Kwiaty Patrycji
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty Patrycji
ło masz, o tym nie wiedziałam. Ja mam małą odnóżkę, która jeszcze nie kwitła-też mam wyautować do zimnego pomieszczenia? Na jaki czas?Nie wiem, czy się orientujesz, ale oleander koniecznie musi zimować w chłodzie.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
lulka, w wątku o oleandrze potwierdzili moje podejrzenia, że zimowanie w chłodzie jest warunkiem kwitnięcia. Ja swoje małe trzymam na razie między oknami w nieogrzewanym przedpokoju.
Tylko musisz z umiarem podlewać, bo jak mają tak zimno i przechodzą stan spoczynku, to wody im potrzeba niewiele. Ja też mam małe całkiem oleandry, do doniczki wsadzałam chyba dopiero we wrześniu, bo strasznie długo czekałam na korzonki.
Tylko musisz z umiarem podlewać, bo jak mają tak zimno i przechodzą stan spoczynku, to wody im potrzeba niewiele. Ja też mam małe całkiem oleandry, do doniczki wsadzałam chyba dopiero we wrześniu, bo strasznie długo czekałam na korzonki.
7filodendron ,HirusanDziękuję.
rapunzel Pięknie dziękuję za informacje o zimowaniu oleandra. Dostałam go na wymiankę dodatkowo:). I zamieszka w przyszłości na balkonie.Ale poszukam mu chłodniejszego miejsca aby go przezimować.
socurek Strasznie mi się te skrętniczki podobają.ALe to bardzo. Za parę dni parę ich u mnie przybędzie:)
elcia1974 notuj tylko nie zapomnij , w którym kajeciku:)
Cattleya w pełnym rozkwicie;)
A taka mnie czekała niespodzianka po przyjściu z pracy:
Brassia Maria von Miquel. Myślałam, że za jakieś 5-6 dni zacznie sie rozwijać, ale chyba ciepełko z grzejnika pod parapetem jej służy;).
Do nich nie zaglądałam z 2 tygodnie, bo stoją w innym pokoju i miałam niespodziankę:)
rapunzel Pięknie dziękuję za informacje o zimowaniu oleandra. Dostałam go na wymiankę dodatkowo:). I zamieszka w przyszłości na balkonie.Ale poszukam mu chłodniejszego miejsca aby go przezimować.
socurek Strasznie mi się te skrętniczki podobają.ALe to bardzo. Za parę dni parę ich u mnie przybędzie:)
elcia1974 notuj tylko nie zapomnij , w którym kajeciku:)
Cattleya w pełnym rozkwicie;)
A taka mnie czekała niespodzianka po przyjściu z pracy:
Brassia Maria von Miquel. Myślałam, że za jakieś 5-6 dni zacznie sie rozwijać, ale chyba ciepełko z grzejnika pod parapetem jej służy;).
Do nich nie zaglądałam z 2 tygodnie, bo stoją w innym pokoju i miałam niespodziankę:)
-
- 1000p
- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale zazdroszczę pięknych storczusiów
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wymiankowe roślinki wyglądają wprost wspaniale . Dostałaś je bezpośrednio, czy przez pocztę?
No, a storczusie, jak marzenie - oczywiście w tej chwili bardziej wpadła mi w oko cattleya , ale kiedy brassia się rozwinie, to też będzie wyglądać imponująco .
No, a storczusie, jak marzenie - oczywiście w tej chwili bardziej wpadła mi w oko cattleya , ale kiedy brassia się rozwinie, to też będzie wyglądać imponująco .
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Cattleya piękna. Mam nadzieję, że dłogo oczy będzie cieszyć Nowości również śliczne. Doczepiając się Oleandrów-nie wiem czy wiesz, że są niestety silnie trujące Ale piękne
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Nowości mnóstwo u Ciebie co jedna to ładniejsza... catleya mnie chwyciła za
doniczki kokosowe superowe... lubię u Ciebie ten "natural" klimat
doniczki kokosowe superowe... lubię u Ciebie ten "natural" klimat
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
Wiesz co Pati jak ja bym mojego męża wyrzuciła z domu wraz z jego rzeczami... o rany ile miejsca na kwiatki by się zrobiło . Mój za to zbiera książki prawnicze, stare ubrania i repliki broni. Masakra
Roślinki rosną u Ciebie jak na drożdżach i kozim mleku
Roślinki rosną u Ciebie jak na drożdżach i kozim mleku
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Patrycjo, brawa dla cattleyi
Anjja słusznie ci napisała, ze oleander zawiera silne toksyny, ja gapa zapomniałam. Jednak chyba nie będziesz go podgryzać.
Anjja słusznie ci napisała, ze oleander zawiera silne toksyny, ja gapa zapomniałam. Jednak chyba nie będziesz go podgryzać.
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
cattleya pięknie rsię rozwinęła ;)
też bym chciała, żeby moja Marysia zrobiłą mi taką niespodziankę, ale wiem, że jeszcze za wcześnie. Na razie ukorzenia się w towarzystkie drugiej brassi.
A powiedz mi jak u ciebie z grudnikami? Ten czerwony od ciebie miała pączka. Wiem, że grudniczki zrzucają pączki jak się je przestawi bo są bardzo wrażliwe, ale skoro i tak miał zapędy by kwitnąć to może mi zakwitnie mimo, iż jest taki mały
też bym chciała, żeby moja Marysia zrobiłą mi taką niespodziankę, ale wiem, że jeszcze za wcześnie. Na razie ukorzenia się w towarzystkie drugiej brassi.
A powiedz mi jak u ciebie z grudnikami? Ten czerwony od ciebie miała pączka. Wiem, że grudniczki zrzucają pączki jak się je przestawi bo są bardzo wrażliwe, ale skoro i tak miał zapędy by kwitnąć to może mi zakwitnie mimo, iż jest taki mały
Pozdrawiam Edyta
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cattleya w pełnym rozkwicie coś uroczego a niedługo Brassia da popis super
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Cattleya cudnie wygląda i niecierpliwie czekam na kwiatuszki drugiego skarbusia.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki