Moje kwiaty w hydroponice

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
pio237
100p
100p
Od: 30 paź 2011, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty w hydroponice

Post »

Witam, prowadzisz bardzo ciekawy wątek, nie sądziłem że fiołki da się uprawiać w ten sposób. Ja dopiero zaczynam zabawę z hydro, więc na pewno będę tu zaglądał :wink: .
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Witaj Teresko! O hydroponice zupełnie nic nie wiem i teraz dopiero trafiłam do Twojego wątku. Szczękę musiałam z klawiatury zbierać, jak zobaczyłam Twoje zielone i w ogóle podziwiam ręki do kwiatów. Na pewno będę stałym gościem :D
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwiaa...utratę przeżyłam .mam nadzieję że pozostałe odwdzięczą się za kilka miesięcy pięknymi kwiatami.
Pio237...witam serdecznie w moim wątku i cieszę się że wstąpiłeś do klubu hydroponików :wit Po przeglądnięciu wątku przekonasz się że uprawa kwiatów w hydroponice jest bardzo prosta i łatwa.Zaglądaj i zadawaj pytania a z pewnością uzyskasz odpowiedż.
Magic83... Miło Cię widzieć w skromnych progach hydroponiki.Zaglądając częściej z pewnością zarazisz się tą metodą uprawy kwiatów. Mam nadzieję że klawiatura nie ucierpiała zbyt mocno :;230
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Magic83
1000p
1000p

Post »

Na pewno będę tu stałym bywalcem i na bieżąco postaram się śledzić wątek, bo widzę, że warto :wink:

Klawiatura już poskładana do kupy :;230
annaursula
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 lis 2010, o 18:31
Kontakt:

Post »

Annaursula....pięknie wygląda Twój busz. Gdybym miała większe mieszkanie to kto wie
Dzięki za dobre słowa. Naturalny nawóz, napowietrzanie korzonków, światło- i jest dżungla. Poniżej zdjęcia maleństwa, które stoi u mnie w kuchni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Magic83
1000p
1000p

Post »

O, i neonki się nawet załapały :D a na tym na dole zdjęciu, czy to otosek siedzi na szybie, czy już mam omamy wzrokowe?
annaursula
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Pozdrawiam Magda, wzrok Ciebie nie myli:)
annaursula
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Dzięki Kasiu,
Chcę podziękować Teresce, że pozwoliła mi zamieścić tu parę fotek, przecież to jej temat
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52

Post »

Annaursula nie masz za co dziekować.Z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia ,może dzięki tym fotkom zarazisz kogoś aqaponika. Twoja kuchnia tez musi być odpowiednich rozmiarów,bo oprócz akwarium muszą byc tez meble :)
Magda... bywaj jak najczęściej ,mam nadzieję że klawiatura wytrzyma odwiedziny :) bo ja kosztów naprawy nie pokrywam :;230 .Swoją drogą masz sokoli wzrok .Moje chyba są z guzika bo nie dostrzegłam otoska :(
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
annaursula
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Teresko, nowe akwarium nie ma dużych rozmiarów, zostało postawione na miejsce kwiatka, a więc musiałam jedynie zrobić małą roszadę w swoich kwiatach.
ps. do nowego akwa, wsadziłam bezpośrednio wiciokrzew, którego przyniosłam z ogrodu, już po 3 dniach puścił nowe listki ;:138
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kurcze obejrzalam kilka stron i oniemialam.bardzo piekne masz rosliny,o akwariach nie wspomne,musze zobie zaznaczyc i obejrzec w calosci ;:138 ;:138
annaursula
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Dziękuję za ciepłe słowa, jestem maniaczką kwiatów, w tradycyjnej uprawie mam 30 donic i ciągle nowych kwiatuszków przybywa. Mam nadzieję, że w przyszłym roku postawię już oranżerię, bo w domu zaczyna być za ciasno. Sama uprawa akwaponiczna jest super, ponieważ zapewania kwiatom idelany nawóz, produkowany przez moje rybki. Jedynym składnikiem, który jest uzupeniany, to potas (tego moje rybki nie produkują). Kwiatki mają letnią wodę i napowietrzanie korzeni. Rosną niesamowicie, niestety zdjęcia nie oddają tej dżungli.
P.S. Na mojej stronie została zainstalowana kamerka internetowa, serczecznie zapraszam, szczególnie około 22 - karmienie rybek :D
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

Tak patrzę :shock: i oczy otwieram. U mnie wszystko by pogniło, a keramzyt sprawdził mi się tylko u królowej jednej nocy. Resztą przesadzałam na powrót w ziemię. Nie mniej masz piękne roślinki :D .
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”