Taki - sobie ogród
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród
Zamiast tak leniuchować pomogłabyś koleżance dołować donice.
Dziś dużo zrobiłam , nawet usunęłam liście hostom. Oczywiście te co dały się lekko wyrwać.
Dziś dużo zrobiłam , nawet usunęłam liście hostom. Oczywiście te co dały się lekko wyrwać.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Olu! Bo to trzeba czasami trochę luzu sobie dać i cieszyć się oczyma! Ja np daję czas naturze! Hostom same liście poodpadają
Dziś trochę powsadzałam doniczkowych. Rośiny, które były na tarasie i teraz powstawiałam do domu były nieco poszargane, więc te poprzesadzałam, bo to akceptowalne do listopada, a to już za 2 dni
A o leniuchowaniu nie było mowy! Spychacz cotygodniowy zrobiłam i pościele prałam, ciasto piekłam, nalewki zlewałam (jak ja nie mogę się doczekać, kiedy dojrzeją ). Od samego lizania paluszków było mi wesoło!
Dziś trochę powsadzałam doniczkowych. Rośiny, które były na tarasie i teraz powstawiałam do domu były nieco poszargane, więc te poprzesadzałam, bo to akceptowalne do listopada, a to już za 2 dni
A o leniuchowaniu nie było mowy! Spychacz cotygodniowy zrobiłam i pościele prałam, ciasto piekłam, nalewki zlewałam (jak ja nie mogę się doczekać, kiedy dojrzeją ). Od samego lizania paluszków było mi wesoło!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
a mi od czytamia wesoło się zrobiłotakasobie pisze: nalewki zlewałam (jak ja nie mogę się doczekać, kiedy dojrzeją ). Od samego lizania paluszków było mi wesoło!
Też się przechadzam w ogrodzie, ale w zachwyt wpaść nie mogę nocami wszystko wymroziło
Piękne barwy jesieni u Ciebie
- Olusia
Miłko , a kiedy dojrzeją Też lubię jak jest mi wesoło
- takasobie
Olu! Jedne dopiero na Boże Narodzenie, inne aż na Wielkanoc. Czekanie jest najgorsze!
Comcia! Właśnie dziś myślałam, że zawinę się w koce z magazynu OC w Kluczborku jak w kokon i położę w ogrodzie, niestety nie mam jeszcze hamaka, a motyl i tak ze mnie żaden nie będzie
Jola! Mi też pomroziło! Co nieco zostało, zwłaszcza przy domu. Nawet dalie i kanny indica nie wykopane zostały przed domem. Dam im jeszcze tydzień, bo jeszcze przyzwoicie wyglądają!
Comcia! Właśnie dziś myślałam, że zawinę się w koce z magazynu OC w Kluczborku jak w kokon i położę w ogrodzie, niestety nie mam jeszcze hamaka, a motyl i tak ze mnie żaden nie będzie
Jola! Mi też pomroziło! Co nieco zostało, zwłaszcza przy domu. Nawet dalie i kanny indica nie wykopane zostały przed domem. Dam im jeszcze tydzień, bo jeszcze przyzwoicie wyglądają!
Miłka
- takasobie
Obiecałam sobie, że nie będę nic robić przy niedzieli, ale...
Zrobiłam wiązankę na grób przy użyciu dostępnych w ogrodzie materiałów.
No i zrobiłam!
Ale jak już wyszłam ... w ruch poszedł sekator i grabie i inne takie tam.
czyli troche porzadków zrobiłam
Fotki na dziś:
Wiązanka:
Ostatnie kwiaty w ogrodzie:
Zrobiłam wiązankę na grób przy użyciu dostępnych w ogrodzie materiałów.
No i zrobiłam!
