietlone słońcem to czyste malarstwo ... jakbym obraz jakiegoś impresjonisty oglądała ...
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Roślinki muśnięte lekko mrozikiem wyglądają cudnie a już kolorowe żurawki to tylko schrupać. A w słoneczku poezja.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iga....teraz Ci kwitnie ciemiernik to ja takiego chcę....
a tak naprawdę to dałoby się skubnąc tego spod okna kuchennego? piękny Ci on
a tak naprawdę to dałoby się skubnąc tego spod okna kuchennego? piękny Ci on
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Tutaj jak zwykle pięknie- bez względu na porę roku
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Igo , pilnuj terminu wiosennego kiermaszu w Minikowie , połączymy zakupy.
W luksferowej skarbonce przybywa piąteczek.
Słoneczny ogródek bardziej mi się podoba.
W luksferowej skarbonce przybywa piąteczek.
Słoneczny ogródek bardziej mi się podoba.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Igo i ja jestem w nowym wątku.
-
- Kontakt:
Misiu, to Solar Power.
Olu, ja na roślinki nie odkładam, bo nie wiem co będę kupować, co zmarznie, co się wytnie.... Ale na zakupy pojedziemy, na pewno początek maja.
Mariolu, dziękuję za miłe słowa.
Grażynko, jak bym mogła to bym Ci nieba przychyliła, ale z ciemiernikiem jest problem , bo od 3 lat nie zdążył zawiązać nasion i nie mam siewek. A te które miałam rosną u ludzi. W tym roku jest ciepło, bo on teraz kwitnie, zobaczymy, może za rok będą siewki. A ten pełen różowy faktycznie zwariował i zakwitł we wrześniu.
Majeczko, słoneczna jesień jest piękna, nawet jak zimno, na razie co dziennie kawa jeszcze tarasowa.
Jolu, jeszcze kilka zdjęć mam , może i inne będą ładne.
Yuka, już odpisuję na Twoje pytanie. Żurawki o tej porze świetnie się ukorzeniają, i nic im nie szkodzi ani przymrozek, ani zima. Wszytko co masz sadź do gruntu, najwyżej lekko przysyp w grudniu torfem. a wiosną będą już ładne roślinki. Na takie kępy czeka się niedługo, zależy od odmiany , rok , dwa. Ale wybrałaś odmianę niezbyt reprezentacyjną, jak na dużą ilość. lubię tę żurawkę, ale w ilości kilku sztuk wystarczy.
Agatko, fajna taka pogoda, rano szronik, potem słoneczko, ale chyba dziś jeszcze podleję roślinki, bo od kilku dni nie pada, a Piotrek chce wyłączyć już podlewanie na zimę.
Żegnamy hosty.
Olu, ja na roślinki nie odkładam, bo nie wiem co będę kupować, co zmarznie, co się wytnie.... Ale na zakupy pojedziemy, na pewno początek maja.
Mariolu, dziękuję za miłe słowa.
Grażynko, jak bym mogła to bym Ci nieba przychyliła, ale z ciemiernikiem jest problem , bo od 3 lat nie zdążył zawiązać nasion i nie mam siewek. A te które miałam rosną u ludzi. W tym roku jest ciepło, bo on teraz kwitnie, zobaczymy, może za rok będą siewki. A ten pełen różowy faktycznie zwariował i zakwitł we wrześniu.
Majeczko, słoneczna jesień jest piękna, nawet jak zimno, na razie co dziennie kawa jeszcze tarasowa.
Jolu, jeszcze kilka zdjęć mam , może i inne będą ładne.
Yuka, już odpisuję na Twoje pytanie. Żurawki o tej porze świetnie się ukorzeniają, i nic im nie szkodzi ani przymrozek, ani zima. Wszytko co masz sadź do gruntu, najwyżej lekko przysyp w grudniu torfem. a wiosną będą już ładne roślinki. Na takie kępy czeka się niedługo, zależy od odmiany , rok , dwa. Ale wybrałaś odmianę niezbyt reprezentacyjną, jak na dużą ilość. lubię tę żurawkę, ale w ilości kilku sztuk wystarczy.
Agatko, fajna taka pogoda, rano szronik, potem słoneczko, ale chyba dziś jeszcze podleję roślinki, bo od kilku dni nie pada, a Piotrek chce wyłączyć już podlewanie na zimę.
Żegnamy hosty.
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
Cześc Igo - trzeba je jakoś ciachac czy po prostu zostawic ?Żegnamy hosty.
-
- Kontakt:
Witam Robercie. Zawsze zostawiam hosty, bo one późno wychodzą i po uschniętych liściach wiem gdzie rosły. Ale jak ktoś ma potrzebę posprzątania, to można liście usuwać jak zeschną.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Nowy wątek ,a ja dopiero na siódmą stronę trafiłam
Mój ciemiernik korsykański, też ma pąki kwiatowe, ale czy zakwitnie
Kundelkową Lime Marmalade jestem oczarowana, wiedziałaś
czym mnie uszczęśliwić
Mój ciemiernik korsykański, też ma pąki kwiatowe, ale czy zakwitnie
Kundelkową Lime Marmalade jestem oczarowana, wiedziałaś
czym mnie uszczęśliwić