Różne roślinki Marty... ;-)
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Różne roślinki Marty... ;-)
no hibek faktycznie wygląda niezbyt atrakcyjnie, ale po strzyżeniu myślę, że odbije, mego jak zaatakowały kiedyś mszyce to też wyglądał jak 7 nieszczęść, ale pocięłam go i postawiłam w spokoju... w końcu zaczął odbijać i ładnie rośnie, na razie bez kwiatków, ale zbieram się w sobie zrobić przemeblowanie na parapecie i myślę że tam będzie mu idealnie
a i podziwiam za chęci gotowania papużkom
ja kiedyś papużki miałam (co prawda zwykłe takie) i te ich rozmowy mnie w szał wprowadzały, wolę jednak już kotka choć też nie mam ale to juz inna bajka...
a i podziwiam za chęci gotowania papużkom
ja kiedyś papużki miałam (co prawda zwykłe takie) i te ich rozmowy mnie w szał wprowadzały, wolę jednak już kotka choć też nie mam ale to juz inna bajka...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Nie mam doświadczenia z Hibkami, ale z tego co wyczytałam w niejednym wątku naszego Forum myślę, że przycięcie mogłoby
pomóc Hibiskusowi. Szkoda go tym bardziej, że był Twoim marzeniem. Warto go ratowac.
pomóc Hibiskusowi. Szkoda go tym bardziej, że był Twoim marzeniem. Warto go ratowac.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- zielono_mi
- 50p
- Od: 4 paź 2011, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kurde, z nim to chyba troszkę jak z różą. Ciężko w domu utrzymać, no ale niektórym się udaje
- Marta80
- 200p
- Od: 13 wrz 2011, o 19:24
Uhh...
U mnie same zmiany, wszystko zmienia się o 360' w bardzo szybkim tempie.
Dostałam dobrą pracę = mam szkolenia = brak czasu na cokolwiek chwilowo. W pracy wypijam tyle kaw i herbat że aż mi niedobrze na samą myśl, od siedzenia na tyłku (praca poniekąd biurowa) dostanę 'połaskodupia' - ubolewam. To tak na pożalenie się.
Ciężko mi wszystko ogarnąć, ale codziennie staram się doglądać moje roślinki i na razie mi wychodzi, chociaz listki wycieram co 2-3 dni.
Na hibka tak się wkurzyłam że powycinałam go całego ile się dało ^^ Zostawiłam kikuty ok 10 cm, nie wiem czy dobrze zrobiłam mam nadzieję że odbije. A jak nie to go wywalę bo strasznie się na niego gniewam, chociaż to nie jego wina. O
Obecnie zbliża się długi weekend więc myślę, że zanosi się na dłuższego posta ^^ ze zdjęciami.
Nowych roślinek na razie nie mam, nic nie przybyło bo zwyczajnie nie mam już miejsca w pokoju + papugi które wszystko niszczą chociaż na razie nic nie zniszczyły bo je pilnuję.
Całuję Was drogie dziewczynki i pozdrawiam
Jak znajdę troszkę czasu to zabiorę się za rewizyty i pójdę zobaczyć co u Was słychać a teraz uciekam!
BUZIAKI :*
U mnie same zmiany, wszystko zmienia się o 360' w bardzo szybkim tempie.
Dostałam dobrą pracę = mam szkolenia = brak czasu na cokolwiek chwilowo. W pracy wypijam tyle kaw i herbat że aż mi niedobrze na samą myśl, od siedzenia na tyłku (praca poniekąd biurowa) dostanę 'połaskodupia' - ubolewam. To tak na pożalenie się.
Ciężko mi wszystko ogarnąć, ale codziennie staram się doglądać moje roślinki i na razie mi wychodzi, chociaz listki wycieram co 2-3 dni.
Na hibka tak się wkurzyłam że powycinałam go całego ile się dało ^^ Zostawiłam kikuty ok 10 cm, nie wiem czy dobrze zrobiłam mam nadzieję że odbije. A jak nie to go wywalę bo strasznie się na niego gniewam, chociaż to nie jego wina. O
Obecnie zbliża się długi weekend więc myślę, że zanosi się na dłuższego posta ^^ ze zdjęciami.
Nowych roślinek na razie nie mam, nic nie przybyło bo zwyczajnie nie mam już miejsca w pokoju + papugi które wszystko niszczą chociaż na razie nic nie zniszczyły bo je pilnuję.
Całuję Was drogie dziewczynki i pozdrawiam
Jak znajdę troszkę czasu to zabiorę się za rewizyty i pójdę zobaczyć co u Was słychać a teraz uciekam!
