Ogród Ani :)
Re: Ogród Ani :)
Witaj Aniu, przyszłam z rewizytą. Dobrze, że zdecydowałaś się pokazać swój ogród. Masz się czym pochwalić, masz ładne roślinki piękne elementy dekoracyjne z kamienia. Ciekawie się zapowiada.
Pozdrawiam Krystyna
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
tulipanekkk ciesze się z wizyty w moim ogrodzie czekam tylko na wiosnę bo dużo roślinek mi przybyło i ciekawi mnie efekt w ogrodzie:)
krysad71 Krysiu witam w moim ogrodzie bardzo lubię kamień w ogrodzie chociaż ostatnio też interesuje mnie drewno i elementy wykonane z drewna:) marzy mi się duża altanka właśnie z drewna,na razie mam tylko huśtawkę i czekam na pergole na róże, ale mój narzeczony coś się obija bo na razie to ja tylko czekam ... , czekam .., czekam a efektów nie widać
krysad71 Krysiu witam w moim ogrodzie bardzo lubię kamień w ogrodzie chociaż ostatnio też interesuje mnie drewno i elementy wykonane z drewna:) marzy mi się duża altanka właśnie z drewna,na razie mam tylko huśtawkę i czekam na pergole na róże, ale mój narzeczony coś się obija bo na razie to ja tylko czekam ... , czekam .., czekam a efektów nie widać
Aniu, jak narzeczony to się doczekasz, bo my z naszymi M to dopiero czekamy. Zrób koniecznie drewnianą, altankę na letnie wieczory będzie super. My mamy tylko altankę ponieważ to działka. Nasza jest murowana ponieważ musi udawać dom. Ale zadaszony i częściowo osłonięty taras jest miejscem wszystkich posiedzeń działkowych. Na tarasie kawka, herbatka, obiad, spotkania ze znajomymi i rodzinką i drzemka poobiednia. Na tarasie toczy się całe życie ogrodowe a w Twoim przypadku konieczna jest altanka.
Pozdrawiam Krystyna
- gardener1987
- 500p
A Krysiu bo ja zapominałam, że też mi się marzy taki taras i akurat u mnie da się go jeszcze zrobić i nawet wiem jak go wykonać tylko czasu brakuje może za rok a o tą altankę to będę marudziła aż się zrobi może zajmie mi to mniej czasu niż rok bo tyle musiałam czekać na huśtawkę
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu przyszłam z rewizytą, ogródek zapowiada się bardzo ciekawie, oby wszystkie plany się powiodły. Altanka to również moje marzenie. Ostatnio też myślałam o huśtawce, ale mąż mnie spionizował
Bardzo podoba mi się Twój kamienny murek.
Bardzo podoba mi się Twój kamienny murek.
- gardener1987
- 500p
korzo_m na wiosnę pokaże drugą część tego murku bo niestety nie zrobiłam zdjęć a teraz to tak pusto jest na nim, a może nawet zrobię kolejny
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie takie murki bardzo się podobają, dzięki nim można na płaskim terenie uzyskać nierówności, zrobić ogród piętrowy.
My obecnie chyba wszyscy mamy puste ogrody, ale na wiosne to będziemy się prześcigać w pokazywaniu co nam już zakwita
My obecnie chyba wszyscy mamy puste ogrody, ale na wiosne to będziemy się prześcigać w pokazywaniu co nam już zakwita
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj !gardener1987 pisze: Dąbrówka
Widziałam juz wcześniej Twoje wpisy na Forum a teraz widzę autorski wąteczek więc jestem.
Oglądałam zdjęcia i chyba lubisz kwiaty w zdecydowanych kolorach dobrze wysyconych - zgadłam ?
W ogrodach czy tez działkach kamień i drewno to najlepszy materiał bez względu na panującą modę bo ta jest zmienna bardziej niż my kobiety ...
Dobrze,że pomyślałaś o tych materiałach u siebie.
