Moje ukwiecone parapety cz. II
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Kasiu śliczne te Dendrobia, szczególnie ten maluszek
Bellina cudna, oczu nie można oderwać!!!
co do Cattlei to też mnie kuszą, teraz jest chyba sezon na Cattleye bo wszyscy je kupują.....
jeszcze jestem opanowana, ale nie wiem co bedzie za kilka dni
Bellina cudna, oczu nie można oderwać!!!
co do Cattlei to też mnie kuszą, teraz jest chyba sezon na Cattleye bo wszyscy je kupują.....
jeszcze jestem opanowana, ale nie wiem co bedzie za kilka dni
Pozdrawiam Karolcia ;)
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
Storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=46747
Kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=46742
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu przepięknie kwitną Ci dendrobia, zwłaszcza Berry Oda , mnie ten gatunek chyba nie lubi, bo odkąd je mam nie zakwitło ani jedno.
Bellinka i equestris alba Zazdroszczę takiego widoku.
Bardzo jestem ciekawa Twojej nowej katlejki.
Bellinka i equestris alba Zazdroszczę takiego widoku.
Bardzo jestem ciekawa Twojej nowej katlejki.
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu cudowna ta belina. Uwielbiam jej kwiaty i gratuluję Tobie takiego kwitnienia.
Brawa też dla Dendrobium.
Brawa też dla Dendrobium.
Piękne kwitnienia na dendrobiach. A jagodowe cudne:)
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu dziękuję, moja bellinka stoi na wschodnim parapecie, w lecie ma dość ciepło ale teraz to może z 20 stopni będzie, nie mam w domu kaloryferów tylko ogrzewanie podłogowe, wiec moje parapety się nie nagrzewają w zimie.
Marku dziękuję, ja bardzo lubię pachnące kwiaty, jak byłam dzieckiem to uwielbiałam zrywać w parku fiołki, teraz kilka kępek skądś zasiało się w moim ogródku wiec jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Pachnące storczyki też bardzo lubię, a najbardziej katleje, mam też kilka ładnie pachnących phalaenopsisów.
Lucynko pączuszki rozwijają się powoli, ale zdjęcia będę robić sukcesywnie jak coś zakwitnie. Ja jak zaczynałam przygodę ze storczykami to już wtedy nie miałam miejsca,bo parapety były zajęte przez zielone doniczkowce, a wczoraj policzyłam moje storczyki i jest ich 107. Wszystkie jakoś się mieszczą a ja marzę o kolejnych.
Asiu dziękuję że do mnie zaglądnęłaś. Tak, bardzo lubię katlejki, chyba najbardziej ze wszystkich storczyków. Dziękuję że zdjęcia Ci się podobają, ale jak już kiedyś pisałam ich autorem, tzn. większości jest mój mąż.
Moje pędziki też się wolno rozwijają. ale już zdążyłam do tego przywyknąć, mimo iż straszny ze mnie choleryk. Dziś przy podlewaniu wypatrzyłam jeszcze dwa pędziki na phalaenopsisach.
Piotrze
Kasiu
Karolcia tak może i to sezon na katleje, ale mi one zawsze się podobały, a jak się na oglądalam ich u innych forumowiczów to kolejna przybyła w mojej kolekcji.
Rysiu
Kingo moje pierwsze dendrobium BO też nie chciało rosnąć, zostało mi po nim kilka keiek bo roślina mateczna uschła, to jest drugie jakie kupiłam i w chwili obecnej, kwitnienie które pokazuję jest moje. Szkoda tylko ze tak krótko utrzymuje kwiatki.
Katlejka już do mnie dotarła, poniżej wstawiam jej zdjęcia, takie na szybko.
Asiu dziękuję za odwiedziny i pochwały dla bellinki i dendrobium. Cieszę się, że podobają się Tobie moje kwiatki.
Patrycjo
A tu już katlejka która przyszła do mnie dziś, ma jeszcze dwa paczki ale czy je utrzyma? Zobaczymy. Zdjęcia robione na szybko wiec nie najlepsze jakościowo, z góry za nie przepraszam.
