Moje ukwiecone parapety cz. II
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Jak miło popatrzeć na taką piękność mając nadzieję, że i u siebie zobaczy się te kwiatuszki
Dostałam taką Epicattleykę od Celinki
Dostałam taką Epicattleykę od Celinki
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu masz dobrą rękę do tetraspis C1,tylko pozazdrościć.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiu i u Ciebie zawitałam...
Dzieje się sporo na Twoich parapetach, tyle pędzików
Zachwycam się kwiatem Tetraspisa C1... no cudeńko i katleja ma piękne kwiaty. Brawo
Dzieje się sporo na Twoich parapetach, tyle pędzików
Zachwycam się kwiatem Tetraspisa C1... no cudeńko i katleja ma piękne kwiaty. Brawo
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Adamie moja praktycznie z każdej pseudobulwy kwitnie wiec skoro masz nowe pseudobulwy to lada moment powinieneś doczekać się kwiatów.
Henryku , czasami storczyki mocno ćwiczą naszą cierpliwość, mam nadzieję że jednak w niedługim czasie doczekasz się jego kwitnienia, trzymam za to mocno kciuki.
Kingo sabotkowe pączuszki coraz większe jednak na całkowity rozkwit przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
Asiu tetraspis właśnie otworzył kolejnego kwiatuszka i jest zupełnie inaczej ubarwiony niż ten pokazywany, ale to u tego kwiata norma, jutro może uda się zrobić mu zdjęcia.
Małgosiu też lubie żółte kwiaty, są takie optymistyczne.
Tomku życzę Ci abyś szybko ujrzał jej kwiaty bo w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze, moja rozwinęła już wszystkie cztery, trzeba wiec zrobić aktualizację zdjęcia. Niestety nie pachnie, ale może to dlatego, że stoi na wschodnim parapecie i nie pada na nią słoneczko.
Makosiu mój od kiedy go mam ( zakupiony wiosną 2010) już trzeci raz kwitnie , zauważyłam że lubi bardzo ciepłe i wilgotne powietrze, na parapecie stał prawie w miejscu, a od kiedy stoi w łazience z południowym oknem pięknie się rozwija i kwitnie regularnie. Stoi z 1 m od okna. Za zdjęcia pochwały należą się mężowi.
Sylwio
Lucynko i trzymam kciuki za szybkie kwitnienie u Ciebie.
Piotrze miło Cię gościć w moim kinie, dziś kolejna odsłono, boję się tylko, aby mój film nie przerodził się jakiś brazylijski tasiemiec.
Sylwio
Justynko
A dziś kolejna odsłona moja najnowsza katlejka postanowiła jednak otworzyć oba pączuszki co mnie bardzo cieszy , pączki dzięki słoneczku wybarwiły się. Zapach konwaliowy jest dość intensywny szczególnie jak świeci na nią słoneczko.
Dziś aż 4 zdjęcia, wybaczcie taka ilość ale nie potrafiłam wybrać które najładniejsze.
Uploaded with ImageShack.us
Henryku , czasami storczyki mocno ćwiczą naszą cierpliwość, mam nadzieję że jednak w niedługim czasie doczekasz się jego kwitnienia, trzymam za to mocno kciuki.
Kingo sabotkowe pączuszki coraz większe jednak na całkowity rozkwit przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
Asiu tetraspis właśnie otworzył kolejnego kwiatuszka i jest zupełnie inaczej ubarwiony niż ten pokazywany, ale to u tego kwiata norma, jutro może uda się zrobić mu zdjęcia.
Małgosiu też lubie żółte kwiaty, są takie optymistyczne.
Tomku życzę Ci abyś szybko ujrzał jej kwiaty bo w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze, moja rozwinęła już wszystkie cztery, trzeba wiec zrobić aktualizację zdjęcia. Niestety nie pachnie, ale może to dlatego, że stoi na wschodnim parapecie i nie pada na nią słoneczko.
Makosiu mój od kiedy go mam ( zakupiony wiosną 2010) już trzeci raz kwitnie , zauważyłam że lubi bardzo ciepłe i wilgotne powietrze, na parapecie stał prawie w miejscu, a od kiedy stoi w łazience z południowym oknem pięknie się rozwija i kwitnie regularnie. Stoi z 1 m od okna. Za zdjęcia pochwały należą się mężowi.
Sylwio
Lucynko i trzymam kciuki za szybkie kwitnienie u Ciebie.
Piotrze miło Cię gościć w moim kinie, dziś kolejna odsłono, boję się tylko, aby mój film nie przerodził się jakiś brazylijski tasiemiec.
Sylwio
Justynko
A dziś kolejna odsłona moja najnowsza katlejka postanowiła jednak otworzyć oba pączuszki co mnie bardzo cieszy , pączki dzięki słoneczku wybarwiły się. Zapach konwaliowy jest dość intensywny szczególnie jak świeci na nią słoneczko.
Dziś aż 4 zdjęcia, wybaczcie taka ilość ale nie potrafiłam wybrać które najładniejsze.
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Ale urocze , juz nawet poczułam ich zapach .
Sama bym miała problem co wybrać .
Kochana dobrze ,że wstawiłaś wszystkie , takie cuda bym mogła oglądać nawet 100 sztuk
-
Małgosiu dziś zdjęcia kolejnego kwiatka tetraspisa bo właśnie się już otworzył
Piotrze
Jatra
Tetraspis z innym ubarwieniem
cdn....
Piotrze
Jatra
Tetraspis z innym ubarwieniem
cdn....
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No tak, Kasia Wstawiła zdjęcia dwóch "klejnocików"... Nie umiałabym wybrać piękniejszej orchidei z tych dwóch. Oba są cudne
-
A to mój ulubiony woskowy i pachnący i ma jeszcze drugi pęd więc jeszcze trochę popodziwiam jego kwiaty.
Tetraspis jest zniewalający ;) Piękne fotki katlejki i woskowca
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Kasiu Twój wątek aż strach oglądać, żeby nie wpaść w depresje. Takie cuda pokazujesz, że nawet o takich nie śniłam, aż strach na swojej drodze spotkać takie cudo, bo jak mu się oprzeć...
- dorotka_kk
- 50p
- Od: 22 wrz 2011, o 18:39
oj, oj, oj
Tetraspis cudowny, poprzedni kwiat jeszcze kwitnie? pięknie muszą wyglądać razem. Bracia bliźniacy, ale zupełnie inni
Tetraspis cudowny, poprzedni kwiat jeszcze kwitnie? pięknie muszą wyglądać razem. Bracia bliźniacy, ale zupełnie inni
Pozdrawiam Dorota
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kasieńko, ależ piękne zdjęcia
Cattleya w pięknych kolorach, Tetraspis perełka, a woskowiec bajka
Cattleya w pięknych kolorach, Tetraspis perełka, a woskowiec bajka
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale cudo!!!
pozytywnie zazdroszczę takiego ślicznotka w kolekcji!
ja mam Tetraspiska ale zwykłego ... i to jeszcze sadzonkę więc na kwiaty będę czekać i czekać ...
ale na szczęście takie cuda mogę u Ciebie podziwiać
pozytywnie zazdroszczę takiego ślicznotka w kolekcji!
ja mam Tetraspiska ale zwykłego ... i to jeszcze sadzonkę więc na kwiaty będę czekać i czekać ...
ale na szczęście takie cuda mogę u Ciebie podziwiać
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...