Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pchelka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 21 lip 2011, o 00:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

witaj lawendo, trafiłam do Ciebie przypadkiem i jestem oczarowana ogrodem ;:180
Kama
x_a-n
---
Od: 15 mar 2010, o 20:27

Post »

Pytałaś mnie o tuję , którą chciałaś uformować . Wstaw jakieś zdjęcie bo nie wiem co to za odmiana i czy da się uformować w taki kształt jak moje cyprysiki . Pokazujesz tu dużo roślin , które dobrze znam . Mało ogrodu , a ja chcę zobaczyć ogród :wink: .
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

A ja z wiadomych względów na nowo oglądam zaprzyjaźnione ogrody :)
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na pewno się domyślasz, jak tu trafiłam. I zobaczyłam ogród, jaki lubię. Przestrzeń, kolorowo, dużo ciekawych roślin, posadzonych
często w dużych grupach, duże drzewa.Mam koleżanki Ule, a więc wiem, że jutro Twoje święto, a więc pięknej pogody
w duszy i ogrodzie. ;:7
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Uleczko w dniu Twoich Imienin życzę Ci dużo zdrowia, wspaniałego sezonu ogrodniczego w przyszłym roku i pięknie kwitnących Twoich ukochanych róż. ;:167 ;:196

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no i co mam powiedzieć... to prawda że długo mnie nie było. Poszukam ostatnich zdjęć jakie robiłam, może jeszcze coś się znajdzie na zakończenie sezonu, a potem zamkniemy wątek do wiosny, bo co to za wątek jak nie ma co oglądać, przecież w zimie też musimy spędzać miło czas. Dokupiłam róże, tylko 25sztuk i widzę że róże jak nic innego będą u mnie w dużych ilościach :wink: Przez pomyłkę mam 8 sztuk Ascot, co jest wynikiem moich pochopnych zakupów, miało być pięć ale zapomniałam że wcześniej kupiłam już trzy, no cóż chyba zdrowo rośnie, będzie na bukiety :heja i niech mi nikt nie mówi że kwiatów nie należy ścinać. Teraz siedzę przy pięknym bukiecie z róż.......pięknie pachnie L.D. Braithwaite i Heidi Klum, bukiet niezwykle kolorowy bo ścięłam przed mrozami resztę róż. Flora Danica przebija wszystkie kolorem. Pewne jest że nie mogę mieć ogrodu w jednej tonacji kolorystycznej, zakątki tak :) To może róże

Obrazek

Obrazek

i sesja Nostalgi, jeden krzaczek wyskoczył na dwa metry

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- Cz 20 paź 2011 07:59 --

Tajeczko dziękuję Ci bardzo ;:196 kwiat przyjmuję z wielką radością ale to dopiero jutro. Gencjana, Adriana zrobiła miły początek, czytasz w moich myślach, teraz tylko róże chodzą mi po głowie, jeszcze jakbyś mi powiedziała jak się ta ślicznotka nazywa :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ulcia, a czymże zasłużyliśmy na tyle pieknych fotek :wink:
8 Ascot :shock: to będzie całe poletko, potem będziesz wydawać, jak jedne takie :lol:
Bardzo proszę wątku nie zamykać, cóż byśmy zrobili, jakby tak każdy na zimę na kluczyk i do widzenia :?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Abraham Darby wspaniały. Właśnie go wczoraj wsadziłam i mam nadzieję, że kiedyś dorówna twojemu :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