BUZIAKI :*
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
oooooooooooo nowa job gratuluję - mam nadzieję, że będziesz z niej zadowolona
tak przewidywałam, że listki na tym "ucierpią" ale zorganizujesz się tak, że poradzisz i z pracą i z roślinkami
no i czekam na relację foto co tam się u Ciebie dzieje...
tak przewidywałam, że listki na tym "ucierpią" ale zorganizujesz się tak, że poradzisz i z pracą i z roślinkami
no i czekam na relację foto co tam się u Ciebie dzieje...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
U ciebie zmiany takie jak i u mnie, więc wiem o czym piszesz. Totalny brak czasu na wszystko. W biegu doglądnięcie o ile się da kwiatów:D:D. Dobrze , że mam 3 dni wolnego to to trochę poogarniam, poprzesadzam co trzeba .
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Oj to nie zazdroszczę Ci pędu, w jakim teraz żyjesz Ja wręcz przeciwnie-teraz będę miała duuuuużo więcej czasu na wszystko Gratuluję jednak pracy, życzę zadowolenia i szybkiego ogarnięcia sprawy co by i na FO czasu starczyło
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
Wpadłam do Ciebie z wątku Jagody-Rapunzel.
Zaintrygowała mnie metoda woskowania liści, aby nie bardziej obsychały. Czy mogłabyś (tu lub PW) opisać mi na czym to polega? Szukałam w goglach, ale nic nie znalazłam Mi obsychają liście u sinningie (ma włochate liście) - chwilowo (od wczoraj) siedzi na jajku, może to jej pomoże...
Szkoda mi Twojego hibka, może ten typ tak ma i na zimę marnieje? NIe będę się wymądrzać, bo nie znam się na tych kwiatkach - lubię je podziwiać u innych, u mnie jakoś wyprawił się na tamten świat (jak jeszcze nie interesowałam się zbytnio kwiatami)
- Marta80
- 200p
- Od: 13 wrz 2011, o 19:24
Weszłam tu na sekunde przed pracą, ciągle obiecuje że dodam nowe zdjęcia i niestety nic z tego nie wychodzi. Brak czasu na wszystko, wczoraj cały dzień walczyłam z pleśnią na ziemi :/ jest już na wszystkich kwiatkach które lubią się napić - hibek, trzykrotki, szczawik.. W stopniu zaawansowanym - zielona pleśń pokrywała całą ziemię z góry. Wczoraj robiłam porządki i wzięłam się w końcu za to, pozgarniałam całą ziemię z góry i nasypałam świeżej. Wszystkie opryskałam środkiem grzybobójczym do dezynfekcji podłoża i planuję kupić pałeczki grzybobójcze.
Nie chcę znów dzisiaj obiecywać że zrobię tu coś w ten czy w tamten dzień bo często potem mam na to brak czasu.
Meandrzejew - woskowanie liści polega na tym samym co lakowanie uciętych pni np. z draceny czy jukki - wszystkie czubki są pokryte lakiem. Nie znajdziesz tego nigdzie bo ja chyba sama to tak naprawdę wymyśliłam, jeszcze nigdzie się z tym nie spotkałam.
Moja dracena jak miała grzyba to musiałam jej powycinać znaczne części liści - a u dracen liście schną i schną i końca nie ma, aby temu zapobiec po prostu obcięty brzeg pokryłam woskiem ze świecy. Rozpuściłam wosk i wzięłam patyczek do uszu zamoczyłam w wosku i brzeg pokryłam woskiem tak aby było go dużo i cały brzeg był pokryty.
PS. Tak mi tęskno żeby tu posiedzieć, nacieszyć oczy, pooglądać..
Nie chcę znów dzisiaj obiecywać że zrobię tu coś w ten czy w tamten dzień bo często potem mam na to brak czasu.
Meandrzejew - woskowanie liści polega na tym samym co lakowanie uciętych pni np. z draceny czy jukki - wszystkie czubki są pokryte lakiem. Nie znajdziesz tego nigdzie bo ja chyba sama to tak naprawdę wymyśliłam, jeszcze nigdzie się z tym nie spotkałam.
Moja dracena jak miała grzyba to musiałam jej powycinać znaczne części liści - a u dracen liście schną i schną i końca nie ma, aby temu zapobiec po prostu obcięty brzeg pokryłam woskiem ze świecy. Rozpuściłam wosk i wzięłam patyczek do uszu zamoczyłam w wosku i brzeg pokryłam woskiem tak aby było go dużo i cały brzeg był pokryty.
PS. Tak mi tęskno żeby tu posiedzieć, nacieszyć oczy, pooglądać..
Moje zielone:
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Martula to tylko kwestia czasu nim ogarniesz to wszystko i troochę się poluzuje. Tymczasem bądż dzielna
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Marta spokojnie jak ogarniesz wszystko to my tu będziemy . No chyba że pousychamy bez fotek !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
No kochana to wracaj i pokazuj co tam kwitnie, co urosło... itp