Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Witaj, Kleo :)
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie- jak najszybciej musisz rozsadzić rh z kwasolubnej rabaty, bo nic z nich nie będzie. Nie wiem, w jakich warunkach je uprawiasz, ale w naszym klimacie nawet w średnio zadowalających rosną szybko i szkoda byłoby tych pięknych krzewów :) Zdecydowałqam się zabrać głos w tej sprawie, bo jestem zwariowana na punkcie rh :lol: Mam już prawie 100 odmian i ciągle mi mało :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie, gratuluję i trzymam kciuki za więcej :D :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Monia68 - dziękuję za odwiedziny.
Rh rosną rzeczywiście dość gęsto, ale mam zamiar za rok lub dwa zrobić dla nich drugą rabatę, już gromadzę tam kompost oraz liście i obornik w celu przekompostowania. Wiem że rosną duże i żal byłoby patrzeć jak się męczą w tej ciasnocie. Wsadziłam je w celu podhodowania - jak będę je przesadzać będą już większe. Czytałam, że Rh mają małe systemy korzeniowe i łatwo je bez większego uszczerbku przesadzać. Jeżeli masz jeszcze jakieś rady to bardzo chętnie je przyjmę - jeśli chodzi o Rh to jestem totalnym amatorem.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kleo, prawdę powiedziawszy nie mam siły pisać ciągle tego samego :lol:
Oczywiście nawet 20- letnie rh łatwo przesadzić, bo korzenią się płytko :lol: Tylko po co to robić?? :lol: Osobiście nie cierpię przesadzania roślin i staram się to robić od razu na miejscach docelowych :lol:
Moje pogądy na temat okrywania rh są na jednej z ostatnich stron ostatniej części wątku, czyli 9. Okrojoną kolekcję rh (nie wszystkie pokazywałam) możesz zobaczyć od maja tego roku :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Monia - ja mam zupełnie inne podejście do ogrodu. Jeżeli połowa ogrodu to byliny, to nie ma takiej możliwości, aby ciągle czegoś nie przesadzać, dzielić i dosadzać. Dletego dla mnie to normalne, że rośliny są przesadzane. Ponadto uwielbiam ciągle coś zmieniać w ogrodzie - pod tym względem jestem trochę niespokojnym duchem. Oglądałma Twoje Rh - są bardzo ładne. Mam nadzieję, że moje też takie będą.
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie. :wit Masz bardzo ładnie skomponowany ogród. ;:63 Rododendrony już maja trochę za ciasno, ale jak będą przesadzone to w porządku.Pamiętaj, że lubią półcień.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Kleo, to musi świetnie wyglądać co sezon inny ogród! Tylko roboty mnóstwo :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Kleo ja podobnie, jak ty uwielbiam bylinowe rabaty, ale moje nie prezentują się tak "bogato", jak twoje ;:63
Cieszę się, że trafiłam do Twojego ogrodu, bo czuję, że jeszcze nie raz nas zachwycisz.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Witaj Iwonko - dziękuję za odwiedziny. Jeśli chodzi o "bogate" rabaty to czasami jest to dzieło przypadku. Pozwalam swoim bylinkom rozsiewać się i wędrować po całym ogrodzie. Tym sposobem rabaty same się zagęszczają - co prawda po jakimś czasie muszę interweniować i co nieco wykopać i przesadzić w inne miejsce. Najbardziej wędrujące są orliki - opanowały większą część mojego ogródka. To moi faworyci, co jaklś czas dokupuję nowe odmiany.

Remi - jeśli chodzi o duży nakład pracy jakiego wymaga ciągłe przesadzanie roślin - to dla mnie akurat wielka frajda, na co dzień siedzę po 10 godzin dziennie za biurkiem, więc uwierz mi, że praca w ogródku to czysta przyjemność.

A teraz kilka zdjęć "dzikiej " części ogródka. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 8 lis 2011, o 09:42 --

I jesze kilka fotek Obrazek Obrazek

-- 8 lis 2011, o 09:43 --

Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Ta dzika część ogrodu jest niesamowita. Takie widoczki ,że ciężko oko oderwać
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Dangar1 - pozwoliłam sobie ob ejrzeć Twój ogródek. Masz imponującą kolekcję cudnych iglaków. Ja na swojej działce niestety nie mam już miejsca na tyle słonecznego, aby je sobie sadzić.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Piękna ta "dzika" część! Taka naturalistyczna i jeszcze ta woda :) Piękne!
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Iwonko - oglądając Twój ogródek zauważyłam, że miałaś gościa, cudnego rudzielca. Ja kiedyś wychowywałam takiego rudzielca zabranego ze szponów wrony. Karmiłam go mlekiem przez smoczek i wyrósł na dorodnego samca. Nestety gdy dorósł hormony wzięły górę i wyruszył w świat za jakąś rudą panną. Jeszcze czasem mnie odwiedzał. ale potem już nie wrócił. A oto kilka fotek niewdzięcznika. Obrazek Obrazek

-- 8 lis 2011, o 10:44 --

Obrazek Obrazek Obrazek

-- 8 lis 2011, o 10:52 --

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 8 lis 2011, o 11:11 --

Obrazek
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Ależ przystojniachę wychowałaś! ;:167 Szkoda, że sobie poszedł :(
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Znalazłam jeszcze kilka zdjęć tego łobuza - ale był słodziutki.

Obrazek Obrazek Obrazek

-- 8 lis 2011, o 16:27 --

Obrazek Obrazek Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

oszzz w morde jeża..., co jak co..., ale takich zdjec rudzielca to sie wcale nie spodziewalam zagladajac tu :shock: brak słów dla tego widoku, te pozy jak spi, calkowicie oswojony- nieźle, suuuuper widok, i piekne stworzonko :lol:

A ten dziki zakatek tez mnie zaciekawil, i spodobal sie ze chcialabym zobaczyc wiecej ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”