rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

:;230 :;230 :;230 mój to dobrze obcykany w te klocki, mógłby się zawodowo tym zajmować, więc jak mi odłączy to ja zapłaczę się bo choć i sama kumata to na pewno nie poradzę sobie z tymi blokadami ;:223 więc od razu obracam to w czułe słówka i absolutnie nie mam żadnych nałogów ;:224 zmieniam temat i sprawa znika.. do kolejnego razu :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Aguś , to podobnie masz jak ja.... Tylko mój blokuje ostatnio mi dostęp do komputera swoim ;:64 , bo ma "bardzo ważne rzeczy do zrobienia". Taaaaak, napeeeewno :evil:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko ja obrywam te kwiatuszki, bo gdzieś kiedyś wyczytałam to w jakiejś mądrej książce, więc się do tego stosuję. ;:108
A dzisiaj tak bardzo chciałam pstryknąc fotkę pierwszemu rozwiniętemu kwiatuszkowi u biało-różowego grudnika, że
przy okazji sama strąciłam mu jednego pąka. ;:223 No niezdara jakaś ze mnie. :evil:
Tak się sama na siebie wkurzyłam, że postanowiłam poczekac ze zdjęciami, aż tych kwiatów więcej się rozwinie i nie będę
musiała wpychac się tam z aparatem. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Hirusan
50p
50p
Od: 23 lis 2010, o 00:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na pewno Ci się ukorzeni :):) Trzymam za to kciuki! ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magic83 pisze:Aguś , to podobnie masz jak ja.... Tylko mój blokuje ostatnio mi dostęp do komputera swoim ;:64 , bo ma "bardzo ważne rzeczy do zrobienia". Taaaaak, napeeeewno :evil:

temu my mamy dwa laptopy i jasno zostało powiedziane, że mój to MÓJ i jak sobie życzę to będę na nim siedzieć i nie interesuje mnie, że chciałby film czy inne co... ;:224 ;:14

Ela, tylko nie czekaj zbyt długo na wszystkie pąki rozwinięte bo te pierwsze zaczną się zwijać po 2 dniach i będzie nieładne foto, sama takie mam, nawet nie pokazuję ;:223 a te ładne - mało wyraźne ;:223

biedne te nasze kwiatki - normalnie jak celebryci :;230 my ciągle koło nich z ;:177
Magic83
1000p
1000p

Post »

Ja mam "swój" w pracy i cały dzień spędzam przy nim, więc w domu to już wcale nie muszę...-to jest główny argument mojego M :evil: . W domu i tak siedzi przy kompie córki, bo jest problem z podłączeniem internetu do drugiego kompa....
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

U mnie jest jeden komputer w domu, a korzystam ja i dwie córki, więc staram się pobuszować w necie do południa, kiedy ich nie ma.
elciu, u ciebie przy tej ilości grudników i pączków strata jednego pączka ma jednak nieco inny wymiar :P
Jednak wierzę, że wolisz ich za wiele nie postrącać. Może korzystaj z zoomu, zawsze to bezpieczniej dla kwiatków :wink:
mniodkowa, czyli my w tym układzie trochę jak paparazzi. :lol:

Jednak nie wytrzymałam i pstryknęłam fotkę strzałce.
Obrazek

I jeszcze kolejna odsłona grudnika tym razem z wirtualną kokardką, bo się nudziłam ;:14
Obrazek
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Atłasowy grudniczek wymiata ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Jednak paczka od mniodkowej doszła dziś po południu. :tan
mniodkowa wspomniałaś coś o doniczkach, a trzeba było raczej o dodatkowym parapecie. :;230
Tak to wyglądało, jak rozpakowałam:
Obrazek

O listki fiołka i skrętnika mocno bym się bała na twoim miejscu, ale postaram się ich nie załatwić... zbyt szybko.
Co mam zrobić z gloksynią, nie mam pojęcia, na razie włożyłam do słoika z wodą. :?
I nie jestem pewna, czy to peperomia?
Obrazek

