Rabatki Konstantego część 4
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Niedzielnie witam i z lekkim mrozem,co od nocy nam został.Kostek nadziwić się nie może bogactwu zbiorów u Zyty,tym fasolnikom chińskim,stertom dyń pięknie zaokrąglonych cudowną słodycz pocałunków letniego słońca w sobie zawierających,tym astrom...
Chyba już ostatnia zupa ze szparagówki świeżej.
Nie mogę się już doczekać po blisko trzech miesiącach z oknami oklejonymi folią,z mieszkaniem prawie niemożliwym do przewietrzenia,okresowo ciemnym,a takie jest słoneczne!,za siatką z logo firmy KABE farby,z rusztowaniem,gwarem i radiem panów robotników na widok normalny przez umyte okna,miejmy nadzieję że do listopada skończą,że jeszcze się ociepli(beton wiąże do plus pięć)....Kwiaty z placu uzupełnione ogrodowymi z Podwórkowego.Dynie ozdobne naturalnie kupne,ale tym razem po 1.50-2 zł sztuka.
Zycie,Tadeuszowi 48 i lubelskim Forumowiczom życzę udanej pogody na spotkanie,może lwowski śnieg im nie popada?
Wczoraj sadziłam jeszcze miętę,która się w domu ukorzeniła.
Jadziu-zawilce z wystawy trochę płatków kilka dni temu w silnym wietrzysku utraciły,taki różowy śnieżek się utworzył,ale w kolejnym tygodniu rozwinęły w promieniach porannego jesiennego słońca kolejne kwiaty,na dodatek ten o kędzierzawych liściach rozwija dwa pąki,aconitum spóźnione przez wielką suszę może się jeszcze rozwinie?Niecierpki pewno wczorajszo-dzisiejsze minusy jeszcze przetrwają,zapamiętałam producenta na Giełdzie Kwiatowej,bo to coś niesamowitego,nowogwinejskie kwitną cały czas od maja,balsamina zdecydowanie mniej intensywnie i krócej.
Chyba już ostatnia zupa ze szparagówki świeżej.
Nie mogę się już doczekać po blisko trzech miesiącach z oknami oklejonymi folią,z mieszkaniem prawie niemożliwym do przewietrzenia,okresowo ciemnym,a takie jest słoneczne!,za siatką z logo firmy KABE farby,z rusztowaniem,gwarem i radiem panów robotników na widok normalny przez umyte okna,miejmy nadzieję że do listopada skończą,że jeszcze się ociepli(beton wiąże do plus pięć)....Kwiaty z placu uzupełnione ogrodowymi z Podwórkowego.Dynie ozdobne naturalnie kupne,ale tym razem po 1.50-2 zł sztuka.
Zycie,Tadeuszowi 48 i lubelskim Forumowiczom życzę udanej pogody na spotkanie,może lwowski śnieg im nie popada?
Wczoraj sadziłam jeszcze miętę,która się w domu ukorzeniła.
Jadziu-zawilce z wystawy trochę płatków kilka dni temu w silnym wietrzysku utraciły,taki różowy śnieżek się utworzył,ale w kolejnym tygodniu rozwinęły w promieniach porannego jesiennego słońca kolejne kwiaty,na dodatek ten o kędzierzawych liściach rozwija dwa pąki,aconitum spóźnione przez wielką suszę może się jeszcze rozwinie?Niecierpki pewno wczorajszo-dzisiejsze minusy jeszcze przetrwają,zapamiętałam producenta na Giełdzie Kwiatowej,bo to coś niesamowitego,nowogwinejskie kwitną cały czas od maja,balsamina zdecydowanie mniej intensywnie i krócej.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kostek jak widać bardzo zainteresowany.
Pewno i głodny się zrobił po takim oglądaniu i zapachu zupy fasolowej.
Moje kocice są jak pochłaniacze i wszystko błyskawicznie znika z miski co i ile by w nią nie włożyć.
Czyżby zima miała być już tuż, tuż ?
Pewno i głodny się zrobił po takim oglądaniu i zapachu zupy fasolowej.
Moje kocice są jak pochłaniacze i wszystko błyskawicznie znika z miski co i ile by w nią nie włożyć.
Czyżby zima miała być już tuż, tuż ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
Witaj Ewa jesiennie i mroźnie
Po okolicznych ogródkach że wszystkie Canny i hortensje ogrodowe ściął nocny przymrozek.
Przyjdzie nam się niedługo do zimy szykować
Na Targi nie dojechałam, nie zdążyłam.
Widziałam za to u Ciebie że był mój ulubiony Pan ze szkółki z Łodzi z różami - bardzo dużo u niego swego czasu kupowałam i byłam zadowolona.