No właśnie Uleczko w czyim wątku będziemy się spotykali, jakby wszyscy pozamykali.
Imieniny przesunęłam Ci o jeden dzień, ale myślę, że mi wybaczysz. ;:196
Miałam Ciocię Urszulę i bratową Irenę, które razem robiły imieniny, albo się ciągle zamieniały, że już się pogubiłam.
Przecudne róże wstawiłaś. ;:138
Gdy latem zakwitnie w Twoim ogrodzie osiem Ascot, to dopiero będzie widok. :)
Ta moja różyczka to Edelweiss. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu ależ zakupy różane, piszesz TYLKO 25 róż :shock: .....niezłe ,,tylko,, ;:224 :lol: Ależ będzie cudnie......cała rabatka Ascot.....niesamowite są takie duże jednorodne grupy roślin, strasznie mi się podoba taki widok....niestety ja nie mogę sobie na to pozwolić ....
Ja jestem z tych nie zrywających kwiatów....no tak mam nic nie poradzę :roll: :lol: szkoda mi wyciąć każdego kwiatuszka :roll: :lol: A żeby udekorować pokój kwiatami....to kupuję na rynku.......chore prawda :?: ;:224 :;230
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Opowiem szybciutko na zaległe posty

Fragola, ulakonie, elsi, drozd, jola1 lora - dziękuję bardzo wszystkim razem za miłe słowa i zapraszam chociaż gospodyni miła to ze mnie nie jest, tyle czasu ...

Magenta, Ewelina, nyskadu, Margo2 - pytałyście o szkarłatkę, ładnie zimuje nigdy nie okrywana, to jest bylina i wcale nie jest taka duża, rośnie u mnie w miejscu zacisznym, słońce widzi dopiero jak wyrośnie na metr, ładnie kwitnie na biało, potem owoce ładnie się przebarwiają a do tego ma ładne liście, cały czas ciekawie wygląda, polecam

Marta - róż trochę zakupiłam, wybieram te pachnące, kolor obojętny :;230 będzie słodko, dzięki wiesz za co, może następnym razem..

jeszcze odrabiam zaległości

pchełko, cieszę się że do mnie przyskoczyłaś, pierwszy raz prawda? mam nadzieję że nie ostatni, miło mi że Ci się podobało

amadynie, dzięki wielkie że chcesz mi pomóc, jak tylko pojadę na działkę to zrobię zdjęcie, moja tuja to kolos jakiś, ale nie znam odmiany, jest najszersza ze wszystkich i dosyć gęsta, nigdy nie przycinana, jak tylko będę miała to zdjęcie to Cię powiadomię

ula z jakich względów? nie wiem ale fajnie że wpadasz

Gencjana, zrobiłaś mi dużą przyjemność tą wizytą, pierwszy raz i mam nadzieję ze będziesz mnie odwiedzała, duże kępy kwiatów to mój sposób na ubarwienie trochę pustego jeszcze ogrodu. Dziękuję Ci bardzo za piękne życzenia ;:196

pamelka, a widzisz Jolu jak się postarałam, i tu Cię zaskoczę bo mam jeszcze kilka :wink: ale to ostatki, no trochę przesadziłam z tym Ascotem, wolałabym mieć jakąś inną ale cóż

wanda7, Wandziu Abraham Darby wyrasta u mnie wysoko a dołem nic się nie dzieje, zapach ma cudny i wygodna do wąchania, jedyna z moich róz której się nie muszę kłaniać chociaż zrobiłabym to z przyjemnością, wsadziłaś go na drugi plan?

Tajka, musze poczytać o Edelweiss, ma śliczny środek. Jak będziecie przychodziły do mnie na pogaduchy to wątku nie zamknę, ale zdjęć nie będzie to kto będzie chciał zaglądać?

Aga, Ty mieszkasz w ogrodzie, pijesz kawkę w ogrodzie to widzisz wszystkie kwiaty kilka razy dziennie, a ja jak zostawiam kwitnące i przyjeżdżam za tydzień to już po ...nawet szkoda że nikt ich nie podziwia, a we flakonie to chociaż je widzę. Chcę posadzić Askot z jakąs byliną, bo to sporo krzaczków, co mi polecisz? coś zwiewnego, może kosmosy?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to co lubię najbardziej, taki chcę mieć cały ogród :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to wspomnienie lata