A co to jest, to nie mam bladego pojęcia:
Obrazek

Obrazek

Reasumując paczka bardzo bogata: zamawiane szczepki reo i scindpasusa (mniodkowa czy to były dwa różne, czy ten drugi to filodendron pnący?);
poza tym dwie szczepki fikusa benjamina (chyba :roll: );
ukorzenione te dwie roślinki, o które pytałam wcześniej;
segmencik bordowego grudnika do ukorzenienia;
liść gloksynii bordowo-białej;
listek fiołka białego;
liść skrętnika lawendowego;
kalanchoe żółta chyba, bo wywaliłam karteczkę. Wsadziłam ją do wody, dobrze? :roll:
jakiś malusi kaktusik ( co to za kaktus mniodkowa? ;:224 )

Postuluję, aby wszystkie szczepki opisywać, przynajmniej te, co mnie wysyłacie, bo ja potem nie wiem, co z tym zrobić i do jakiej ziemi sadzić. ;:180

mniodkowa, dziękuję kochana, jak nie wiem, co ;:196 ;:167 Będę na bieżąco informować o sukcesach i porażkach, oby tych pierwszych było więcej, choć niekoniecznie 100%, bo co ja z tym zrobię :;230
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko ja używam zoomu tylko ten pierwszy rozwinięty pąk to usytuowany w takim miejscu, że dodatkowo musiałam
tam jeszcze paluchy wsadzić. :;230
Niezłą paczuszkę podesłała Ci nasza kochana Agusia. ;:138 Niech Ci wszystko pięknie i zdrowo rośnie. ;:108
Pierwsza roślinka o którą pytasz to z całą pewnością jest Peperomia. :uszy Druga, której nie znasz to chyba też jest
Peperomia, ale tutaj lepiej poczekajmy na potwierdzenia Agusi. :D
Zroślicha śliczna i dobrze, że zabrałaś ją z ryneczku. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Ależ nowości :shock: Dobrze,że jeszcze małe,to nie będzie problemu z umieszczeniem :D
Magic83
1000p
1000p

Post »

Jaaaa :shock: ! Ale paczucha ;:152
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

od razu przybiegłam jak tylko wyczytałam, że paczka jednak dofrunęła :tan
no więc Ela potwierdziła peperomię ;:108 ta z ziemią to chyba też peperomia, do tej pory niezidentyfikowałam tego cuda, ale kupowane było kiedyś raczej pod taką nazwą :roll:
kalanchoe żółte było, je można ukorzeniać w wodzie, ale i jak wsadzisz od razu do ziemi to myślę, że też się przyjmie ;:108
prosiłaś o epi to dostałaś epi - te z jasnymi liśćmi, potnij sobie i będzie gęściej w doniczce po ukorzenieniu ;:108 te drugie to filodendron skandens, dostałam tak dużo od Krysi, że mam z czego rozdać ;:108
kaktusik to z rodziny takiego wielkiego, który jest u mnie w wątku (nie mój, a mego M i stoi u teściów) pięknie kwitnie i dość szybko rośnie jak zaobserwowałam, oczywiście we właściwych warunkach :;230
skrętnika i fiołka specjalnie Ci podrzuciłam, abyś popróbowała hodowli ;:224 zarówno te liście jak i ten gloksynii wstaw do wody, ale popatrz u mnie chyba wczoraj pokazywałam jak stoją nowe fiołki - tak aby nie dotykały dna pojemniczka, to korzonki się nie skaszanią ;:223
a, no a fikus to oczywiście fikus benjamin - dobrze rozpoznałaś ;:108
a reo faktycznie z dwóch roślin, jedno klatkowe, jedno domowe, bo jak zdejmowałam te domowe do zdjęcia to zobaczyłam, że leżała ułamana szczepka, to przecież nie wyrzucę ;:224
No więc życzę łatwego przyjęcia się nowych nabytków i czekam oczywiście na relację ze wzrostu :uszy ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”