Iglakowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Iglakowo

Post »

Niesamowite są te różnice.
U mnie trzmielina oskrzydlona już całkiem łysa a winobluszcz jeszcze do końca się nie wybarwił.
Za to lilak Meyera zieloniutki jakby była wiosna.
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Obrazek

Elu, czy mogłabyś napisać jakie iglaki znajdują się na tym zdjęciu ? Nie chodzi o dokładne opisanie miejsca tylko po kolei, np. od lewej strony. Cuda masz w ogrodzie! :wit
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Lorrie pisze:Obrazek
Elu co rośnie w prawym dolny rogu zdjęcia ,które pokazała Lorrie
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Iga, już po kawce! :? Liście opadły z winobluszczu, mróz ściął wszystko - na kolejną przyjdzie poczekać do wiosny.... :cry:

Aneta, winobluszcz u mnie już też łysy ;:223 - dziś było - 7 ;:223

Witaj, Mariola! :D Niestety, różnice klimatyczne mamy kolosalne, nad czym ubolewam. :cry: U mnie sezon wegetacyjny jest o jakieś 6 tygodni krótszy.... ;:223

Lorrie i Andrzejku, większość iglaków podpisałam, jak coś jeszcze was interesuje a pominęłam to pytajcie:

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Elu :wit ja też dziękuję z podpisanie iglaków ;:3 jeszcze jeden ciekawie wygląda ten płożący, pomiędzy Humpy a Inversą :?:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z tym krótszym okresem wegetacyjnym to masz świętą rację. Na własnej skórze się o tym przekonałam. :wink: Tutejszy klimat bardziej mi się podoba. :tan Dzisiaj miałam dopiero pierwszy przymrozek. Dalie na polu przymarzły, ale w ogródku jeszcze niczego nie ruszyło.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Elu kochana, lepiej nie mogłaś tego zrobić, dziękujemy !!! ;:138 ;:63
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Elu, trafiłam do Twojego pięknego ogrodu, podpisy na zdjęciu też mi się bardzo przydały. Ciekawa jestem, ile lat ma Negishi? Duża jest!

a - i psisko bardzo fajne! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
zazulka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 paź 2011, o 08:09

Post »

Witaj Elu.Właśnie skończyłam przeglądać zdjęcia twojego ogrodu.Jest cudowny.Zaskoczyła mnie ilość iglaków jakie posiadasz.Masz chyba wszystkie odmiany,jakie ostatnio oglądałam w katalogu.Przepięknie skomponowane miejsca nasadzeń i te cudowne iglaki które uwielbiam.Właśnie jestem w trakcie tworzenia klombu na trawniku,ma on być na wzór twoich kompozycji..(jestem pod wrażeniem). Pozdrawiam
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Śliczne, dorodne iglakowo. I takie wszystkie okazy zdrowe. Pryskasz jej czymś? U mnie sporo iglaków choruje od 2 lat i muszę wiosną staczać bitwę o ich przetrwanie.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu ile lat może mieć Twoj Push?
Piękny okaz, że o Inversie nie wspomnę ;:180
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Wybaczcie, że tak długo nie pisałam, ale trochę nie było mnie w kraju. Wczoraj przyleciałam z Londynu i tyle wpisów zobaczyłam :heja :heja

Aniu (Anna11) między Inversą a Humpy rośnie Juniperus conferta Blue Pacyfic - taki śmieszny jest i nietypowy... :D

Aniu (Lady-r) u mnie już jesień pełną gębą - trzmielina oskrzydlona łysa, hosty flaki :cry: , tylko pięknie przebarwione modrzewie jeszcze trzymają fason ...

Lorrie - bardzo proszę, nie chce mi się podpisywać każdego zdjęcia, ale co któreś zawsze mogę. :D

Agata, witam Cię serdecznie w moim wątku. Negishi rośnie u mnie 9 lat, a i kupiłam ją dość sporą - miała już wtedy około pół metra. Dodam, że co roku w celu zagęszczenia, uszczykuję jej pół każdego przyrostu. Bez tego pewnie byłaby dwukrotnie większa. Psisko to nieodłączny towarzysz, a raczej towarzyszka, prac ogrodowych.... zwłaszcza ... wykopaliskowych.... :lol:

zazulko dzięki za miłe słowa i cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Wszystkich odmian iglaków niestety nie posiadam :lol: a szkoda... :lol: ten wieczny brak miejsca.... :(

dangar1, w tym roku straciłam 9-letnią jodłę koreańską i świerka Hopsi - zgubiły wszystkie igły. :( Iglaki pryskam po kilka razy w roku - a to od przędziorka, to od misecznika lub od innego paskudztwa. Niestety, dziś w ogrodzie bez chemii trudna dać sobie radę... :?

Pamelko, zarówno Push, jak i Inversa rosną w Iglakowie od 9 lat, ale były kupione jako dość duże - na pierwszej stronie wątku widać, jakiej były wielkości po posadzeniu. Z Inwersy wiele osób się śmieje, że taki cudak odwrotny, raz nawet sąsiadka wiosną zapytała, wskazując na nią, kiedy zdejmę okrycie z roślin.... :;230

Jutro postaram się wstawić najnowsze fotki jesiennego ogrodu. ;:7
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Elu- nie będę oryginalna- kolekcja iglaków i host wspaniała. Zdjęcie porównawcze z początków rabaty i jej obecnego stanu dało mi do myślenia podczas planowania iglakowych obsadzeń! Nie ma co szaleć i upychać za wiele roślin na kupie. Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”