Majka 411 - róże 2011 cz.2
- Rozanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2
Majka, ja nie mogę do Ciebie zaglądać. Zawsze jestem chora, z zazdrości , z przyjemności oglądania, i nowych chciejstw na liście.
Cudownie wszystkie różanki rosną, tylko podziwiać i zachwycać się Twoją " zieloną ręką".
Super
Cudownie wszystkie różanki rosną, tylko podziwiać i zachwycać się Twoją " zieloną ręką".
Super
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witam Majeczko - mariasen, odpowiem w ten sposób :mariasen pisze:Maju, jakie są Twoje ulubione róże?
Chippendaile - piękna róża o bardzo zmiennej kolorystyce kwiatów
Pastella - piękna o kwiatch utrzymujących się do trzech tygodni
Cesar - ładna pomyłka Edenki
Inne kwitnące w tej części rabatki
A Shropshire Lad - moja nowa ulubienica
Majeczko i wszystkie róże tu nie pokazane, a wymienione w ostatniej liście jaką wkleiłam w wątku.
Mam nadzieję, że i Tobie one się podobają. Warto je mieć w swoim ogrodzie.
Majeczko - Edeulkotku i mnie jest przyjemnie, że wam jest też przyjemnie ( ale się zakręciłam)
Jeszcze masz tyle trwniczka do plantowania na rabatkę, że miejsce mu znajdziesz zamiast wiadereczka.
Moniczko, jednak dobrze jest pokazywać kwiatuszki, to i Twoja różyczka z tego skorzysta.
wkop ja do gruntu, to jest róża zaliczana do parkowych.
Ewuniu, aj tam, od razu chora, ja też biegam po innych ogrodach i do listy dopisuję. nie tylko różyczki, a lilie też. Już je wsadziłam do ziemi.
"zielona ręka" Ewciu co Ty, napisałam w Twoim wątku na ten temat. Zaglądaj na "przyjemność oglądania", a ja zaglądam do Twojego wąteczku i tam mam bardzo dużo przyjemności.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trafiłam na dyskusję o mikoryzie
Też kiedyś nad tym myślałam, ale zniechęciło mnie to, że jak ją zastosuję, to nie można potem pryskać żadną chemią, bo ona zniszczy grzyby
A na niektóre robale tylko oprysk chemiczny działa
Też kiedyś nad tym myślałam, ale zniechęciło mnie to, że jak ją zastosuję, to nie można potem pryskać żadną chemią, bo ona zniszczy grzyby
A na niektóre robale tylko oprysk chemiczny działa
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne te ulubienice dwie pierwsze na mojej liście chciejstw,No inne zresztą też tylko nie ma na nie miejsca.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
O właśnie, Shopshire Lad też dzisiaj była tam, gdzie ci pisałam. Pamiętałam ją z twojego wątku, ale dośc marna byłą, a więc odpuściłam. Ale za rok już nie odpuszczę
- majka411
Witaj Oliwko, trudno to nazwać dyskusją jak pokazuje się rząd śmiejących się brzuszków.
Ani pryskać chemią, a i również nie używać nawozów mineralnych.
Grzyby mam w każdej ziemi, a najlepsze są w kompoście i naturalnych nawozach. Hihi..hi
Myślę, że to proste jak ogonek świnki
Kilka lat temu zobaczyłam w ogrodniczym produkt, nazwy nie pamiętam ale były to szczepy czy jak to nazwać grzybów jadalnych.
Wyglądało to jak woda, był drewniany kołeczek i instrukcja jak te grzybki sobie szczepic. Zapłaciłam sporo jak na tamte czasy ok. 60 zł.
Wszystko było robione zgodnie z instrukcją, a grzybków niet. Nawet minęło więcej niż 2 3 lata i dalej niet.
Ta...k głupi to zawsze myśli, że kupił cudo. Ja tak o sobie właśnie myślę.
Witaj Gosiu, podobają Ci sie naprawdę piękne różyczki. Znajdziesz miejsce na nie jak dobrze pomyślisz. One nie rosą szerokie i wielkie. Życzę Ci udanych planów zmian na wiosnę.
Witaj Wandeczko, w takich centrach ogrodniczych najlepiej kupować jak sie zaczyna sezon i jest nowa dostawa.
