Ogródek KLEO
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek KLEO
Widok po prostu rozczulający... i jak sobie śpi z tą zaciśniętą "piąstką". To musiało być niesamowite przeżycie opiekować się nim i mieć jego zaufanie...
Kleo nie wiem co powiedzieć
Normalnie powaliłaś tymi zdjęciami na łopatki. Ogromny słodziak z tego rudzielca. Odchowałaś go pięknie, super,że nie przeszłaś obojętnie wobec problemu, bo pewno by maluch padł bez pomocy. Cudowne zdjęcia i pewno jeszcze cudowniejsze wspomnienia 
Ja kiedyś odratowałam młodego jeżyka, nazwałam go "Tuptuś", bo w nocy tylko chodził i tuptał ;)

Ja kiedyś odratowałam młodego jeżyka, nazwałam go "Tuptuś", bo w nocy tylko chodził i tuptał ;)
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szukam epitetu dla Twojego ogrodu,bo piękny ,zadbany to za mało
Twój ogród jest...soczysty,kipiący...i nie wiem jeszcze jaki.Pięknie komponujesz to wszystko,będę zaglądać,by szukać inspiracji 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Witaj Mirko - cieszę się z tych wszystkich pochwał (mam nadzieję, że woda sodowa nie uderzy mi do głowy). Moim największym problemem jako ogrodniczki zawsze było to, że nie mogłam zachować umiaru w ilości sadzonych roślin, a tu okazuje się, że to jest zaleta!!! Inne zdanie ma na ten temat mój kolega zajmujący się pielęgnacją ogrodów.Zawsze mi kładł do głowy, że w ogrodzie to wystarczy trawnik, iglaki i rododendrony. A ja z czystej przekory nie sadziłam rododendronów, iglaki miałam w znikomej ilości, jedynie trawnik znalazł wystarczające miejsce. Zawsze wydawało mi się, że tylko duża ilość krzewów i drzew liściastych daje w lato prawdziwy chłód. A ja swoją przygodę z ogródkiem zaczynałam od prawdziwego "klepiska" bez jakichkolwiek roślinek - i właśnie to jest zapewne przyczyną mojego braku umiaru.
Simbi - odwiedziłam Cię dziś i zobaczyłam nowy nabytek - bardzo fajną szczepioną sosnę. Sama się może na taką skuszę i gdzieś upchnę.
-- 9 lis 2011, o 16:25 --
No to jeszcze kilka zdjęć "letnich" - zawsze może zrobi się trochę cieplej od potrzenia.

Simbi - odwiedziłam Cię dziś i zobaczyłam nowy nabytek - bardzo fajną szczepioną sosnę. Sama się może na taką skuszę i gdzieś upchnę.
-- 9 lis 2011, o 16:25 --
No to jeszcze kilka zdjęć "letnich" - zawsze może zrobi się trochę cieplej od potrzenia.

Zdecydowanie cieplej się zrobiło
Takie migawki z lata miło widziane. A co do sosny to było tyle odmian szczepionych,że ciężko się zdecydować. Chciałam kosodrzewinę jakąś.Tą wybrałam, bo się przebarwia , no i była już spora ta sadzonka.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kleo gdybym usłyszała, że wychowałaś na własnej piersi wiewiórkę...,ale zobaczyć na własne oczy, jak śpi w beciku...
Eh...słodkie maleństwo, a swoją drogą skąd wiesz, że to był kawaler ?
Dziękuję za te sensacyjne, a zarazem wzruszające zdjęcia
PS. Czy mogę poznać Twoje imię

Eh...słodkie maleństwo, a swoją drogą skąd wiesz, że to był kawaler ?
Dziękuję za te sensacyjne, a zarazem wzruszające zdjęcia

PS. Czy mogę poznać Twoje imię

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kleo! Ta śpiąca na wznak wiewiórka po prostu mnie rozbroiła! Ależ niewdzięczny, że sobie poszedł. A letnie zdjęcia piękności wielkiej!
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ale cudna ta wiewiórka
Piękne masz rabaty bylinowe

Piękne masz rabaty bylinowe

Iwonko - wiewiórki samce mają dość widoczne swoje "walory" i bez trudu można poznać czy to samiec, czy samica. Mój niewdzięcznik to był zdecydowanie samiec. Był tak oswojony, że mogłam z nim wszędzie chodzić, brałam go nawet na zakupy. Nosiłam go w specjalnie dla niego uszytym woreczku. albo w kieszeni. Ponadto uwielbiał bawić się w berka na firankach okiennych.
Simbi - powiedz mi jak duża urośnie ta twoja sosenka?
A na imię mam Basia.
Simbi - powiedz mi jak duża urośnie ta twoja sosenka?
A na imię mam Basia.
Zrobi się z niej taka kula, podobnie jak u tych moich starszych. Żeby się zagęszczała trzeba wyłamywać świeże przyrosty. Myślę,że więcej na boki niż wzwyż . Nie szczepione osiągają po 10 latach 0,5m wysokości i 1m średnicy. Tutaj chyba jest tak samo
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Basiu,przepiekny ogród,ogromna ilość bylin,które uwielbiam.Powiedz czy ta rabata na 1 stronie na 1 zdjęciu jest podniesiona? Nie potrafię wystopniować roślin tak jak ty.
Gosiu - tak ta rabata jest wzniesiona, początkowo miał to być skalniak, ale jakoś tak samo wyszło, że zrobiła się z niego rabata bylinowa. Nawet nie wiem kiedy to się stało. 
-- 10 lis 2011, o 17:37 --
Za oknem buro, więc znów kilka zdjęć dla poprawy samopoczucia.

-- 10 lis 2011, o 18:02 --
A pomyślcie, że jeszcze trochę cierpliwości i będzie tak!!!!

-- 10 lis 2011, o 17:37 --
Za oknem buro, więc znów kilka zdjęć dla poprawy samopoczucia.

-- 10 lis 2011, o 18:02 --
A pomyślcie, że jeszcze trochę cierpliwości i będzie tak!!!!

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Basiu,już sie tęskni za takimi widokami.Mam sąsiadów,którzy twierdzą,że mam za dużo tego wszystkiego,ale ,żeby nie byliny to ogród przez 12 miesięcy w roku byłby prawie taki sam.
Piękne krokusy . Mam nadzieję,że u mnie też wzejdą, o ile nie zje ich nornica, która od 2 dni buszuje mi po ogrodzie
Zawsze będzie można zajrzeć do Ciebie i podziwiać, bo sporo pięknych kwiatów