Kwiat Dąbrówki w pięknym kolorze - jaka odmiana ma takie kwiaty ?
Aha ... Aniu część zdjęć jest w poziomie i chcąc dokładnie je zobaczyć przekręcałam tak mocno głowę aż stuknęłam w parapet ... zrób coś z tym proszę bo boje się o swoja łepetynę...
- gardener1987
- 500p
christinkrysia cieszę się, że mnie odwiedziłaś niestety nie znam dokładnej nazwy tej dąbrówki bo dawno temu dostałam ją od sąsiadki a wtedy nie przyszło mi do głowy aby zapytać jaka to odmiana uwielbiam mocne kolory kwiatów, które dają widoczny efekt na rabacie ale dla harmonii mam też pastelowe barwy lubię kamień choć z geologią na studiach różnie bywało za to nie przepadam, za metalem i betonem i najchętniej to bym zastąpiła wszystko drewnem chociaż wiem, że nie zawsze się tak da dlatego pergola i altanka będzie z drewna
Aniu, u nas lato jest krótkie, a kilka miesiecy zimna. Dlatego, jeżeli nie zrobi się czegoś w lecie to czeka się rok. Powodzenia
Pozdrawiam Krystyna
- christinkrysia
Aniu jakiego koloru sa jej liście - może masz inne zdjęcia ?
Chodzi mi o cała roślinkę.
Mam kilka odmian dąbrówek - one sa bezproblemowe i na moich cięższych ziemiach świetnie sobie radzą.
Chodzi mi o cała roślinkę.
Mam kilka odmian dąbrówek - one sa bezproblemowe i na moich cięższych ziemiach świetnie sobie radzą.
- gardener1987
- 500p
christinkrysia znalazłam jedno zdjęcie tej dąbrówki. Mam ją posadzoną w dwóch miejscach jedna rośnie w zupełnym cieniu
a druga rośnie w miejscu lekko nasłonecznionym i wygląda tak jak na tym wcześniejszym zdjęciu, wiec troszkę różnią się kolory kwiatków. Ale w tym roku zauważyłam, że na liściach zrobił się taki biały nalot :x czytałam na forum , ze to prawdopodobnie mączniak zobaczymy czy na wiosnę mi coś zostało z tej dąbrówki.
a druga rośnie w miejscu lekko nasłonecznionym i wygląda tak jak na tym wcześniejszym zdjęciu, wiec troszkę różnią się kolory kwiatków. Ale w tym roku zauważyłam, że na liściach zrobił się taki biały nalot :x czytałam na forum , ze to prawdopodobnie mączniak zobaczymy czy na wiosnę mi coś zostało z tej dąbrówki.
- christinkrysia
Aniu niebieskie kwiaty w ogrodzie to jak małe kawałeczki nieba na ziemi ... uwielbiam ten kolor choć uchodzi za zimny.
Wczoraj przeglądałam swe zdjęcia z lata i moje dąbrówki o ciemnych liściach też kwitną na niebiesko ale nie aż tak ... pewnie różnica odmianowa, stanowisko a może aparat lepiej oddaje niebieski kolor. Mój ma problemy z niebieskim, intensywną czerwienią i białym.
Dąbrówkami obsadzam brzegi rabat i ładnie to wygląda ale zbyt szybko się rozrastają.
Przynajmniej 2 razy w sezonie podkopuje je i usuwam nadmiar.
Wczoraj przeglądałam swe zdjęcia z lata i moje dąbrówki o ciemnych liściach też kwitną na niebiesko ale nie aż tak ... pewnie różnica odmianowa, stanowisko a może aparat lepiej oddaje niebieski kolor. Mój ma problemy z niebieskim, intensywną czerwienią i białym.
Dąbrówkami obsadzam brzegi rabat i ładnie to wygląda ale zbyt szybko się rozrastają.
Przynajmniej 2 razy w sezonie podkopuje je i usuwam nadmiar.