Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Jule, :D tak, tak tylko odgrzebię temacik, a na razie uśmiałam się, z Ani An-ki bo jej się naprawdę coś pomęrdało. Ogląda Pastellę, a mnie się pyta kiedy ją wstawię. Hihi..hi :;230
Awatar użytkownika
PiVi
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Jak tam Majka ?
Kiedy kopczykowanie ???
W nocy u nas już minusy.. na razie "biedne".... ale...

PiVi
Moje Róże czyli nowe hobby.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj dzisiaj zwiedzałam Twój ogród.jestem pełna zachwytu. Takiego ogrodu różanego nie widziałam .wygląda na to że masz połacie terenu, a co do róż to
na pewno wrócę. Spotkałam kilka znanych mi róż. np. w tym sezonie wraz z kilkoma znajomymi zamawiałam róże w rosarium. np. nostalgie , eden rose i red eden rose/pnące/,
podobała mi się u Ciebie bidermeier, pastella i wiele wiele innych.Naprawdę warto było pospacerować po Twoim ogrodzie. pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Milego i owocnego dzialania :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

majka411 pisze:Jule, :D tak, tak tylko odgrzebię temacik, a na razie uśmiałam się, z Ani An-ki bo jej się naprawdę coś pomęrdało. Ogląda Pastellę, a mnie się pyta kiedy ją wstawię. Hihi..hi :;230
A śmiej się z b iednego człowieka,śmiej. :lol:
Pokazujesz różę jakby to co najmniej wielki klimber był ,wcale nie podobny do Pastelli a do róży o wielkich gabarytach.
Różę z zielonym oczkiem mam-Green Ice no i widziałam Lovely Green.
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majuś, w końcu znalazłam chwilę, żeby napisać. Pewnie wiesz, że masz cudny ten ogród, a najbardziej mnie kręci perfekcyjna linia trawnika zamkniętego w ramach z kostki (?) Porządeczek, aż miło, czego u mnie brak. Jak Ty to na odległość robisz? :shock:
Pastella giganciara cudna. ;:138
Masz może zdjęcia Sophii R. w rozkwicie? Mam jakąś NN podobną do niej i coś mi się wydaje, że to ona, ale z mojej jestem zadowolona/zauroczona, bo ma piękny, pachnący kwiat, a właściwie bukiet kwiatów.
Pozdrowionka :wit Idę dalej kopać. :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich, :D kilka słów o tym co na różance. Otóż mnie wszystko pomarzło jak zobaczyłam przyrodę mocno oszronioną, to zrobiło mi sie przykro. Jedna noc, i po kwitnących różach. W tym rejonie było - 7 C , Róże niby jak wyszło słonko zaczęły się rozgrzewać, ale niestety, nie ma ich. Już zaczęłam szykować róże do zimy. Wykopałam wszystkie, które miały opuścić moją działeczkę. A dołków nie zdążyłam wykopać. Ale mam przygotowaną próchnicę do sadzenia róż. Wszystkie cebulki posadzone :uszy

Piotrze, :D jak wstałam rano w niedzielę i zobaczyłam, jak wyglądają samochody na parkingu,. to właściwie już byłam przygotowana że zastanę mróz na działce. Kopczykowanie, jeszcze za wcześnie. Teraz będzie kopanie dołków pod nowe róże . ;:108

Mario, witaj serdecznie :D dziękuję, za miłe słowa. Cieszę się, że coś dla siebie znalazłaś. Zapraszam Cię na spacery, już niedługo będzie zimno, a więc więcej czasu na czytanie i zastanawianie się jakie zmiany na wiosnę. Nie mam połaci terenu, ale to co mam to dla mnie w zupełności wystarczające.

Jule, :D podziałałam, róże przemarzły i spoko do wiosny. Niestety dołów nie zrobiłam. Ale już mam wszystko przygotowane i tylko kopać. ;:108

Aniu, :D oj czasami trzeba się pośmiać. Mnie też tak się potrafi pomerdać. :;230 ;:196 , Róże z zielonymi oczkami chodzą za mną ;:65 ;:65 .

