W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
Halinko, " krok po kroku", coś mi to przypomina. Ale powoli robię postępy i piszę już o wiele szybciej. Nie znam cesarskiego
drzewka, znasz nazwę łacińską?
drzewka, znasz nazwę łacińską?
Witaj Halinko przyszłam nadrobić zaległości astry masz w pięknych kolorach
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagusiu - Jagusia dziękuję, skorzystam z pomocy na pewno
Olu - AAleksandra chyba jeszcze za małe, żeby kwitło, tak mi się wydaje, chyba, że w naszym klimacie nie kwitnie, hmmm ... muszę na ten temat poczytać
Adrianno - Gencjana niestety nie znam, ale jak coś znajdę na ten temat, to napiszę
Haniu - kajbar miło, że wpadłaś do mnie, dziękuję
Olu - AAleksandra chyba jeszcze za małe, żeby kwitło, tak mi się wydaje, chyba, że w naszym klimacie nie kwitnie, hmmm ... muszę na ten temat poczytać
Adrianno - Gencjana niestety nie znam, ale jak coś znajdę na ten temat, to napiszę
Haniu - kajbar miło, że wpadłaś do mnie, dziękuję
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
To drzewko cesarskie to nie paulownia inaczej?
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Halinko kolory jesieni uwielbiam szkoda tylko, że większość liści przez ten dość duży mróz opadła
nawet bluszczem się nie na cieszyłam wszystkie przemarzły, nie zdążyły się wybarwić
Wstawianie zdjęć idzie Ci b dobrze
nawet bluszczem się nie na cieszyłam wszystkie przemarzły, nie zdążyły się wybarwić
Wstawianie zdjęć idzie Ci b dobrze
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko prześliczne czarne koraliki uwielbiam krzewy ustrojone w korale jesienią.....ja niestety nie mam na nie miejsca......ale wcisnełam 2 różne pęcherzyce, to jeszcze maleństwa, ale mam nadzieję, że kiedyś doczekam się na nich koralików....
- HalinaK
Grażynko - grazynarosa22 tak, CESARSKIE DRZEWKO SZCZĘŚCIA, to paulownia puszysta (PAULOWNIA TOMENTOSA)
Ponoć emanuje pozytywną energię i dobrze, żeby rosła w ogrodzie
Dzidziu - Zabeczka101059 dziękuję, mam nadzieję, że szybko przyzwyczaję się do tego programu
Jesień, to moja ukochana pora roku i staram się, żeby mój ogród jesienią był najpiękniejszy, dlatego kupuję krzewy i drzewa, które ślicznie się przebarwiają jesienią lub maja ozdobne owoce
Agnieszko - AGNESS a mój ogród jest ogrodem drzew i krzewów. Byliny są dodatkiem, a cebulek mam baaardzo mało
Różyczki dla wszystkich odwiedzających mój ogród
A to roślinki, które wyrosły z nasionek od Bożenki - Babopielki, dla mnie NN, bo znaczniki sie poprzestawiały
Może, to są maki wschodnie, albo dzielżan Hoopesa, albo ...
Ponoć emanuje pozytywną energię i dobrze, żeby rosła w ogrodzie
Dzidziu - Zabeczka101059 dziękuję, mam nadzieję, że szybko przyzwyczaję się do tego programu
Jesień, to moja ukochana pora roku i staram się, żeby mój ogród jesienią był najpiękniejszy, dlatego kupuję krzewy i drzewa, które ślicznie się przebarwiają jesienią lub maja ozdobne owoce
Agnieszko - AGNESS a mój ogród jest ogrodem drzew i krzewów. Byliny są dodatkiem, a cebulek mam baaardzo mało
Różyczki dla wszystkich odwiedzających mój ogród
A to roślinki, które wyrosły z nasionek od Bożenki - Babopielki, dla mnie NN, bo znaczniki sie poprzestawiały
Może, to są maki wschodnie, albo dzielżan Hoopesa, albo ...
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Halinko ,Twoje astry są takie piękne,że na pewno i ja skuszę się na nie w przyszłym roku.
Dawno ich nie siałam,a przecież to takie wdzięczne kwiaty.I na grządkę i do wazonu.
Będzie kłopot z miejscem,ale zimą coś wymyślę.
Dawno ich nie siałam,a przecież to takie wdzięczne kwiaty.I na grządkę i do wazonu.
Będzie kłopot z miejscem,ale zimą coś wymyślę.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko u mnie podobnie, ale jakoś tak wyszło, że nie ma tych z koralikami Głównie nastawiam się na kwitnące wiosną i przebarwiające się na piękne kolory jesienią....ale o koralikach nie pomyślałamHalina Kwak pisze:Agnieszko - AGNESS a mój ogród jest ogrodem drzew i krzewów. .....
