Mam pytanie do jackB6 zasilasz swoja strelicje jakimś nawozem?bo ponoć nawoź do ananasowców pobudza kwitnienie tylko jest bardzo ciężko dostępny:(
A jak długo czekałeś żeby zakwitła? bo rozumiem że sadziłeś je z nasion? moja wysadzona z nasion idzie w górę i ma olbrzymie liście, ale ani jednego kwiatka:(
Hmmm moja w tym roku całe lato spędziła a właściwie spędziły bo mam 7 tych roślin właśnie z nasion wyhodowanych w szklarni gdzie były duże temperatury ale były mocno podlewane może to nic nie dało

myślałam że wysoka temperatura i obfite podlewanie ja jakoś pobudza do kwitnienia ale tak samo jak po powrocie nic w sumie się nie działo tylko liścia wypuściła i już mam problem z jej utrzymaniem w domu bo do sufitu mi sięga:(a powiedz mi jeszcze liście świadczą o jakiejś innej odmianie czy nie bo albo mam wrażenie albo twojej rośliny liście się różnią od moich, hmmm już myślałam nawet że to n ie rajski ptak, bo kupiłam nasionka na allegro.
No już niedługo jak się ciepło zrobi to moją wyrzucę na worek, tylko z tego co się orientuje musi być osłonięta od wiatru ale na bardziej słonecznym stanowisku czy na takim pół cieniu? w tamtym roku wstawiłam ja do szklarni bardzo jej się tam podobało