ogród Agaty (sure) - cz.3
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Aneto, witaj - i dzięki za miłe słowa!
Izo, Ewo, Danusiu - już mnie trochę denerwują te jaskry, na pewno nie będę ich wykopywać. A denerwują dlatego, ze okazały się wrażliwe na mróz. No, może nie jestem sprawiedliwa, mogłam sprawdzić wcześniej! ;)
pewnie zrobię jak radzisz, Danusiu i okryję czymś... hm, rękaw z włókniny to się chyba nie nadaje? W ostateczności mogę tą korą, ale ciekawe, jakby im się spodobała przykrywka z doniczki?
...a dzisiaj zaprezentuję "kulki", różnej maści
Izo, Ewo, Danusiu - już mnie trochę denerwują te jaskry, na pewno nie będę ich wykopywać. A denerwują dlatego, ze okazały się wrażliwe na mróz. No, może nie jestem sprawiedliwa, mogłam sprawdzić wcześniej! ;)
pewnie zrobię jak radzisz, Danusiu i okryję czymś... hm, rękaw z włókniny to się chyba nie nadaje? W ostateczności mogę tą korą, ale ciekawe, jakby im się spodobała przykrywka z doniczki?
...a dzisiaj zaprezentuję "kulki", różnej maści
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Choć to nie "te" kulki, ale i tak ładne
- Sure
Bo "tych" mam tylko trzy niestety... nie ma się czym chwalić!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
śliczne zdjęcia!
te białe kulki to co to?
te białe kulki to co to?
- Sure
białe ma jarząb Koehnego.. na razie nie za dużo ich ma!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tych bialych tez nie znam, z bialych to znam tylko takie co to sie zbiera i buten na asfalcie ciach
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie te wszystkie Twoje kulki bardzo się podobają .Zawsze to jeszcze kolorki w ogrodzie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te się nazywają śnieguliczkiJule pisze:Tych bialych też nie znam, z bialych to znam tylko takie co to sie zbiera i buten na asfalcie ciach
Teraz są też różowe.
Agatko, ja tam pierwszy raz słyszałam, że liście buków trudno się rozkładają. Najlepiej najpierw poczytaj gdzieś o tym, albo zapytaj tych co już mają z nimi doświadczenia. Może jednak nie trzeba zbierać?
- Jule
ooo Gosia wlasnie, wiedzialam ze cos z zima mialy wspolnego gdzies dzwonilo mi w mozgu ale nie wiedzialam w ktorym kosciele
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agatko, biała jarzębina to ciekawostka. Ja mam czerwonego jarząba i widziałam też żółtego, ale białego jeszcze nie To duże drzewo
- Sure
Jule, Gosiu, śnieguliczki to mi znajomy chciał wykopać od siebie w całości i za darmo, ale taki krzaczor nijak mi nie pasował (jakbym miała miejsce, to sprawiłabym sobie tawułę van Houtte'a, też mi się fajnie z dzieciństwem kojarzy! ;)
Gosiu, własnie wcześniej miałam wrażenie, że liście buków to z moich wszystkich jeszcze najlepsze. Dąb - trzeba zbierać, bo za dużo garbników i zakwasza, klon - mój akurat choruje na plamistość, też zbieram, a buki i graby zostawiałam... "muszę doczytać!
Asiu, a ja bym chętnie jeszcze sobie dosadziła trochę kulek, na przykład takich na kijkach ;)
Wando, biała jarzębinka, czyli jarząb Koehnego jest nie za dużym drzewem, w naszych warunkach to akurat zaleta. Rośnie do ok. 4 - 5 m, niezbyt szybko, jesienią liście pięknie przebarwiają się na czerwono, wcześniej zamieszczałam zdjęcia. Moje trzy wcześniej chorowały na jakiegoś grzybka, najmarniejszy wymieniłam na inny i ten nowy jest zdrowy i piękny, czyli może to zależy od szkółki? Zobaczymy...
Gosiu, własnie wcześniej miałam wrażenie, że liście buków to z moich wszystkich jeszcze najlepsze. Dąb - trzeba zbierać, bo za dużo garbników i zakwasza, klon - mój akurat choruje na plamistość, też zbieram, a buki i graby zostawiałam... "muszę doczytać!
Asiu, a ja bym chętnie jeszcze sobie dosadziła trochę kulek, na przykład takich na kijkach ;)
Wando, biała jarzębinka, czyli jarząb Koehnego jest nie za dużym drzewem, w naszych warunkach to akurat zaleta. Rośnie do ok. 4 - 5 m, niezbyt szybko, jesienią liście pięknie przebarwiają się na czerwono, wcześniej zamieszczałam zdjęcia. Moje trzy wcześniej chorowały na jakiegoś grzybka, najmarniejszy wymieniłam na inny i ten nowy jest zdrowy i piękny, czyli może to zależy od szkółki? Zobaczymy...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
Tawułę van Houtte'a,, bosh nigdy w zyciu. Nawet nie wiesz jak to smieci, do tego pachnie nie za przyjemniej - przynajmniej dla mnie i jak przekwitnie, to zwisaja takie brazowe brzydkie... no nie podoba mi sie tz podoba ale mam traume, bo kolo okna kuchennego kiedys mialam Wszedzie tego pelno bylo, no zastrzelic sie bylo mozna.
Teraz sasiadka tez kupila i chciala kolo tarasu posadzic, to ja uswiadomilam i juz za ogrodzeniem rosnie
Teraz sasiadka tez kupila i chciala kolo tarasu posadzic, to ja uswiadomilam i juz za ogrodzeniem rosnie
- Sure
Nie no, Jule, bez nerw! Pisałam "sprawiłabym" zamiast śnieguliczki, jakbym miała miejsce. Ale miejsca nie mam. A jeśli by się jakieś znalazło, to nie masz pojęcia, ile badyli stoi jeszcze w kolejce przed nimi!!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4