To zupełnie inaczej , niż ja... ja po prostu lubię otaczać się zielenią ,a rośliny w doniczkach, świeże , cięte kwiaty w wazonach , suszone kwiaty czy trawy są wg. mnie miłe dla oczu i stanowią piękną oprawę, czy może raczej "dopełnienie" wnętrz mieszkalnych.Zupełnie nie mam tu skojarzeń z martwymi zwierzętami. Ale " De gustibus non disputanum esy", więc jeśli ktoś nie lubi - ma prawoAddMaster pisze:Witam,
Wybaczcie mi szczerość ale dla mnie suche i/lub cięte kwiaty w domu to jak trzymanie zdechłych zwierząt Nie żebym potępiał czy coś, takie tylko mam niemiłe odczucie.
Pozdrawiam.
Kompozycje kwiatowe, suche bukiety...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie widzę związku. Rośliny i zwierzęta to jednak zupełnie inne organizmy.AddMaster pisze: Wybaczcie mi szczerość ale dla mnie suche i/lub cięte kwiaty w domu to jak trzymanie zdechłych zwierząt
Tym bardziej zdechłe zwierzęta i ścięte rośliny są formami odległymi od siebie.
Zdechłe można by najwyżej porównywać ze zgniłymi a ścięte z zabitymi. Ale sensu w tym porównaniu nie widzę nadal (tylko logikę ).
Jedni nie lubią w domu ciętych kwiatów - inni poćwiartowanego mięska w lodówce, lub wypchanych trofeów w gablotach.
Wg. mnie różnica jednak jest.
Pozdrawiam,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
hehe to co innego ja nie mówie, ze cięte kwiaty są złe tylko ich nie lubie, tyle. A meble używam, i jem mięso, więc nie o to chodzi.piku pisze:...czyżby AdMaster nie używał mebli
A sztucznych kwiatów to już w ogóle nie lubie! Choć czasem zdarzają się bardzo ładnie wykonane, ale tylko te najdroższe, a i tak są sztuczne...
Pozdrawiam
Pozdrawiam!
Wszystkie go najlepszego Ewelino także i ode mnie .
Dużo zdrowia i dużo zdrowej zieleni wokół .
Bukiety są prześliczne!
P.S. Może poświęcić jedną różyczkę i spróbować ukorzenić gałązkę? Gdzieś tu na forum dziewczyny już próbowały i czasem się podobno udaje
Dużo zdrowia i dużo zdrowej zieleni wokół .
Bukiety są prześliczne!
P.S. Może poświęcić jedną różyczkę i spróbować ukorzenić gałązkę? Gdzieś tu na forum dziewczyny już próbowały i czasem się podobno udaje
Mysza