Mój ogródek podokienny
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogródek podokienny
Mój skrawek ziemi pod oknami to ok 1,5 m. Chyba nie da się z nim nic zrobić To ja już wolę popracować sobie na działce.
Zebrać sobie wyrzuconą kostkę to wielki rarytas. Ja nie mam takiej możliwości. Pobliskie pola usłane są kamieniami ale gospodarze nie bardzo chcą się nimi dzielić Muszę więc kupić a to chyba duży wydatek
Zebrać sobie wyrzuconą kostkę to wielki rarytas. Ja nie mam takiej możliwości. Pobliskie pola usłane są kamieniami ale gospodarze nie bardzo chcą się nimi dzielić Muszę więc kupić a to chyba duży wydatek
Pozdrawiam Hala
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Soniu bardzo się cieszę że przybywa nas ogrodników przyblokowych.Ładnie to zrobiłaś i miło jest pozaglądać przez okno na kwiaty. Ja to teraz przez drzwi balkonowe obserwuję sikorki w karmiku jak tańczą przy ziarenkach słonecznika.Niemartw się zaśmiecaniem z czasem ludzie przyzwyczają sie ze tam jest ogród i nie będą śmiecić. mój ogród jest pod budynkiem 10-cio piętrowym mieszka tak dużo osób i mimo to mam czysto. Czasami nowo zamieszkały nie wie gdzie jest śmietnik to mu trzeba pokazać. i jest okej.Pozdrawiam
od dziś na pytanie o zawód odpowiadam OGRODNIK PRZYBLOKOWY
Witaj fajny ten ogródeczek, szczególnie ten kwiatek z kostki, a ta kamienna "donica" która Ci się nie podoba nie jest zła można posadzić coś co by z niej zwisało a do środka może jakaś juka ogrodowa?
pozdrawiam
pozdrawiam
niestety tam nic nie chce rosnąć,poza tym jak pada to jest tam dużo wody,wszystko się marnuje...nie mam pomysłu na ten ohydny kwadrat...
Na dno wsyp drenaż ze żwiru i piasku ,zatrzyma nadmiar wody a posadź petunie zwisające, pięknie będą wyglądały i zakryją wszystko to co brzydkie.
spróbuję,chociaż nie wiem czy się uda,bo w kwadracie jest jakaś paskudna glina na dnie,ile się dało wyjęłam,ale dużo jest zbite na kamień.myślałam o wywierceniu otworu żeby woda odpływała ale nie wiem czy się da i czym przebić przez ten beton,to ma chyba z -co najmniej 5 cm więc łatwo nie będzie.Zastanawiam się nad tym ,by zawalić ten kwadrat kamieniami na dobre i zrobić taką,,martwą ozdobę,,ale to jest mała przestrzeń i obawiam się,że będzie po prostu brzydko,za dużo kamieni.Myślę też o tym by zrobić tam jakąś wymyślną budkę dla pticów ,i posadzić taki,,cmentarny,, bluszcz,który w mig to obrośnie.
Wkurza mnie ten kwadrat niezwykle
Wkurza mnie ten kwadrat niezwykle
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Bluszcz nie utrzymany w ryzach zarośnie Ci wszystko. Znam to z doświadczenia. Mój sąsiad posadził go przy siatce. Dwa razy w sezonie muszę go po naszej stronie przycinać. Bardzo szybko się ukorzenia i zagłusza wszystko co wokół rośnie.
Pozdrawiam Hala
- King Midas
- 500p
- Od: 11 lis 2010, o 13:12
o matko święta,że ja na to nie wpadłam!dziękuję!! tak!!! lilie wodne !!!
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Soniu witaj, na poprzedniej stronie masz zdjęcie platycerium, być może znasz nazwę tej rośliny, ale tego nie wiem, napisałaś tylko że nigdzie nie możesz jej znaleźć, może teraz będzie Ci łatwiej?
dzięki.
na razie mam bardzo mało czasu bo egzaminy zaraz .chyba zwariuję
na razie mam bardzo mało czasu bo egzaminy zaraz .chyba zwariuję