Moje kwitnace i zielone .
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwitnace i zielone .
Cudeńka u Ciebie zamieszkały Niech rosną zdrowo
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
-
- 1000p
- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Teraz dopiero wyczytałam, że to od Patrycji. A już miałam zapytać, czy to czasem nie od niej, bo widziałam, że ma takie na sprzedaż.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Marylko sporo ostatnio u Ciebie nowości. Cissus striata śliczny
U Twojego cissusa rombolistnego ewidentnie pokazały się ślady zalegania wody w doniczce. Koniecznie go przesusz
i sprawdź, czy masz dobry drenaż w doniczce tak, żeby nadmiar wody mógł swobodnie z niej wypłynąć.
Przy podlewaniu uważaj, żeby roślinka nie stała na podstawce z wodą. Jeśli po podlaniu woda wyleje się na podstawek poczekaj 15 minut i to co zostanie po tym czasie wylej.
Jeżeli chodzi o Peperomie to nie zgodzę się z Adamem. One nie mogą mieć wilgotnej ziemi, bo tego nie lubią ich korzenie i łatwo zagniwają. Z mojego doświadczenia z nimi wynika, że najlepiej pomiędzy kolejnym podlewaniem podłoże przesuszyć.
U Twojego cissusa rombolistnego ewidentnie pokazały się ślady zalegania wody w doniczce. Koniecznie go przesusz
i sprawdź, czy masz dobry drenaż w doniczce tak, żeby nadmiar wody mógł swobodnie z niej wypłynąć.
Przy podlewaniu uważaj, żeby roślinka nie stała na podstawce z wodą. Jeśli po podlaniu woda wyleje się na podstawek poczekaj 15 minut i to co zostanie po tym czasie wylej.
Jeżeli chodzi o Peperomie to nie zgodzę się z Adamem. One nie mogą mieć wilgotnej ziemi, bo tego nie lubią ich korzenie i łatwo zagniwają. Z mojego doświadczenia z nimi wynika, że najlepiej pomiędzy kolejnym podlewaniem podłoże przesuszyć.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Lidziu, ja na Brasie patrzyłam od momentu wejścia na forum. Teraz będę wypatrywała pędu kwiatowego.......
Madziu, spotkanie z Patrycją krótkie ale bardzo miłe
agata06,serdeczne dzięki, wstyd by było je stracić
elcia1974,Elu,moje kwiaty we wszystkich doniczkach maja na spodzie karmazyt.
Ale mam dar niszczycielski do podlewania Od dzisiaj muszę trochę przesuszyć moje roślinki.
Ten nowy cissus zauroczył mnie swoimi zwisającymi pędami.Z mojej kwitnącej Peperomki zostało mi
tylko tyle. Dobra jestem w tym..............
Madziu, spotkanie z Patrycją krótkie ale bardzo miłe
agata06,serdeczne dzięki, wstyd by było je stracić
elcia1974,Elu,moje kwiaty we wszystkich doniczkach maja na spodzie karmazyt.
Ale mam dar niszczycielski do podlewania Od dzisiaj muszę trochę przesuszyć moje roślinki.
Ten nowy cissus zauroczył mnie swoimi zwisającymi pędami.Z mojej kwitnącej Peperomki zostało mi
tylko tyle. Dobra jestem w tym..............
Śliczne nowości gratuluję, tylko czekać aż zakwitną
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Marylko.
Piękne nowości
A co do tej peperomi to lepiej posłuchaj Eli bo ona ma większe doświadczenie z tymi kwiatuszkami, ja tak z moją robię jak napisałem. Ja i tak jeszcze nie mam dużo wiedzy o kwiatuchach jeszcze dużo przede mną,
Piękne nowości
A co do tej peperomi to lepiej posłuchaj Eli bo ona ma większe doświadczenie z tymi kwiatuszkami, ja tak z moją robię jak napisałem. Ja i tak jeszcze nie mam dużo wiedzy o kwiatuchach jeszcze dużo przede mną,
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Mnie też bardzo miło było poznac naszą Marylkę. Niech kwiatuszki rosną zdrowo i cieszą Cię częstymi kwitnieniami. Pozdrawiam
- mmaryla
Teraz to muszę trochę przyhamować z nowościami i ich podlewaniem, aby za jakiś czas móc pochwalic sie jak mi ładnie rosną.
Patrycjo , dziękuje...
Adamie, każda rada jest dobra która płynie z życzliwości.I za to dziękuje.
A jak widzisz po mnie , człowiek uczy się do starości
Ewa, dziękuje...
Patrycjo , dziękuje...
Adamie, każda rada jest dobra która płynie z życzliwości.I za to dziękuje.
A jak widzisz po mnie , człowiek uczy się do starości
Ewa, dziękuje...
Mmarylko ja mam to samo co ty z tym przelewaniem, ale ostatnio podlewam codziennie tylko banana i trzykrotki, a resztę jak chcę podlać to myślę podleję za kilka dni ;D I jakoś ziemia przesycha : ) Nowości świetne.
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Piękne roślinki spotkaniowe rośnie kolekcja i nowe choroby
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- mmaryla