Mój pierwszy storczyk
- Mireczek1965
- 200p
- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój pierwszy storczyk
Poniżej załączam fotki z rozwoju mojej hodowli. Dendrobia szaleją. Nie dość, żę wypuszczają nowe kieiki to będą kwitnąć. Najbardziej oczekuję kwiatów dendrobium, które uratowałem z powodzi.
]
Alkoholizujący się małolat:
i...... Miltonia, u której rozwijają się następne kwiatki:
]
Alkoholizujący się małolat:
i...... Miltonia, u której rozwijają się następne kwiatki:
- Mireczek1965
- 200p
nina1611, witaj Małgosiu .Cieszą oczy takie przyrosty i jeszcze jak wszystkie roślinki rosną zdrowo to chyba największy sukces u hodowcy. Opiekunowie wyzdrowieli to i storczyki emanują zdrowiem.
Mireczku nowi lokatorzy cudni:). Inni moga ci tylko pozazdrościć takiej cudnej żony, która akceptuje twoje hobby:).
- Mireczek1965
- 200p
Sylki3, witaj . Pamiętam jak na początku w swoich wpisach zarzekałem się, że to jedyne storczyki, że więcej nie będzie itd. Teraz sam śmieję się czytając moje posty, storczykoroza jest bardzo zaraźliwa. Minęło zaledwie kilka miesięcy, a ja mam w swojej kolekcji tyle odmian storczyków. Jeszcze Cambrii brakuje, ale ta opcja jest do nadrobienia.
Jakbym teraz budował dom to na pewno wybudowałbym baaaaardzo długi z oknami wychodzącymi tylko na południową stronę, a pod oknami kazałbym zamontować baaaaaaardzo długie i szerokie parapety. Po co? Oczywiście, że dla naszych storczyków.
Jakbym teraz budował dom to na pewno wybudowałbym baaaaardzo długi z oknami wychodzącymi tylko na południową stronę, a pod oknami kazałbym zamontować baaaaaaardzo długie i szerokie parapety. Po co? Oczywiście, że dla naszych storczyków.
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja też kiedyś na początku storczykowej drogi mówiłam, że będzie kilka, że więcej nic nie kupie
no ale jak widać storczykowa choroba usadowiła się już na dobre
i teraz już nie mówie, że nic więcej nie kupie bo to wprost niemożliwe
no ale jak widać storczykowa choroba usadowiła się już na dobre
i teraz już nie mówie, że nic więcej nie kupie bo to wprost niemożliwe
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
- Mireczek1965
- 200p
Filigranowa27 witaj Patrycjo. Dawno Cię nie było na mojej stronce. Jak sama widzisz rozrasta się hodowla i to w takim tempie, że sam jestem w szoku. Boże Narodzenie za dwa miesiące, a mnie spełniły się już wszystkie marzenia. Pozdrawiam!
- Mireczek1965
- 200p
nina1611, ja również przestałem się zarzekać. Odmian storczyków jest tak wiele, że nie sposób przejść cichaczem obok żeby któryś nie wskoczył do koszyka. Normalnie same się pchają, zastawiają człowiekowi drogę i musisz je zabierać.
- Mireczek1965
- 200p
Ja mam podobnie, pierwsze spojrzenie jak do kogoś pójdę wędruje na parapety w poszukiwaniu storczyków, wchodzę do sklepu ogrodniczego pierwsze kroki kieruję gdzie?........... do stoiska ze storczykami. .
Nawet jak idę do hipermarketu po gwoździe to zanim je kupię muszę poszperać w regałach, na których stoją storczyki. Nie kupię gwoździ ale wyjdę ze storczykiem w rękach.
Podobnie było parę lat temu, pojechaliśmy z żoną na giełdę w Słomczynie kupić siatkę ogrodzeniową. Niestety wróciliśmy bez siatki ponieważ kupiliśmy owczarka niemieckiego.
Jest mi z tym dobrze i za żadne skarby nie chcę się z tej choroby wyleczyć
Nawet jak idę do hipermarketu po gwoździe to zanim je kupię muszę poszperać w regałach, na których stoją storczyki. Nie kupię gwoździ ale wyjdę ze storczykiem w rękach.
Podobnie było parę lat temu, pojechaliśmy z żoną na giełdę w Słomczynie kupić siatkę ogrodzeniową. Niestety wróciliśmy bez siatki ponieważ kupiliśmy owczarka niemieckiego.
Jest mi z tym dobrze i za żadne skarby nie chcę się z tej choroby wyleczyć
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tam,oj tam, nie martw się za mocno, do Bożego Narodzenia pojawi się u Ciebie 150 kolejnych pozycji na liście marzeń Przypominam, że na przykład nie masz jeszcze masdevalii (to też tajne info dla żony, jakby co)...Mireczek1965 pisze:Boże Narodzenie za dwa miesiące, a mnie spełniły się już wszystkie marzenia.
Dobre dobre, to lubię!Mireczek1965 pisze:parę lat temu, pojechaliśmy z żoną na giełdę w Słomczynie kupić siatkę ogrodzeniową. Niestety wróciliśmy bez siatki ponieważ kupiliśmy owczarka niemieckiego.
Mirku, przyznaję, że zaczynam się już gubić w Twojej kolekcji, już zapominam co masz a czego nie masz, a to najlepsza oznaka, że Twoja kolekcja naprawdę zrobiła się już okazała!
Cattleya naprawdę piękna, jedna z najładniejszych wg. mnie- pogratuluj żonie gustu. Tobie gratuluję wszystkich przyrościków; dendrobia phal. jednak nie tylko Cię lubią, ale wprost za Tobą przepadają
A co czyichś okien- mi też głowa lata naokoło jak idę/jadę przez miasto To chyba znak rozpoznawczy storczykomaniaka
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
zgadzam się z przedmówczynią co do latającej głowy szukającej storczyków w oknach też tak mam
Pozdrawiam Małgorzatka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lip 2011, o 21:51
Podziwiam Twoje kwiatuszki, pięknie rosną.
- Mireczek1965
- 200p
Agita, nina1611witajcie.
Nie kuś Agnieszko, masdevalia jest również bardzo piękna. Zresztą wszystkie storczyki to pięknoty, każdy ma to coś co kręci i namawia do kupienia.
Chyba muszę zrobić remanent mojej kolekcji wraz z fotkami i pokazać całą na forum. Przyznam się, że też już się gubię.
Justyna Daria, dziękuję. Nie masz czasami ochoty rozpocząć wątek? Nie kusi Ci
Nie kuś Agnieszko, masdevalia jest również bardzo piękna. Zresztą wszystkie storczyki to pięknoty, każdy ma to coś co kręci i namawia do kupienia.
Chyba muszę zrobić remanent mojej kolekcji wraz z fotkami i pokazać całą na forum. Przyznam się, że też już się gubię.
Justyna Daria, dziękuję. Nie masz czasami ochoty rozpocząć wątek? Nie kusi Ci