Moja parapetowa kaktusiarnia - DAK
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja parapetowa kaktusiarnia
Dak bardzo dobrze ,że się odezwałaś
Pokazałaś piękne kwitnienia
Mam nadzieję ,że już nie uciekniesz na tak długo
Pokazałaś piękne kwitnienia
Mam nadzieję ,że już nie uciekniesz na tak długo
- julita20
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Rewelacja, ile kwiatów
U mnie tylko E.multiplex kwitnie tak chętnie a Echinopsis eyriesii mam tak małe szczepki,że jeszcze długo nie ujrze tak pięknego kwitnienia
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powrót w wielkim stylu!
Kaktusy piękne, ich kwitnienia również.
Obyśmy tylko kolejny rok nie musieli czekać na powtórkę. Szkoda by było bo kolekcja jest warta uznania i częstego oglądania.
Kaktusy piękne, ich kwitnienia również.
Obyśmy tylko kolejny rok nie musieli czekać na powtórkę. Szkoda by było bo kolekcja jest warta uznania i częstego oglądania.
- lampart111
- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Kontakt:
Witaj!
Bardzo ładna kolekcja!
Bardzo ładna kolekcja!
Kaktusowa szklarnia nr.1 i nr.2 |
Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Zawsze jestem pod wrażeniem tego wątku, jakości zdjęć i fotografowanych kolczastych obiektów. Zazdroszczę kwitnień i tak ogromnych okazów
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Oj, mało czasu na odwiedziny, ale obiecuję, że będę się bardziej starać niż przez ostatni rok.
Choć dla kaktusów ten rok był moim zdaniem wyjątkowy - wianuszek jednej z Mammilarii był wyjątkowo obfity:
Te młode zakupione wiosną też ładnie kwitły, jedna w czerwcu, druga we wrześniu:
- na tym ostatnim zdjęciu młodziaki po wprowadzeniu do domu na półce przygotowane do snu.
Nie mam warunków na schładzanie ich na zimę, ale jak widać kwitnienia jako tako mam co roku. Kwitną od kiedy przestałam je podlewać zimą i od kiedy od marca/kwietnia do września/października są na wczasach na zaokiennych południowych parapetach.
Choć dla kaktusów ten rok był moim zdaniem wyjątkowy - wianuszek jednej z Mammilarii był wyjątkowo obfity:
Te młode zakupione wiosną też ładnie kwitły, jedna w czerwcu, druga we wrześniu:
- na tym ostatnim zdjęciu młodziaki po wprowadzeniu do domu na półce przygotowane do snu.
Nie mam warunków na schładzanie ich na zimę, ale jak widać kwitnienia jako tako mam co roku. Kwitną od kiedy przestałam je podlewać zimą i od kiedy od marca/kwietnia do września/października są na wczasach na zaokiennych południowych parapetach.
- Sebek87
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
Witam sąsiadkę
Bardzo piękne rośliny wszystkie zadbane i zdrowe aż miło odwiedzać ten wątek.
Bardzo piękne rośliny wszystkie zadbane i zdrowe aż miło odwiedzać ten wątek.
- DAK
Dzięki - bardzo to miłe. I w takim razie specjalnie dla ciebie perły kropli na porannych cierniach latem tuż po deszczu:bool pisze:Zawsze jestem pod wrażeniem tego wątku, jakości zdjęć i fotografowanych kolczastych obiektów. Zazdroszczę kwitnień i tak ogromnych okazów
- kolcami zachwycam się jeszcze bardziej niż kwiatami u tych wyjątkowo wdzięcznych stworzeń.
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Czy to kolce echinocactus'a lub ferocactus'a? Tak, tak ciernie u niektórych kaktusów są jeszcze większym atutem niż same kwiaty. (takie są chociażby ferocactus'y)
- DAK
To chyba Echino - już nie pamiętam który posłużył wtedy za modela po deszczu. ;)
Ostatnia fotograficzne sesja cierniowa była w sierpniu - to najcudowniejszy miesiąc w życiu kaktusów - są zielone, jędrne i radosne, tętniące życiem.
To tylko część różnorodności, kształtów, barw, które mogę oglądać całymi godzinami. A najpiękniejsze są oczywiście te najmłodsze, więc jak co roku wiosną nie mogę sobie odmówić zakupu nowego "przedszkola" ;)
Ostatnia fotograficzne sesja cierniowa była w sierpniu - to najcudowniejszy miesiąc w życiu kaktusów - są zielone, jędrne i radosne, tętniące życiem.
To tylko część różnorodności, kształtów, barw, które mogę oglądać całymi godzinami. A najpiękniejsze są oczywiście te najmłodsze, więc jak co roku wiosną nie mogę sobie odmówić zakupu nowego "przedszkola" ;)
- julita20
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Co za piękność na pierwszym zdjęciu?