To centrum ma róże od P, na wiosnę będzie nowa dostawa i wtedy kup. Róża jest piękna.
Ani pryskać chemią, a i również nie używać nawozów mineralnych.
Grzyby mam w każdej ziemi, a najlepsze są w kompoście i naturalnych nawozach. Hihi..hi
Myślę, że to proste jak ogonek świnki
Kilka lat temu zobaczyłam w ogrodniczym produkt, nazwy nie pamiętam ale były to szczepy czy jak to nazwać grzybów jadalnych.
Wyglądało to jak woda, był drewniany kołeczek i instrukcja jak te grzybki sobie szczepic. Zapłaciłam sporo jak na tamte czasy ok. 60 zł.
Wszystko było robione zgodnie z instrukcją, a grzybków niet. Nawet minęło więcej niż 2 3 lata i dalej niet.
Ta...k głupi to zawsze myśli, że kupił cudo. Ja tak o sobie właśnie myślę.
Witaj Gosiu, podobają Ci sie naprawdę piękne różyczki. Znajdziesz miejsce na nie jak dobrze pomyślisz. One nie rosą szerokie i wielkie. Życzę Ci udanych planów zmian na wiosnę.
Witaj Wandeczko, w takich centrach ogrodniczych najlepiej kupować jak sie zaczyna sezon i jest nowa dostawa.
To centrum ma róże od P, na wiosnę będzie nowa dostawa i wtedy kup. Róża jest piękna.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majka napisałą:
Ale jak pisałam u siebie wyrobiłam się na bieżąco to mu po święcie naszykuję miejsce żeby rósł na pociechę dla oczków.
Abrahamek ma miejsce przeznaczone tylko brak chętnego żeby mu darń wytargał i zakopał dobroci od krówek.Majeczko - Edeulkotku i mnie jest przyjemnie, że wam jest też przyjemnie ( ale się zakręciłam)
Jeszcze masz tyle trwniczka do plantowania na rabatkę, że miejsce mu znajdziesz zamiast wiadereczka.
Ale jak pisałam u siebie wyrobiłam się na bieżąco to mu po święcie naszykuję miejsce żeby rósł na pociechę dla oczków.
- majka411
Majeczko, przy sobocie po robocie można sobie odpocząć.
Zadbaj o Abrahamka, kwiaty ma piękne i ładnie pachnie. Miodzo obowiązkowo do dołeczka
Ja jutro raniutko jadę na działeczkę poszaleć trochę, mam w planie 6 dołków. dam radę , to nie 30 .
Jak się uporam z nimi to tylko już czekać na różyczki . Wiosną oczekiwać na pierwsze kwiatuszki. Ale to przyjemnie
Majeczko dla Ciebie kwiatuszek Abrahamka
Zadbaj o Abrahamka, kwiaty ma piękne i ładnie pachnie. Miodzo obowiązkowo do dołeczka
Ja jutro raniutko jadę na działeczkę poszaleć trochę, mam w planie 6 dołków. dam radę , to nie 30 .
Jak się uporam z nimi to tylko już czekać na różyczki . Wiosną oczekiwać na pierwsze kwiatuszki. Ale to przyjemnie
Majeczko dla Ciebie kwiatuszek Abrahamka
-
Majeczko dzięki ci bardzo za cudny kwiatek Abrahamka.
Życzę Ci przyjemnego kopania.
Ja z M. wybieramy się na 55 rocznicę ślubu, nie lubię takich rodzinnych imprez ale co zrobić skoro M. bardzo chce.
Życzę Ci przyjemnego kopania.
Ja z M. wybieramy się na 55 rocznicę ślubu, nie lubię takich rodzinnych imprez ale co zrobić skoro M. bardzo chce.
- majka411
Majeczko, to przecież piękna rocznica, idź i bądz dumna z takiego M
Kopać będzie mi się przyjemnie
Kopać będzie mi się przyjemnie
-
Rocznica piękna, to najmłodsza siostra teścia, ale taki spęd rodzinny i ten hałas. Ja jednak jestem samotnikiem.
- majka411
Oj przeżyjesz jakoś, ulotnij się wcześniej pod pretekstem choroby , a co tam.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Prawie nadrobilam ale doglebnie wkopie sie po 1-szym - foty piekne och i ach. Mieszasz mi w glowie troche hihi no nic zima czlek ochlonie