Ale jak już wyszłam ... w ruch poszedł sekator i grabie i inne takie tam.
czyli troche porzadków zrobiłam
Fotki na dziś:
Wiązanka:
Ostatnie kwiaty w ogrodzie:
Miłka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko to aż nieprawdopodobne, ze dalie tak długo wytrwała moje wszystkie po pierwszym silniejszym przymrozku zrobiły się jak brązowe kikuty......
dzieżka pomarańczowa
Przeglądałam wątek i - jestem pod wrażeniem, zwłaszcza dalie . wiem już, że wiosną spróbuję rozwinąć moją daliową rabatkę (na razie skromniutką). Morze dalii mi się marzy.... A dziś, gdy dalie już wykopane przed zimą, mam do właścicielki pytanie na inny temat - pokazałaś zdjęcie pewnego pomarańczowego grzybka, zidentyfikowanego jako dzieżka pomarańczowa - co z nim? W moim ogródku to cudo zadomowiło się tej jesieni na dobre - i to nie w jedym miejscu tylko "po całości". Znajduje dzieżki w trawie, kolo piwonii, host, berberysów i tujek. Co robić, podziwiać czy tępić? Czy są zagrożeniem dla roślin?
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko nalewki zlewaj ... i cierpliwie czekaj bo warto. Toż dopiero będzie lizanie paluszków jak dojrzeją i cmokanie z zachwytu nad smakiem i aromatem.
Z jakich owoców robiłaś ?
Złocień maruna (pełny ) miałam tylko jeden sezon i po zimie padł - mam o pojedynczych kwiatuszkach - też piękny ale już uśmiecham sie o sadzoneczkę na wiosnę - one chyba same się sieją. A najlepiej zebrać nasionka.
Szukam odmiany kołnierzykowej białej o nazwie ?Crown White?. Maruny ogólnie są ładne a ponadto cenne jako rośliny lecznicze (liście)
Miałaś zrobić tylko wiązankę ... widać praca w ogrodzie jest dla Ciebie wypoczynkiem, sprawia wielka frajdę i daje samozadowolenie.
Z jakich owoców robiłaś ?
Złocień maruna (pełny ) miałam tylko jeden sezon i po zimie padł - mam o pojedynczych kwiatuszkach - też piękny ale już uśmiecham sie o sadzoneczkę na wiosnę - one chyba same się sieją. A najlepiej zebrać nasionka.
Szukam odmiany kołnierzykowej białej o nazwie ?Crown White?. Maruny ogólnie są ładne a ponadto cenne jako rośliny lecznicze (liście)
Miałaś zrobić tylko wiązankę ... widać praca w ogrodzie jest dla Ciebie wypoczynkiem, sprawia wielka frajdę i daje samozadowolenie.
- Olusia
U stóp mahoni czymś rozjaśniłabym tą wiązankę .
Może kulkami ognika
Może kulkami ognika
- takasobie
Olu! też tak sądzę, ale.... nie mam Może jeszcze coś wymyślę. Dopiero jutro zawożę.
Miłka
- takasobie
Do wiązanki dolożyłam gałązki żółtej trzmieliny i owoce dzikiej róży na gałązkach. Niestety nie zrobiłam zdjęcia.
Eomecon nadal nie zakwitł, choć pączki są już od dawna.
Ale za to grudzieniec na parapecie w kuchni ma pąki i może tym razem nie zrzuci. Przynajmniej go o to proszę i go nie dotykam
Fotki na dziś:
Moja maleńka irga, ale będzie wielka
Hortensja ogrodowa po całkowitym wymarznięciu nieźle odbiła:
Jeszcze stoją kanny indica:
Eomecon nadal nie zakwitł, choć pączki są już od dawna.
Ale za to grudzieniec na parapecie w kuchni ma pąki i może tym razem nie zrzuci. Przynajmniej go o to proszę i go nie dotykam
Fotki na dziś:
Moja maleńka irga, ale będzie wielka
Hortensja ogrodowa po całkowitym wymarznięciu nieźle odbiła:
Jeszcze stoją kanny indica:
Miłka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Znaczy, że canny jeszcze w ziemi? Moje dawno już wykopane