Nasiona od Kozuli i innych forumowiczów - wiosna '11-cz.2
- Bogdan Sz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasiona od Kozuli i innych forumowiczów - akcja wiosna '11-c
Termin akcji mi pasuje,nie wiem jak Jankiel będzie informował o nadesłanych nasionach mnie by pasowało na bieżąco można by się spokojnie zastanowić co wybrać.Z roku na rok przybywa nowosci a teren pozostaje ten sam 

- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam!
A gdzie można kupić te małe torebki strunowe(takie jakie otrzymaliśmy od Jankiela)?
Też mam trochę nasion pomidorów Kozulowych i mogłabym je przed wysłaniem zapakować.I takie porcyjki przekazać prowadzącym akcję.
Pozdrawiam.
A gdzie można kupić te małe torebki strunowe(takie jakie otrzymaliśmy od Jankiela)?
Też mam trochę nasion pomidorów Kozulowych i mogłabym je przed wysłaniem zapakować.I takie porcyjki przekazać prowadzącym akcję.
Pozdrawiam.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Ja z uwagi na kłopoty z rękami ( sprawność palców) zapakuję wszystko,
oczywiście policzone i podpisane w papierowe torebeczki, jest mi tak łatwiej
woreczki strunowe nie dla mnie
oczywiście policzone i podpisane w papierowe torebeczki, jest mi tak łatwiej
woreczki strunowe nie dla mnie

Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Jankielu jak miła Cię widzieć/czytać
i oczywiście, że możemy zaczynać 
Termin lutowy też mi się bardziej podoba. Wszyscy zdążą i zastanowić się i poczytać o odmianach. Zaczynamy więc przygotowywanie nasion do wysyłki.
Maraga takie torebeczki strunowe są np. na all.., ale koszt przesyłki więcej wychodzi niż to warte. Za 100 SZT małych -1,10zł, a najtańsza wysyłka 5 zł (za 200szt już 7,80 samej wysyłki było
) Aż tyle chyba nie każdy będzie potrzebował.
podoba mi się propozycja Jankiela:

Termin lutowy też mi się bardziej podoba. Wszyscy zdążą i zastanowić się i poczytać o odmianach. Zaczynamy więc przygotowywanie nasion do wysyłki.
Maraga takie torebeczki strunowe są np. na all.., ale koszt przesyłki więcej wychodzi niż to warte. Za 100 SZT małych -1,10zł, a najtańsza wysyłka 5 zł (za 200szt już 7,80 samej wysyłki było

podoba mi się propozycja Jankiela:
Jankiel pisze:Jeśli ofiarodawca nasion nie ma torebek i nie wie gdzie je kupić to wysyła prośbę do naszego koordynatora, a ten wysyła ustaloną ilość torebek.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:

Pozdrawiam
Asia
PS też deklarowałam się z pomocą do akcji.Jeżeli będzie taka potrzeba ,jak najbardziej jet to aktualne

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
No nareszcie coś drgnęło ...wiedziałam ,że muszę wsadzić kij w mrowisko
1.Jeżeli ktoś nie ma dilerek mogę zamówić w hurtowni ,bo mam do niej dostęp nieograniczony .
2.Dobrze ,że JANKIEL SIĘ ZGODZIŁ bo on to zrobił najmniej Chaotycznie,TZN bardzo przejrzyście .
3.Najlepiej nich ,każdy z nas ,w miarę możliwości podzieli wszystkie nasiona i w pełnym opisie wyśle do banku nasion tu jak mniemam będzie JANKIEL .
4.Osoba chcąca dostać nasiona wysyła kopertęzaadresowaną i ze znaczkiem ,oraz listą nasion do Jankiela ,a ten JUŻ prawie
bez problemu śle dalej .Inaczej wierzcie mi można się zarąbać z dzieleniem wszystkiego ...
Taka moja propozycja ...,reszta do przedyskutowania .
...na razie jeszcze zniknę na parę chwilek ,a potem jestem już free

1.Jeżeli ktoś nie ma dilerek mogę zamówić w hurtowni ,bo mam do niej dostęp nieograniczony .
2.Dobrze ,że JANKIEL SIĘ ZGODZIŁ bo on to zrobił najmniej Chaotycznie,TZN bardzo przejrzyście .
3.Najlepiej nich ,każdy z nas ,w miarę możliwości podzieli wszystkie nasiona i w pełnym opisie wyśle do banku nasion tu jak mniemam będzie JANKIEL .
4.Osoba chcąca dostać nasiona wysyła kopertęzaadresowaną i ze znaczkiem ,oraz listą nasion do Jankiela ,a ten JUŻ prawie

Taka moja propozycja ...,reszta do przedyskutowania .

