Taki - sobie ogród
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród
Miłeczko zrobiłaś mnóstwo roboty.....ja już idę swoje maleństwa wykopywać
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paula! Mi się też rozłazi, ale pozwalam jej, bo akurat tam mam miejsce tworzy całkiem ładny zakątek. Pewnego lata urosły wysokie na ponad metr i miały piękny żywy kolor zieleni. Wszyscy podziwiali! Ale czasami muszę kilka sztuk wykopać, bo włażą na hortensje.
Agness! Ja jeszcze mam kilka sztuk do wykopania, bo przed domem mi jeszcze nie zmarzły i kwitną, ale pewnie lada dzień wykopię.
Ola! Tak sobie do serca wzięłam Twoja reprymendę i wczoraj, jak przyjecha brat ze synem - zagoniłam chłopaków do kosiarki. Ale z nożycami i tak nikt nie pobiegał i nie wyrównał
Dziś nosa nie wystawiłam na ogród. Tylko wydałam dyspozycję, żeby synuś rododendrona podlał. Mokro pod nim jest więc chyba podlał
Dwa jesienne landszafty ogrodowe
Mój najstarszy dereń biały:
Szpaczki żerują przed podróżą do ciepłych krajów:
Stwierdziłam, ze mazurkom się nieco pozajączkowało, bo zaanektowały budkę lęgową i zaczęły znosić siano. Ale pomyślałam, że szykują sobie kryjówki na zimę. Nawet zaglądały do budek pominiętych wiosną
Agness! Ja jeszcze mam kilka sztuk do wykopania, bo przed domem mi jeszcze nie zmarzły i kwitną, ale pewnie lada dzień wykopię.
Ola! Tak sobie do serca wzięłam Twoja reprymendę i wczoraj, jak przyjecha brat ze synem - zagoniłam chłopaków do kosiarki. Ale z nożycami i tak nikt nie pobiegał i nie wyrównał
Dziś nosa nie wystawiłam na ogród. Tylko wydałam dyspozycję, żeby synuś rododendrona podlał. Mokro pod nim jest więc chyba podlał
Dwa jesienne landszafty ogrodowe
Mój najstarszy dereń biały:
Szpaczki żerują przed podróżą do ciepłych krajów:
Stwierdziłam, ze mazurkom się nieco pozajączkowało, bo zaanektowały budkę lęgową i zaczęły znosić siano. Ale pomyślałam, że szykują sobie kryjówki na zimę. Nawet zaglądały do budek pominiętych wiosną
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Miłko przepiękne masz te dalie Kiedyś próbowałam, ale przechowywanie mi nie wychodzi, bo w piwnicy jest za ciepło. Zawsze mi zmarniały Inna sprawa, że ja po prostu zapominam o tych piwnicznych roślinach
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Pięknie wygląda czerwony biały dereń
Myślałam, że szpaczki już poleciały U nas za to drozdy zaczęły obrabiać resztę winogron
Myślałam, że szpaczki już poleciały U nas za to drozdy zaczęły obrabiać resztę winogron
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No miejsca trochę na paroc masz. Cieszę się że rozumiesz moje bóle.A dereń oj pokaźny, kwiaty są pachnące?
No i ta kipa.. już widzę co bym z nią zrobiła U mnie szpaków też już nie widzę. Świetne fotki zrobiłaś, ja u siebie powoli zaczynam widywać coraz więcej sikorek-bogatek i modrych. Ubogich u mnie mało. Taka ' dzielnica' Przypominam mieszkam w dziurze na trasie Płock-Włocławek.
No i ta kipa.. już widzę co bym z nią zrobiła U mnie szpaków też już nie widzę. Świetne fotki zrobiłaś, ja u siebie powoli zaczynam widywać coraz więcej sikorek-bogatek i modrych. Ubogich u mnie mało. Taka ' dzielnica' Przypominam mieszkam w dziurze na trasie Płock-Włocławek.
- takasobie
Beata! Jak za ciepło w piwnicy, to mogą się z powodzeniem przechować dalie o naturalnie bardziej mięsistych karpach. Ale rozumiem, że nie można mieć wszystkiego. W kazdym razie ja gorąco polecam dalie dla każdego, chociażby jakiś drobiazg do donicy
Ankha! Szpaki chyba poleciały, bo wczoraj już ich nie widziałam Dereń rzeczywiście okazały, ale musze mu powycinać grube gałęzie, żeby stymulować przyrost cieńszych, tych bardziej czerwonych.
Paula! Nie pomyślałam nawet,żeby wąchać jego kwiaty. Pewnie nie pachną, przynajmniej nie intensywnie.
