Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Jedną skrzynkę nasienników wypatroszyłam. Jeszcze dwie czekają w kolejce, aż się zwolni miejsce w słoikach na przecier. W owocach jest mało nasion, bo to pomidor mięsisty. Wypatroszę ze 20 kg, to jakaś ilość nasion do podziału się uzbiera. Zrobiłam porównanie do VP1 i wyszło mi, że nr 37 który jest na zdjęciu powyżej jest około tygodnia wcześniejszy.
Pozdrawiam, kozula
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Qrczę !
Ty nawet owoce pomidorów numerujesz.
Ja się czaję na kilka nasionek nr 37 i jak dla mnie to wystarczy. :P
Ty nawet owoce pomidorów numerujesz.
Ja się czaję na kilka nasionek nr 37 i jak dla mnie to wystarczy. :P
Naprawdę piękne pomidory
I super że są wczesne -takie jak potrzebuje ,i ja czaje się na nasionka
I super że są wczesne -takie jak potrzebuje ,i ja czaje się na nasionka
Pozdrawiam Iwona
- jarson64
- 500p
- Od: 27 cze 2011, o 17:19
Aniu Kozulo piękne to siódme pokolenie malinowego nr 37, wielki szacunek dla twojej pracy
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałości ...piękne pomidorki ....oj będziemy czekać w kolejce na te piękności ...Piękne dzieci wychodowałaś
Pozdrawiam... Alina .
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Witam wszystkich. Pierwszy raz udzielam się na forum, to znalazłam przypadkowo gdy szukałąm ciekawych odmian pomidorów. Bardzo cieszę się z powodu takich możliwości zakupów nowych nie sklepowych nasion jakie tutaj są dostępne dlatego nie mogę się doczekać tej akcji wymainy nasion o której na forum często się pisze.
Pomidorkami zaczełam fascynować się od 2-3 lat. Przypomniały mi się czasy z dzieciństwa kiedy to w polu zawsze było coś do zjedzenia, zwłaszcza koktajlówki z krzaka, dlatego też od 3 lat sadzę coraz to inne pomidorki.
Mam nadzieje że nikt nie zbeszta mnie za wtrącenie się do tematu ni z gruchy ni z pietruchy. Ale jak tylko rozpocznie się akcja liczę na informację na forum ;)
Pozdrawiam wszystkich ;) gratuluję zbiorów i przepięknych zdjęć ;) idę już bo późno.. :P
Pomidorkami zaczełam fascynować się od 2-3 lat. Przypomniały mi się czasy z dzieciństwa kiedy to w polu zawsze było coś do zjedzenia, zwłaszcza koktajlówki z krzaka, dlatego też od 3 lat sadzę coraz to inne pomidorki.
Mam nadzieje że nikt nie zbeszta mnie za wtrącenie się do tematu ni z gruchy ni z pietruchy. Ale jak tylko rozpocznie się akcja liczę na informację na forum ;)
Pozdrawiam wszystkich ;) gratuluję zbiorów i przepięknych zdjęć ;) idę już bo późno.. :P
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Jankielu czy tu zaglądasz, bo mam trochę nasion i nie wiem czy wysyłać do Ciebie?
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Aniu..
A degustowałaś go już?
Bo wygląd ma niesamowity.. Bardziej Fioletowy od naszych Fioletowych ;)
Az zaczynam zachodzić w głowe czy jakby tak podlewać białe pomidory barwnikami spozywczymi do ciast np w kolorze niebiekim..czy też pomidor zaciągnął by kolor -wiem że tak jest z kwiatami..
A degustowałaś go już?
Bo wygląd ma niesamowity.. Bardziej Fioletowy od naszych Fioletowych ;)
Az zaczynam zachodzić w głowe czy jakby tak podlewać białe pomidory barwnikami spozywczymi do ciast np w kolorze niebiekim..czy też pomidor zaciągnął by kolor -wiem że tak jest z kwiatami..
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Rusalka, ciekawe , a gdybyś sama zjadła od razu niebieskiego barwnika, może byś została smerfem, a tak bardziej poważniej, barwniki nie są obojętne dla zdrowia,chyba,że naturalnie pozyskiwane np. z buraka itp.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Ekopom
Wiesz, świadoma jestem tego jak i tego że 80% produktów które kupuje w sklepach posiadają nie tylko barwniki ale ulepszacze smaku itp.. takie czasy..
A z tymi pomidorami po prostu mi do głowy myśl wpadła.. co nie oznacza że wprowadzam w życie (ale ciekawi mnie i tak czy przejął by barwę taki pomidor.. )
Wiesz, świadoma jestem tego jak i tego że 80% produktów które kupuje w sklepach posiadają nie tylko barwniki ale ulepszacze smaku itp.. takie czasy..
A z tymi pomidorami po prostu mi do głowy myśl wpadła.. co nie oznacza że wprowadzam w życie (ale ciekawi mnie i tak czy przejął by barwę taki pomidor.. )
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
-
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
No nie wiem jak z niebieskimi barwnikami , typu nadmanganian potasu , ale nie raz widziałem osoby o fioletowej karnacji z racji upodobań do denaturatu ... Dowiedziony również jest wpływ na cerę betakarotenu( naturalny barwnik ) , pamiętam niedawno była mocno lansowana odmiana pomidora Karovita (?), ponoć o podwyższonym składzie betakarotenu .ekopom pisze:Rusalka, ciekawe , a gdybyś sama zjadła od razu niebieskiego barwnika, może byś została smerfem (...)
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie znam pomidora "Karovita", natomiast czytałem o takiej marchewce.frant pisze:No nie wiem jak z niebieskimi barwnikami , typu nadmanganian potasu , ale nie raz widziałem osoby o fioletowej karnacji z racji upodobań do denaturatu ... Dowiedziony również jest wpływ na cerę betakarotenu( naturalny barwnik ) , pamiętam niedawno była mocno lansowana odmiana pomidora Karovita (?), ponoć o podwyższonym składzie betakarotenu .
pozdrawiam, Gunnar