...na razie jeszcze zniknę na parę chwilek ,a potem jestem już free

Witaj!Kasencja pisze:Maćku i jeden i drugi na pewno będzie.
Aborygen jeśli czytasz to Bycze rogi też mam na akcję. Może nie dużo, bo one miały strasznie mało nasion, ale ponad 100 na pewno jest.
Jakże mam Cię nie czytać....
Dzięki za pamięć- jeszcze przez 2-3 tygodnie będę zarobiony, ale coś tam z nasionek wrzuce na akcję i będę prosił o interesujące mnie odmiany. Megagraniasty padł w tym roku-- a szkoda- konstruuję foliaka - tak ze po pracy mam co robić , a tu powędzić trzeba i winkiem się zając
A na BYCZE ROGI smaka mam od dawna..............(6 nasionek powinno wystarczyc)
Serdecznosci
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
Nareszcie coś się dzieje
. Ja to będę liczyć i dzielić do stycznia
Niektórych nasion mam po 300szt
Między innymi megagroniastego
. Ale mam tylko pomidorki i paprykę.

- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
na akcję można dawacć nasiona bez nazwy ? kupiłem dynię w warzywniaku, wydłubałem nasiona, lecz nazwy nie znam :/
Mam dobrą pamięćaborygen pisze: Witaj!
Jakże mam Cię nie czytać....
Dzięki za pamięć- jeszcze przez 2-3 tygodnie będę zarobiony, ale coś tam z nasionek wrzuce na akcję i będę prosił o interesujące mnie odmiany. Megagraniasty padł w tym roku-- a szkoda- konstruuję foliaka - tak ze po pracy mam co robić , a tu powędzić trzeba i winkiem się zając
A na BYCZE ROGI smaka mam od dawna..............(6 nasionek powinno wystarczyc)
Serdecznosci

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
gieru96 pisze:na akcję można dawacć nasiona bez nazwy ? kupiłem dynię w warzywniaku, wydłubałem nasiona, lecz nazwy nie znam :/

Asia
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
Dziękuję za odpowiedź, jeszcze mam kilka, góra 30 pestek dyni, dostałem je od znajomej, dynia podobno miała 30 kg
a i jeszcze mam cukinię astrę polkę, lecz nie jestem pewien, czy nasiona dojrzały 

- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam z powrotem, Jankielu. Po zgłaszaniu się Twoim i kilku innych osób jest prawie pewne, że znowu będzie dobra "akcja". Ja z mojej strony mam niewiele do ofiarowania, tylko nasiona paru polskich odmian. Ale jeśli będzie taka możliwość, chętnie prześlę nasiona do Deana Slatera w Ameryce, który jest gotowy do ponownej dystrybucji.Jankiel pisze:Miło, że o mnie pamiętacie, zgłaszam się i jestem gotowy do pomocy. Ponieważ to nasza wspólna akcja to trzeba opracować zasady i trochę usprawnić akcję. Ten mój formularz zamówienia jest bardzo prosty, ale można go użyć i tym razem.
pozdrawiam, Gunnar
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Widzę, że akcja wstępnie ruszyła
Termin lutowy mi odpowiada jak najbardziej, będzie czas na podział nasion bo na razie nie mam torebek
W zeszłym roku kupowałem je w papierniczym, teraz pytałem w okolicznych sklepach i mają tylko duże.. zapytam za jakiś czas, jeśli nie będzie zgłoszę się do kogoś.

Termin lutowy mi odpowiada jak najbardziej, będzie czas na podział nasion bo na razie nie mam torebek

W zeszłym roku kupowałem je w papierniczym, teraz pytałem w okolicznych sklepach i mają tylko duże.. zapytam za jakiś czas, jeśli nie będzie zgłoszę się do kogoś.
Pozdrawiam, Maciek.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24

Ja też zgłaszam początkową gotowość na wysyłkę nasion do dilera

i termin dla mnie też super bo ja w tym pierwszym roku jestem ze wszystkim do tylu..

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)