"Kip" mam kilka, kupiłam 2 lata temu na all za grosze. Służą do kwiatów, narzędzi, tu akurat wsypałam obciete gałązki trzmieliny. Lubię kosze w ogrodzie, i wiadra ocynkowane To takie "wiejskie", naturalne. Nie mam wiader i konewek plastikowych. Co najwyżej kilka pobudowlanych, których raczej nie używam.
Ankha! Szpaki chyba poleciały, bo wczoraj już ich nie widziałam Dereń rzeczywiście okazały, ale musze mu powycinać grube gałęzie, żeby stymulować przyrost cieńszych, tych bardziej czerwonych.
Paula! Nie pomyślałam nawet,żeby wąchać jego kwiaty. Pewnie nie pachną, przynajmniej nie intensywnie.
"Kip" mam kilka, kupiłam 2 lata temu na all za grosze. Służą do kwiatów, narzędzi, tu akurat wsypałam obciete gałązki trzmieliny. Lubię kosze w ogrodzie, i wiadra ocynkowane To takie "wiejskie", naturalne. Nie mam wiader i konewek plastikowych. Co najwyżej kilka pobudowlanych, których raczej nie używam.
Miłka
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Kosteczka faktycznie ładnie się prezentuje.
Dalie w home...ale zara home też się załapała
Oby do wiosny w tym homie....będzie im dobrze na takich fajnych półeckzach
Dalie w home...ale zara home też się załapała
Oby do wiosny w tym homie....będzie im dobrze na takich fajnych półeckzach
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Miłko, miałam kiedyś dalię w donicy, ale trafiła mi się wielka, a doniczka była mała i niestety, jak sama możesz sobie wyobrazić słabo jej było. Może w przyszłym roku skuszę się na jakąś dalijkę na taras - jest tu przynajmniej słońce.
A masz patent na ziemię do donic dla dalii? Jakiś magiczny, tajemny składnik?
A masz patent na ziemię do donic dla dalii? Jakiś magiczny, tajemny składnik?
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ja stety niestety mam plastikowych wiaderek i konewek sporo. jednak nie stoją one zazwyczaj na ogrodzie, żeby nie psuły. Też wychodzę z założenia że wieś to wieś i nie można na siłę robić dziwnych kompozycji które nie pasują.
- takasobie
Pięknie wokół, jesiennie...
Nic nie robię w ogrodzie, ale przechadzam się i podziwiam, jak hrabinia!
Na kopczykowanie za wcześnie, wszystko posadziłam, co miałam posadzić.
Troche badyli suchych sterczy, ale mają nasionka więc, jak już pisałam, zostawiam dla ptaszków. Posprzątam wiosną.
Śliwa jest do przycięcia, ale synek ma to zrobić więc spoko.
Parę fotek na dziś:
Nic nie robię w ogrodzie, ale przechadzam się i podziwiam, jak hrabinia!
Na kopczykowanie za wcześnie, wszystko posadziłam, co miałam posadzić.
Troche badyli suchych sterczy, ale mają nasionka więc, jak już pisałam, zostawiam dla ptaszków. Posprzątam wiosną.
Śliwa jest do przycięcia, ale synek ma to zrobić więc spoko.
Parę fotek na dziś:
Miłka
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Zazdroszczę ci tych spacerków po ogrodzie.
Jeszcze gdybyś poleżała sobie na hamaczku, to byłaby już rozpusta
Jeszcze gdybyś poleżała sobie na hamaczku, to byłaby już rozpusta
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Przechadzaj się ... przechadzaj bo te chwile nic-nierobienia sporadycznie się trafiają.
Jesienią dużo częściej niż wiosną lub w sezonie. Przechadzając się lubię planować wiosenne aranżacje ale trzeba by to zapisywać bo koncepcja ulatuje i od nowa myśli sie kłębią.
Powiedz mi Kobietko czemu u Ciebie o tej porze kwitnie Wrotycz maruna (złocień maruna) i to odmiana o pełnych kwiatach ?
Jesienią dużo częściej niż wiosną lub w sezonie. Przechadzając się lubię planować wiosenne aranżacje ale trzeba by to zapisywać bo koncepcja ulatuje i od nowa myśli sie kłębią.
Powiedz mi Kobietko czemu u Ciebie o tej porze kwitnie Wrotycz maruna (złocień maruna) i to odmiana o pełnych kwiatach ?
- takasobie
Krysiu! A kiedy ma kwitnąć? Kwitnie cały czas, chyba będzie tak aż do mrozów! A że pełny? Taki zawsze był!
Dostałam go od forumowej koleżanki z Rokietnicy
Dostałam go od forumowej koleżanki z Rokietnicy
Miłka