Dracena sanderiana (Lucky bamboo) mylona z bambusem
Gdzieś na początku września zacząłem się zastanawiać czemu przestał rosnąć."w sumie to i dobrze" -pomyślałem, bo sięgał już prawie do samej góry parapetu, a na prawdę, nie chcę go przyciąć.
Byłem niesamowicie zadowolony, gdy ujrzałem pierwszy pęd
Ale wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy po pewnym czasie zobaczyłem ich 4 :o
Byłem niesamowicie zadowolony, gdy ujrzałem pierwszy pęd
Ale wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy po pewnym czasie zobaczyłem ich 4 :o
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
-
- 500p
Ja lałem prosto z kranu i nic mu nie bylo ; p
A że nasza woda jest jak żurek na wigilijnym stole, to dziwię się jeszcze bardziej, że nic mu nie było, a przez ostatni miesiąc nic z nim nie robiłem, nawet wody nie dolewałem to pewnie nie od tego. Wydaje mi się, że to wystawienie do słoneczka mu pomogło, a wody chyba mu nie wymienie, bo mam zamiar w najbliższej przyszłości wsadzić 'bambusa' do ziemii.
A że nasza woda jest jak żurek na wigilijnym stole, to dziwię się jeszcze bardziej, że nic mu nie było, a przez ostatni miesiąc nic z nim nie robiłem, nawet wody nie dolewałem to pewnie nie od tego. Wydaje mi się, że to wystawienie do słoneczka mu pomogło, a wody chyba mu nie wymienie, bo mam zamiar w najbliższej przyszłości wsadzić 'bambusa' do ziemii.
Priam takie odżywki są dostępne w dobrych centrach ogrodniczych lub sklepach internetowych wpisz w google hydroponika-odżywki lub w innej kolejności te słowa i poszukaj.
volumineux woda najlepsza jest odstana ale nie przegotowywana gdyż przegotowywanie wody wcale nie poprawia jej wartyości dla roślin a jedynie pogarsza gdyż podczas gotowania oprócz związków wapnia odparowują również najcenniejsze składniki mineralne jakie są w wodzie, lepiej jest wodę zmiękczyć używając specjalnych zmiękczaczy wapniowych dostępnych w sklepach zoologicznych przy okazji jeszcze zmniejszajac przez to twardość węglanową wody.
volumineux woda najlepsza jest odstana ale nie przegotowywana gdyż przegotowywanie wody wcale nie poprawia jej wartyości dla roślin a jedynie pogarsza gdyż podczas gotowania oprócz związków wapnia odparowują również najcenniejsze składniki mineralne jakie są w wodzie, lepiej jest wodę zmiękczyć używając specjalnych zmiękczaczy wapniowych dostępnych w sklepach zoologicznych przy okazji jeszcze zmniejszajac przez to twardość węglanową wody.
-
- 500p