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, zdjęcie powyżej to chyba mak. Dzielżan Hoopsa ma ten sam kształt listków ale brzegi nie ząbkowane i powierzchnia gładka, bez włosków.
Moja/Twoja paulownia już zrzuciła liście i zakopczykowałem ją po sam czubek z nadzieją, że przezimuje.
Moja/Twoja paulownia już zrzuciła liście i zakopczykowałem ją po sam czubek z nadzieją, że przezimuje.
- HalinaK
Gosiu - Ma-Do ja astry pierwszy raz wysiałam w tym roku i już zawsze będę wysiewała, bo zakochałam się w nich
Przygotowałam już dla nich miejsce, zamiast warzywniaka będzie rabatka z kwiatuszkami jednorocznymi i cebulowymi
Gosiu, wczoraj, ku wielkiej mojej radości, odkryłam, że z nasionek ciemierników, które od Ciebie dostałam wyrosły śliczne ciemierniki
Teraz tylko czekać, jak zakwitną
Agnieszko - AGNESS mój ogród wiosną jest najmniej ciekawy, aż wstyd się przyznać nooo i muszę coś z tym zrobić
Inna sprawa, że ja dopiero od maja jestem stałym bywalcem mojego ogrodu, tz. od rana do wieczora tam siedzę, a czasami zostaje na noc.
Jacku - JacekP dziękuję za identyfikację czyli to mak wschodni czerwony, cieszę się bardzo, bo uwielbiam maki
Dzielżany też uwielbiam, odkryłam je dopiero w tym roku
Jacku, ja paulownie przykrywam tylko gałązkami iglaków. Zimą traci część nadziemną, ale wiosna ślicznie odbija od ziemi i co roku większa jest.
Ponoć, jakby się dobrze opatuliło część nadziemną, to nie zamiera zimą i jest wtedy większa szansa, że zakwitnie. Tak się zastanawiam, czy nie pokusić się i spróbować
No, to dodam jeszcze fotkę i życzę wszystkim miłej niedzieli
Przygotowałam już dla nich miejsce, zamiast warzywniaka będzie rabatka z kwiatuszkami jednorocznymi i cebulowymi
Gosiu, wczoraj, ku wielkiej mojej radości, odkryłam, że z nasionek ciemierników, które od Ciebie dostałam wyrosły śliczne ciemierniki
Teraz tylko czekać, jak zakwitną
Agnieszko - AGNESS mój ogród wiosną jest najmniej ciekawy, aż wstyd się przyznać nooo i muszę coś z tym zrobić
Inna sprawa, że ja dopiero od maja jestem stałym bywalcem mojego ogrodu, tz. od rana do wieczora tam siedzę, a czasami zostaje na noc.
Jacku - JacekP dziękuję za identyfikację czyli to mak wschodni czerwony, cieszę się bardzo, bo uwielbiam maki
Dzielżany też uwielbiam, odkryłam je dopiero w tym roku
Jacku, ja paulownie przykrywam tylko gałązkami iglaków. Zimą traci część nadziemną, ale wiosna ślicznie odbija od ziemi i co roku większa jest.
Ponoć, jakby się dobrze opatuliło część nadziemną, to nie zamiera zimą i jest wtedy większa szansa, że zakwitnie. Tak się zastanawiam, czy nie pokusić się i spróbować
No, to dodam jeszcze fotkę i życzę wszystkim miłej niedzieli
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniale prezentuje się ta róża, Halinko! 21 października wygląda jak w połowie sierpnia!
Szkoda, że tak mało zdjęć pokazujesz, bo przecież masz mnóstwo krzewów, które teraz pięknie sie przebarwiają ...
Paulownia podobno wytrzymuje do -15 stopni. Poniżej tej temperatury pąki kwiatowe przemarzają, więc w naszym klimacie ma znikome szanse na kwitnienie
Szkoda, że tak mało zdjęć pokazujesz, bo przecież masz mnóstwo krzewów, które teraz pięknie sie przebarwiają ...
Paulownia podobno wytrzymuje do -15 stopni. Poniżej tej temperatury pąki kwiatowe przemarzają, więc w naszym klimacie ma znikome szanse na kwitnienie
Halinko piękny jest krzew różyczki a ile ma pąków, może zdąży zakwitnąć przed mrozami. Siewki ciemiernika super, bardzo ładnie powschodziły i wyglądają na dość duże sadzonki, może w przyszłym roku zakwitną.