Może wiosną wyprawa na Targi pójdzie mi sprawniej.
Po okolicznych ogródkach że wszystkie Canny i hortensje ogrodowe ściął nocny przymrozek.
Przyjdzie nam się niedługo do zimy szykować
Na Targi nie dojechałam, nie zdążyłam.
Widziałam za to u Ciebie że był mój ulubiony Pan ze szkółki z Łodzi z różami - bardzo dużo u niego swego czasu kupowałam i byłam zadowolona.
Może wiosną wyprawa na Targi pójdzie mi sprawniej.
- EwkaEs
Marto-Wczoraj przed 19.00 byłam w Podwórkowym,wtedy jeszcze śladów mrozu nie było,ciekawe jak dzisiaj?Oby do targów wiosennych!
Kogro- stale się domaga,nawet tej ryby,którą smaży sąsiad w drugim mieszkaniu,zjadł już tej jesieni do gołego korzenia jedną doniczkę szczypiorku,muszę mu kupić kolejną,kotlety z fasoli Piękny Jaś bardzo chętnie jada,zielony groszek,kukurydzę(surową i gotowaną).
Rano kupiłam listopadowy Przepis na ogród,bardzo ciekawy numer.
Kogro- stale się domaga,nawet tej ryby,którą smaży sąsiad w drugim mieszkaniu,zjadł już tej jesieni do gołego korzenia jedną doniczkę szczypiorku,muszę mu kupić kolejną,kotlety z fasoli Piękny Jaś bardzo chętnie jada,zielony groszek,kukurydzę(surową i gotowaną).
Rano kupiłam listopadowy Przepis na ogród,bardzo ciekawy numer.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Też go dzisiaj kupiłam.
Jutro będę studiować.
Kostek lubi fasolę.....a to niespodzianka.
Myślałam, że koty takich dań nie jedzą.
Jutro będę studiować.
Kostek lubi fasolę.....a to niespodzianka.
Myślałam, że koty takich dań nie jedzą.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
Witajcie ulewnie.Jest lekkie ocieplenie,zwłaszcza nocne.Zawilec o liściach kędzierzawych zdecydował się rozwinąć dwa spore pąki w nowym otoczeniu.Kwiaty ma duże blado różowe.Poza tym w Podwórkowym codziennie zasypuję dwa,trzy doły błyskawicznie wydrążone przez pełnego energii,której bez spaceru trudno się pozbyć w czterech ścianach,czterołapa sąsiadów,cierpi skalniak,sporo roślin połamanych już straciłam,raczej stracę kilkanaście cebul narcyzów,bo jest miejsce z którego uporczywie je wykopuje.A rosnący w pobliżu iglaczek od Teresat jakoś stawia opór!Wzięłam stolik z ogródka do zmycia blatu i już w tym sezonie trafi do piwnicy,a nie na zewnątrz.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo , ty w pierwszej kolejności pomyśl o zagrodzeniu podwórkowego.
Ja nie pozwoliłabym na rujnowanie mojej ciężkiej pracy. O kosztach już nie wspomnę.
Ja nie pozwoliłabym na rujnowanie mojej ciężkiej pracy. O kosztach już nie wspomnę.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ola ma rację. Poza tym pogadała bym z sąsiadami czterołapa. . Chcą w domu trzymać, ich sprawa , ale także ich sprawą jest wyprowadzać go na smyczy i pilnować.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ewka koleżanki dobrze radzą.
Inaczej możesz się zniechęcić.
A jeśli już nie płot to chociaż ogrodzenie do wysokości czterołapa, żeby miał utrudniony dostęp do podwórkowego.
Inaczej możesz się zniechęcić.
A jeśli już nie płot to chociaż ogrodzenie do wysokości czterołapa, żeby miał utrudniony dostęp do podwórkowego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Odrobiłam zaległości!
Zazdroszczę bliskości Ogrodu Mehoffera Super, że wstawiłaś zdjęcia....
Ja się chyba nigdy nie wybiorę, za daleko....
Zazdroszczę bliskości Ogrodu Mehoffera Super, że wstawiłaś zdjęcia....
Ja się chyba nigdy nie wybiorę, za daleko....
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja sie w ogóle dziwię ,że Ewa tak długo to wytrzymuje . To syzyfowa praca . Niestety jak nie zwracamy uwagi to inni myślą ,że tak musi być . Dlaczego inni współmieszkańcy nic nie mówią ,przecież mają śliczne otoczenie i miejsce do pogawędzenia zrobione rękami 1 osoby dla ogółu
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo , podpatrz u BRACI i postaw jakąś furtę i pobieraj myto .
Będzie na renowację.
Będzie na renowację.