Ewa, witam, witam :D Jaka tam perfekcja. Wyznaję zasadę jak coś robić to tak, żeby mi się podobało i żebym nie musiała znowu tego robić. stąd różne pomysły na nierobienie. :;230 Dziękuję za słowa uznania za moje nic nie robienie. ;:196
Zdjęcie Sophi R jak znajdę to Ci wkleję. Ja dziś swoją wykopałam i się rozstaniemy. Ona może nie jest brzydka, ale zupełnie nie spełniała moich oczekiwań. Pozdrowionka, ja kopie dopiero za tydzień. ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Rycie dołów mam w planie jutro. Dziś tylko posprzątałam niektóre doniczki, nie starczyło dnia na więcej, bo późno wróciłam z pracy. Nawet róż nie zdążyłam obejrzeć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majeczko, oczywiście że przykro oglądać zamrożone różyczki i inne rośliny, które cieszą nasze oczy przez większość roku... ale nic nie poradzimy na zmienność natury i aury... teraz, już niedługo, będzie czas na zasłużony odpoczynek dla nas i snucie planów na kolejną wiosnę :) będzie dobrze!
ja cebulowe też zasadziłam, zostało mi wykopanie 4 dołków, posprzątanie resztki jednorocznych oraz kopczykowanie... i finito!

udanego wieczoru!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, :D dobrze, że możesz rozłożyć prace w ogrodzie na cały tydzień. W dzień ma być cieplutko, to możesz podziałać.
Ja muszę czekać do soboty, mam w planie oblewanie po remoncie, a więc kolacyjka.... , a przed kolacyjką kopanie dołków i w niedzielę kopanie dołków. :;230

Aga, :D i to jak przykro. Żebym mogła pojechać w sobotę, to ścięłabym do wazonu i jeszcze oczy nacieszyła, a tak to wszystko po ścięciu wywiozłam na śmietnik. Róże już przygotowałam, są bez liści. Rabatka wygląda na jesienną.
Ale cebulowe wsadzone, obiecałam zameldować Alicji, że zadanie wykonałam. U mnie finito będzie pewnie w połowie listopada. Jak dobrze pójdzie.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

majka411 pisze:Jule, Aga :D i ja tak mam, jakąś chandrę czy co. Bardzo nie lubię jesieni. A jak muszę te piękne różyczki ciąć to mi ręka odmawia posłuszeństwa.
Sama nie wiem co ja mam dziś robić. Też zbijam bąki. :;230
Aga dobrze, że chociaż Ty działasz. Rób bo wyjedziesz, a jak wrócisz to jeszcze zimę zastaniesz. A różyczki muszą być zadowolone.
Jakieś smakowitości przygotowałaś, mniam, mniam. Nie znam takiej potrawy, ale inne podobne też robię . Aguś smacznego. ;:108

Jest tak byle jak, że muszę coś zrobić. Już wiem mamy fotki giganciary. No to zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:shock: :shock: :shock:
własnym oczom nie wierzę :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
To naprawdę Pastella???

Maju, zakochałam się w Twojej Anton aus Tirol - co to za róża, napisz coś więcej. Gdzie ją można kupić?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko, :D no przestań, to Pastella, nazwałam ją giganciara, mam jeszcze piękną i paskudę.
To znaczy kwiaty to już były, wszystko mi zmarzło. :uszy

Moniczko Anton aus Tirol, Koopman 2004, kupiłam ją na jesieni 2010 i jest u mnie pierwszy sezon. Rośnie podają do 90 cm . Była niższa ok 60-70 cm . Kwiaty bardzo pełne i duże. Kolor dokładnie taki jak na zdjęciach. Jest to róża o bardzo dużej witalności. Ja posadziłam przy niej dwie różyczki te z OBI, obie chore wykopałam, ale Anton się juz zaraził. Ścinałam dwa razy w sezonie do zera, ale jak widać na ostatnich zdjęciach odbijała szybko i z dużą ilością kwiatów. Kupiłam ją w Rosen-Direct.
Dobrze, że ją mam. Ja lubię takie kwiaty i tak osadzone na gałązkach
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju u Ciebie było tak zimno :?: Wow! To przecież pewnie z 8 km, a u mnie nie tak tragicznie. Może moja działka jakaś osłonięta? Wokół pełno lasów ;:7
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”