zielnik Izabeli
Re: zielnik Izabeli
Super hibek zakwitnie:).
- zielono_mi
- 50p
- Od: 4 paź 2011, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem tylko ciekawa, na jaki kolor hibek kwiatka puści - roślina-matka niby jest czerwona z tych starodawnych ;) odmian, ale nie kwitła wcale.
Nie mogę się rodzince chwalić (od szwagierki mam sadzonkę, w tym samym czasie dostały też roślinki druga szwagierka i teściowa - u nich hibki marne, ledwo ledwo urosły) , że u mnie po 2 miesiącach pąka puścił, bo też zakwitną...z zazdrości
A pracowy grudnik się rozpączkował - białe kwiaty z różową obwódka i różowym pręcikiem
Nie mogę się rodzince chwalić (od szwagierki mam sadzonkę, w tym samym czasie dostały też roślinki druga szwagierka i teściowa - u nich hibki marne, ledwo ledwo urosły) , że u mnie po 2 miesiącach pąka puścił, bo też zakwitną...z zazdrości
A pracowy grudnik się rozpączkował - białe kwiaty z różową obwódka i różowym pręcikiem
- zielono_mi
- 50p
Wczorajszy nabytek za całe 99gr . Minikalanchoe czerwoniutkie
I znalazłam takiego guza na dracenie - myślicie, że to będzie nowy pęd?
I znalazłam takiego guza na dracenie - myślicie, że to będzie nowy pęd?
- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę u Ciebie bystre oko
A pomocnik zapewne złotej rybce szepcze swoje jedno jedyne życzenie: Chcę... Cię zjeść!!!
Super Hibek-ja też prawdopodobnie mam "standartowego" zwykłego czerwonego A Twój się dobrze zapowiada
A pomocnik zapewne złotej rybce szepcze swoje jedno jedyne życzenie: Chcę... Cię zjeść!!!
Super Hibek-ja też prawdopodobnie mam "standartowego" zwykłego czerwonego A Twój się dobrze zapowiada
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Na pieńku dracenki to jest tzw. uśpione oczko. Nowe piórpusze wyrastają z nich najczęściej w momencie, kiedy
np. odmładzając roślinkę zetniemy jej dotychczasowe pióropusze. Albo gdy rozmnażamy roślinkę z kawałka pieńka z takim
właśnie oczkiem. Zawsze można spróbowac pobudzic oczko do wzrostu często je zwilżając, ale tu też trzeba uważac, żeby
"nie przedobrzyc" i nie narazic roślinki na choroby związane z nadmiarem wilgoci.
np. odmładzając roślinkę zetniemy jej dotychczasowe pióropusze. Albo gdy rozmnażamy roślinkę z kawałka pieńka z takim
właśnie oczkiem. Zawsze można spróbowac pobudzic oczko do wzrostu często je zwilżając, ale tu też trzeba uważac, żeby
"nie przedobrzyc" i nie narazic roślinki na choroby związane z nadmiarem wilgoci.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Trzymam kciuki za wysiane adenium nabytek za 99 groszy śliczności
- zielono_mi
- 50p
jakby chciał zjeść heroska, to już by dawno zeżarł. To jest interakcja oparta na obustronnym uprzejmym zainteresowaniuChrapka pisze: A pomocnik zapewne złotej rybce szepcze swoje jedno jedyne życzenie: Chcę... Cię zjeść!!!
elcia1974 - dziękuję za informacje. Myślisz, że można zwilżony wacik przyczepić do tego miejsca?
trzynastka - jak wróc z pracy, to zdam raport co tam z adeniaczkami
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wiesz Izo ten sposób z wacikiem świetnie sie sprawdza np. u fikusów sprężystych. Myślę, że nie ma przeciwwskazań, żeby
wypróbowac go również u dracenki.
Podziel się z nami efektem swoich starań.
wypróbowac go również u dracenki.
Podziel się z nami efektem swoich starań.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
o matko za 99gr to ja bym chyba z 10 kupiła
- zielono_mi
- 50p
Adenium - korzonki coraz większe, czekam na zieleninę
Wacikowanie draceny w toku - zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A minikalanchoe wykupiłam WSZYSTKIE Były tylko dwa ostatnie - jeden do pracy, drugi do domku
I coś na umilenie tego deszczowego poranka: nie ma to jak wygrzać się na cieplutkiej świetlówce
Wacikowanie draceny w toku - zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A minikalanchoe wykupiłam WSZYSTKIE Były tylko dwa ostatnie - jeden do pracy, drugi do domku
I coś na umilenie tego deszczowego poranka: nie ma to jak wygrzać się na cieplutkiej świetlówce
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Mój to by pewnie kombinował jak zjeść te rybki ;)
- zielono_mi
- 50p
Dopóki Kicior będzie miał żarełko w misce, to się za rybki nie zabierze, mam nadzieję.
Adenium, dzień 5 - znowu pogrzebałam w podłożu (nie mogę się powstrzymać!). Z 20 nasionek część ma już ładne korzonki i wygląda, jakby już-już miały zamiar wyleźć i się pokazać . Oby tak dalej.
Adenium, dzień 5 - znowu pogrzebałam w podłożu (nie mogę się powstrzymać!). Z 20 nasionek część ma już ładne korzonki i wygląda, jakby już-już miały zamiar wyleźć i się pokazać . Oby tak dalej.