Uploaded with ImageShack.us
Marku dziękuję, ja bardzo lubię pachnące kwiaty, jak byłam dzieckiem to uwielbiałam zrywać w parku fiołki, teraz kilka kępek skądś zasiało się w moim ogródku wiec jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Pachnące storczyki też bardzo lubię, a najbardziej katleje, mam też kilka ładnie pachnących phalaenopsisów.
Lucynko pączuszki rozwijają się powoli, ale zdjęcia będę robić sukcesywnie jak coś zakwitnie. Ja jak zaczynałam przygodę ze storczykami to już wtedy nie miałam miejsca,bo parapety były zajęte przez zielone doniczkowce, a wczoraj policzyłam moje storczyki i jest ich 107. Wszystkie jakoś się mieszczą a ja marzę o kolejnych.
Asiu dziękuję że do mnie zaglądnęłaś. Tak, bardzo lubię katlejki, chyba najbardziej ze wszystkich storczyków. Dziękuję że zdjęcia Ci się podobają, ale jak już kiedyś pisałam ich autorem, tzn. większości jest mój mąż.
Moje pędziki też się wolno rozwijają. ale już zdążyłam do tego przywyknąć, mimo iż straszny ze mnie choleryk. Dziś przy podlewaniu wypatrzyłam jeszcze dwa pędziki na phalaenopsisach.
Piotrze
Kasiu
Karolcia tak może i to sezon na katleje, ale mi one zawsze się podobały, a jak się na oglądalam ich u innych forumowiczów to kolejna przybyła w mojej kolekcji.
Rysiu
Kingo moje pierwsze dendrobium BO też nie chciało rosnąć, zostało mi po nim kilka keiek bo roślina mateczna uschła, to jest drugie jakie kupiłam i w chwili obecnej, kwitnienie które pokazuję jest moje. Szkoda tylko ze tak krótko utrzymuje kwiatki.
Katlejka już do mnie dotarła, poniżej wstawiam jej zdjęcia, takie na szybko.
Asiu dziękuję za odwiedziny i pochwały dla bellinki i dendrobium. Cieszę się, że podobają się Tobie moje kwiatki.
Patrycjo
A tu już katlejka która przyszła do mnie dziś, ma jeszcze dwa paczki ale czy je utrzyma? Zobaczymy. Zdjęcia robione na szybko wiec nie najlepsze jakościowo, z góry za nie przepraszam.
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
piękna troche ociepla jesienne otoczenie
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładna nowość trafiona akurat na przełomie pór roku ,jej kolory kojarzą mi się z minionym słonecznym babim latem i czerwonymi liśćmi klonów.
Kasiu a jak tam masdevallia , bo Barleana właśnie wzięła się do życia.
Kasiu a jak tam masdevallia , bo Barleana właśnie wzięła się do życia.
-
Kaja, Justynka, Marku
Marku masdevalia od Ciebie na razie nie puszcza nowych listków, ale te co ma są w bardzo dobrym stanie. Cieszę się ze barleana ruszyła, to na prawdę bardzo ekspansywna roślinka i mam nadzieję że na wiosnę zakwitnie, według informacji sprzedawcy.
Marku masdevalia od Ciebie na razie nie puszcza nowych listków, ale te co ma są w bardzo dobrym stanie. Cieszę się ze barleana ruszyła, to na prawdę bardzo ekspansywna roślinka i mam nadzieję że na wiosnę zakwitnie, według informacji sprzedawcy.
-
Sylwio dziękuję, mam nadzieję że je rozwinie.
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
O matko jakie cuso a te kolorki
Jak ja bardzo lubię do ciebie wpadać,zawsze można znaleźć tu coś pięknego.
Na pierwszej stronie piękna bellinka, a teraz śliczna katlejka,aż się nie chce wychodzić
Cattleya ładne kolorki, podobna do mojej