Moje...
Re: Moje...
Niezidentyfikowana pięknotka to Howeara lava burst , kwitnie chętnie nawet paroma pędami z każdej nowej psb
carpe diem
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwio ale cudne storczyki sobie kupiłaś na wystawie. Piękny jest ten R. Thailand Gold
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, no...kolejne nowości Masz. Śliczne wszystkie ;)
Ale ja się przyglądam Phal. Venosie... niesamowite ma kwiatki, brawa dla niego
I to orchidarium...marzenie ;)
I to orchidarium...marzenie ;)
Ale twoje storczusie mają super warunki w takim orchidarium:)
Ale śliczne orchidarium Piękny wodospadzik - na pewno wzmocni wilgotność i storczysiom będzie żyło się lepiej
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Tak dokładnie ten.nina1611 pisze:pięknie wygląda!!! czy to jest wodospad exo terra??
Dziękuję,kwiaty są wytrzymałe bo do dziś ani jeden nie odpadłAda-Irena pisze:Niezidentyfikowana pięknotka to Howeara lava burst , kwitnie chętnie nawet paroma pędami z każdej nowej psb
Bardzo malutki i słodziutki.kasia74 pisze:Sylwio ale cudne storczyki sobie kupiłaś na wystawie. Piękny jest ten R. Thailand Gold
Sylwia też tak czytałam,a tu proszę jaka niespodzianka niech jeszcze mariae zakwitnie i będzie super.Sylki3 pisze:no właśnie ja też gdzieś czytałam że Venosa potrzebuje dość specyficznych warunków uprawy.
a Orchidarium masz wspaniałe!!!
Dziękuję Justynko u Venosy właśnie jeden kwiat już więdnie,ale są jeszcze 2 i jeszcze pachnąjustus27 pisze:No, no...kolejne nowości Masz. Śliczne wszystkie
I to orchidarium...marzenie
DziękujęFiligranowa27 pisze:Ale twoje storczusie mają super warunki w takim orchidarium
Dziękuję masz rację wilgotność się zwiększyła tak o ok.20%dudus327 pisze:Ale śliczne orchidarium Piękny wodospadzik - na pewno wzmocni wilgotność i storczysiom będzie żyło się lepiej
Długo mnie nie było,ale tak już bywa
Paphinia herrerae
przekwitła,ale jest nowy pęd
tak było popołudniu
a tak rano
a to nowy pęd
którego dziś pozbawiłam dwóch pączków i został jeden
i niespodzianki największe odkryte w czasie podlewania
a tak poza tym zapowiada się kolorowa jesień na parapetach
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
piękny kwiat!!! te kolory, kształt ... marzenie
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
Piękne kwitnienie było:) .
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwia, już zdążyłem zapomnieć że masz Paphinie a Ty dzisiaj takie cudo pokazujesz. Kwiat jest przecudowny.Nie, to za mało. Jest ...no nie wiem. Jest po prostu idealnie idealny
Ułamanymi pączkami się nie martw, zawsze mogło być gorzej Został Ci jeden, który fenomenalnie Ci rozkwitnie.
Ułamanymi pączkami się nie martw, zawsze mogło być gorzej Został Ci jeden, który fenomenalnie Ci rozkwitnie.
Pozdrawiam Tomek
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Sylwio, cuda ta paphinia. Tylko szkoda kolejnych, dwóch pączków.
Ale będą kolorki...gratuluję pędzików na cambriach
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Kwiat przepiękny szkoda tylko ,że nie pachnienina1611 pisze:piękny kwiat!!! te kolory, kształt ... marzenie
Dokładnie dobrze,że jeden został ale i tak żal jest.tom_mix pisze:Sylwia, już zdążyłem zapomnieć że masz Paphinie a Ty dzisiaj takie cudo pokazujesz. Kwiat jest przecudowny.Nie, to za mało. Jest ...no nie wiem. Jest po prostu idealnie idealny
Własnie jedna to na pewno cambria a drugie to chyba oncidium pachnące.justus27 pisze:Sylwio, cuda ta paphinia. Tylko szkoda kolejnych, dwóch pączków.
Sylwio ale śliczne rozkwitła Paphinia I nie przejmuj sie tymi pączkami - czasem tak bywa ze chcemy coś bardzo zrobić dobrze ale się nie udaje i nie należy się tym przejmować
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Sylwuniu reszta Nowości też cudna
3 kwiatków Venosy zazdroszczę bo mój ma 3 gołe pędy
Paphinia herrerae, bardzo zjawiskowa do tego ta warżka jestem ciekawa jakiej wielkości ma kwiaty
3 kwiatków Venosy zazdroszczę bo mój ma 3 gołe pędy
Paphinia herrerae, bardzo zjawiskowa do tego ta warżka jestem ciekawa jakiej wielkości ma kwiaty
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki