Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Widok po prostu rozczulający... i jak sobie śpi z tą zaciśniętą "piąstką". To musiało być niesamowite przeżycie opiekować się nim i mieć jego zaufanie...
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kleo nie wiem co powiedzieć :) Normalnie powaliłaś tymi zdjęciami na łopatki. Ogromny słodziak z tego rudzielca. Odchowałaś go pięknie, super,że nie przeszłaś obojętnie wobec problemu, bo pewno by maluch padł bez pomocy. Cudowne zdjęcia i pewno jeszcze cudowniejsze wspomnienia :)
Ja kiedyś odratowałam młodego jeżyka, nazwałam go "Tuptuś", bo w nocy tylko chodził i tuptał ;)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szukam epitetu dla Twojego ogrodu,bo piękny ,zadbany to za mało :wink: Twój ogród jest...soczysty,kipiący...i nie wiem jeszcze jaki.Pięknie komponujesz to wszystko,będę zaglądać,by szukać inspiracji :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Witaj Mirko - cieszę się z tych wszystkich pochwał (mam nadzieję, że woda sodowa nie uderzy mi do głowy). Moim największym problemem jako ogrodniczki zawsze było to, że nie mogłam zachować umiaru w ilości sadzonych roślin, a tu okazuje się, że to jest zaleta!!! Inne zdanie ma na ten temat mój kolega zajmujący się pielęgnacją ogrodów.Zawsze mi kładł do głowy, że w ogrodzie to wystarczy trawnik, iglaki i rododendrony. A ja z czystej przekory nie sadziłam rododendronów, iglaki miałam w znikomej ilości, jedynie trawnik znalazł wystarczające miejsce. Zawsze wydawało mi się, że tylko duża ilość krzewów i drzew liściastych daje w lato prawdziwy chłód. A ja swoją przygodę z ogródkiem zaczynałam od prawdziwego "klepiska" bez jakichkolwiek roślinek - i właśnie to jest zapewne przyczyną mojego braku umiaru.

Simbi - odwiedziłam Cię dziś i zobaczyłam nowy nabytek - bardzo fajną szczepioną sosnę. Sama się może na taką skuszę i gdzieś upchnę.

-- 9 lis 2011, o 16:25 --

No to jeszcze kilka zdjęć "letnich" - zawsze może zrobi się trochę cieplej od potrzenia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Zdecydowanie cieplej się zrobiło :) Takie migawki z lata miło widziane. A co do sosny to było tyle odmian szczepionych,że ciężko się zdecydować. Chciałam kosodrzewinę jakąś.Tą wybrałam, bo się przebarwia , no i była już spora ta sadzonka.

heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kleo gdybym usłyszała, że wychowałaś na własnej piersi wiewiórkę...,ale zobaczyć na własne oczy, jak śpi w beciku... ;:111
Eh...słodkie maleństwo, a swoją drogą skąd wiesz, że to był kawaler ?
Dziękuję za te sensacyjne, a zarazem wzruszające zdjęcia ;:144
PS. Czy mogę poznać Twoje imię :oops:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Kleo! Ta śpiąca na wznak wiewiórka po prostu mnie rozbroiła! Ależ niewdzięczny, że sobie poszedł. A letnie zdjęcia piękności wielkiej!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ale cudna ta wiewiórka :lol:
Piękne masz rabaty bylinowe ;:63
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

KLEO1 pisze: Obrazek
to najlepsze :;230
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Iwonko - wiewiórki samce mają dość widoczne swoje "walory" i bez trudu można poznać czy to samiec, czy samica. Mój niewdzięcznik to był zdecydowanie samiec. Był tak oswojony, że mogłam z nim wszędzie chodzić, brałam go nawet na zakupy. Nosiłam go w specjalnie dla niego uszytym woreczku. albo w kieszeni. Ponadto uwielbiał bawić się w berka na firankach okiennych.

Simbi - powiedz mi jak duża urośnie ta twoja sosenka?

A na imię mam Basia.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Zrobi się z niej taka kula, podobnie jak u tych moich starszych. Żeby się zagęszczała trzeba wyłamywać świeże przyrosty. Myślę,że więcej na boki niż wzwyż . Nie szczepione osiągają po 10 latach 0,5m wysokości i 1m średnicy. Tutaj chyba jest tak samo

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Basiu,przepiekny ogród,ogromna ilość bylin,które uwielbiam.Powiedz czy ta rabata na 1 stronie na 1 zdjęciu jest podniesiona? Nie potrafię wystopniować roślin tak jak ty.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Gosiu - tak ta rabata jest wzniesiona, początkowo miał to być skalniak, ale jakoś tak samo wyszło, że zrobiła się z niego rabata bylinowa. Nawet nie wiem kiedy to się stało. ;:65

-- 10 lis 2011, o 17:37 --

Za oknem buro, więc znów kilka zdjęć dla poprawy samopoczucia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 10 lis 2011, o 18:02 --

A pomyślcie, że jeszcze trochę cierpliwości i będzie tak!!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Basiu,już sie tęskni za takimi widokami.Mam sąsiadów,którzy twierdzą,że mam za dużo tego wszystkiego,ale ,żeby nie byliny to ogród przez 12 miesięcy w roku byłby prawie taki sam.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Piękne krokusy . Mam nadzieję,że u mnie też wzejdą, o ile nie zje ich nornica, która od 2 dni buszuje mi po ogrodzie :evil: Zawsze będzie można zajrzeć do Ciebie i podziwiać, bo sporo pięknych kwiatów :)

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”