Moje storczyki - galeria zuzulec

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Witaj Narine,
dziękuję za miłe słowa. Oczywiście, będę robiła wszystko, aby zakwitły i abym mogła pokazać je szerszej publiczności ;)

Myszek również dziękuję za odwiedziny .. ja na chwilę obecną nie zmienię nastawienia do storczyków marketowych, a zwłaszcza do pochodzących z jednego marketu. Zawiodłam się straszliwie, bo pomimo obejrzenia korzeni, liści itp itd .. po 3 tygodniach od zakupu nastąpiła stanowcza zmiana na gorsze. Kwiatki zaczęły opadać, korzenie z pięknego zielonego koloru stały sie brązowe, wyjęłam wszystko z doniczki i to co zobaczyłam przeraziło mnie. Z zewnątrz doskonale wyglądająca kora wewnątrz była totalnie przegnita. Dopiero jak się ją dotknęło to rozsypywała się na wióry - tak była przegnita. Na szczęście żadnego robactwa nie było, ale fakt ten przemówił do mnie ostro - nigdy więcej z tego miejsca storczyki nie trafią do mojego domu. Fakt, w zeszłym roku kupiłam kilka Falenopsisów w Netto i do dziś jestem zadowolona, gdyż rosną sobie spokojnie, ale na chwilę obecną wolę jednak Mercedesy - na te sportowe autka nie mam juz miejsca, gdyż parapety zajmuje 30 storczyków, w chwili obecnej również Hipki, oraz inne kwiaty, którym też poświęcem odrobinkę mojego czasu ;)
myszek pisze:Mercedesy to wielkie, dostojne kolubryny, którymi turlają się ludzikowie w kapeluszach ;:143 ;:117 .... ;:198

A te marketowe samochodziki to małe, sportowe wozy, które potrafią dać czadu jak przyjdzie na to czas Obrazek.
A ile ich się zmieści na małym, parapetowym parkingu... :D

;:100
Ale za to jakie te Mercedesy są dostojne ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prawdziwe cuda zobaczyłam w Twoim wątku Lucynko :D, aż dech zapiera, ja postanowiłam do jesieni nie powiększać kolekcji tym bardziej, że teraz więcej czasu będę musiała poświęcić ogrodowi, a potem przed jesienia trzeba by pomyśleć żeby zimą w domu było kolorowo :D. Jednak ogród to moja większa pasja od storczyków, przynajmniej na razie :D

Pozdrawiam serdecznie

Anu-La
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Zuzulec zgadzam się że mercedesy są dostojne, bo mam takie dwa "mercedesowe" storczyki ;:113
Trzymam kciuki za nowe przyrosty, by potem pięknie Ci zakwitły, co będziemy mieli co podziwiać ;:215
Mam podobnego "jedynaka" i też z uśpionego oczka ;:138 a to uśmiechanie się do kwiatów to chyba typowy objaw storczykowej choroby ;:112 zresztą ja to się uśmiecham do wszystkich roślin i tych domowych i ogrodowych ;:198
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anu-La, Soniu, dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa ;) Z racji tego, że dziś jest nasz dzień, wszystkich pań, wraz ze znajomymi wychodzimy wieczorem na kolację .. więc nie posiedzę tutaj zbyt długo, gdyż muszę iść "upudrować nosek " ;) jednak wkleję fotkę - tak na zachętę do tego, aby zajrzeć tu w niedługim czasie i obejrzec kilka kolejnych które wkrótce wkleję.
A dla wszystkich kobitek - COŚ ODE MNIE ;)
I jeszcze wspomniana fotka ;)
Obrazek

Miłego popołudnia ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko, mimo, że spóźniłam się na życzenia, posłuchałam piosenki, obejrzałam zdjęcia i się wzruszyłam... :D Dziękuję... ;:196

Moje storczyki tez robią przyrosty... zobaczymy czy one tak na serio, czy może im się znudzi... :wink: :lol: :?:

Czy ja dobrze zrozumiałam, ze Ty masz aż 30 storczyków....?!!! :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ładne storczyki. Dendrobium wyglada tak okazale, mój to przy nim badyl pokryty keikami. Tawarżka Phalaenopsisa ładna jest ;) . a co w tym dziwnego, że ktoś ma 30 storczyków?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Storczykowa, nie to że dziwnego, ale ci którzy tyle nie mają (np ja :lol: ) marzą skrycie o tak pięknej i dużej kolekcji ;:109

Lucynko, piękne zdjęcie, warżka cudna, czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy ;:65
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja mam zaledwie 35-40 sztuk, a marzy mi sie z 200-300. Teraz niestety nie mogę takiej mieć, ale w przyszłości chciałabym. W tej kolekcji nie brakowałoby Phalaenopsisów i Vand, czyli moich ulubionych storczyków. Vand mało mam (zaledwie 3). 40 storczyków to troche mało na 3,5 roku zbierania.
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Mało :idea: ;:154
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

Fakt,bardzo mało...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dla mnie mało ;P . chcialabym kilkadziesiąt Phalaenopsisów.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam wszystkich odwiedzających mój wątek . ;)

Alu
- dobrze wszystko zrozumiałaś, policzyłaś, skalkulowałaś - tak wyszło, że storczyków już w moim domku jest 30 sztuk. Nie wiem co będzie dalej .. ale na pewno to nie jest koniec.
Asiu - dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że pierwsze zdjęcie Ci sie podobało, mam nadzieję, że reszta Ciebie nie zawiedzie ;)
Storczykowa, Monisia, Kamyczek - ilość tych pięknych kwiatów jest względna. Każdy będzie ją odbierał w inny sposób. Jedno jest pewne - każdemu marzy się więcej ;)

A dla wszystkich miłośników storczyków chwilka RELAKSU
przy oglądaniu kilku fotek:

Obrazek Obrazek Obrazek

oraz rozwijający sie pączek ;)
Obrazek

To jeszcze nie koniec fotek, ale resztę zostawię na kolejny raz ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

śliczny! taki słodziutki.
ODPOWIEDZ