Skromna kolekcja Michała - Passiflory i inne ;)
Re: Skromna kolekcja Michała - Passiflory i inne ;)
Michał.......Ty u mnie zazdrościsz storczyków ? U Ciebie to jest na co popatrzeć dopiero Jutro jadę wątek od pierwszej strony. Pozdrawiam Gośka
Piękna, jest na liście moich chciejstw Teraz tylko czekać na kwiatuchy
- Michaeli
- 500p
- Od: 19 sie 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu moim jedynym storczykiem jest Cymbidium, bo jest na prawdę łatwe w uprawie,
zazdroszczę jak ktoś potrafi utrzymać Phalaenopsis'y w dobrej kondycji.
Dominiko, na kwiatuchy niektórych moich roślin czekam już parę lat i nie potrafię się doczekać, ale kiedyś muszą nam się zaprezentować.
zazdroszczę jak ktoś potrafi utrzymać Phalaenopsis'y w dobrej kondycji.
Dominiko, na kwiatuchy niektórych moich roślin czekam już parę lat i nie potrafię się doczekać, ale kiedyś muszą nam się zaprezentować.
Sorki....ale jeżeli Cymbidium jest łatwym dla Ciebie storczykiem to ja ( czytaj...biję pokłony ) . Pozdrawiam i muszę Cię poinformować, że zostaje w tym wątku na długo
- julita20
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpadłam z wizytą i zaniemówiłam i się ośliniłma, jakie masz cudne kaktusy, te zwisające , też takie chcę
jejku ale śliczne te Twoje passi o a ja mam chyba podobnego kaktusiastego aprokaktusa
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem jak obiecałam.
Marmurek śliczny ,wiekszy od mojego ;:85
świetny pomysł z tym sanatorium ,chyba jutro zafunduję moim dzbanecznikom coś podobnego w misie po kombiwarze.
- Michaeli
- 500p
Gosiu, Cymbidium ma co do wzrostu małe wymagania, zwykła ziemia, oczywiście ja tam stosuje sprawdzone mieszanki, ale jednak kwitło tylko mi raz, może na wiosne mnie zaszczyci kwiatem.
Julitko, zawsze trochę pędów mogę podesłać z kaktusów, ich to nie zaboli, mają ich sporo.
Kasiu, czekam z upragnieniem aż mój Aporocactus flagelliformis zakwitnie, jest taki malutki, co jakiś czas ma zastój we wzroście, muszę go podbudować jakoś na ciele.
Aniu, u mnie w tym akwarium co chwilę, co innego stoi, teraz np, malutki Cryptocereus Anthonyanus ma kwarantanne, bo kiedyś tam wirusa złapał i robię mu terapie czosnkową, podobno skuteczna jak zależy komuś na roślinie i nie chce jej wywalić.
Julitko, zawsze trochę pędów mogę podesłać z kaktusów, ich to nie zaboli, mają ich sporo.
Kasiu, czekam z upragnieniem aż mój Aporocactus flagelliformis zakwitnie, jest taki malutki, co jakiś czas ma zastój we wzroście, muszę go podbudować jakoś na ciele.
Aniu, u mnie w tym akwarium co chwilę, co innego stoi, teraz np, malutki Cryptocereus Anthonyanus ma kwarantanne, bo kiedyś tam wirusa złapał i robię mu terapie czosnkową, podobno skuteczna jak zależy komuś na roślinie i nie chce jej wywalić.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Cześć, zajrzałam z rewizytą i przejrzałam kilka pierwszych i kilka ostatnich stron twojego wątku. Jestem ciekawa, czy masz nadal te passiflory. Wyglądały trochę jak nie z tego świata, bardzo ciekawe kwiaty i chyba rzadko hodowane. Zajrzałam też do drugiego wątku, który zapowiadał się dobrze, ale jakoś umarł śmiercią naturalną. Piosenka Rednexu była jakiś czas temu ulubionym utworem mojej córki, potrafiła go słuchać kilka razu z rzędu.
- Michaeli
- 500p
Jagodo, oczywiście, wszystkie passiflory mam do tej pory, oprócz P. Pink festival, P Suberosa.
Jak napisałem wcześniej, zmieniłem im fryzuje na "bardzo krótko".
Jak napisałem wcześniej, zmieniłem im fryzuje na "bardzo krótko".
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Dzięki za odpowiedź, na pewno gdzieś były te informacje, ale tyle stron to nie przelewki.
Widziałam, że masz mnóstwo ciekawych roślin i na pewno będę tu jeszcze zaglądać.
Widziałam, że masz mnóstwo ciekawych roślin i na pewno będę tu jeszcze zaglądać.
- Michaeli
- 500p
Jagodo, odwiedziny to to co najbardziej lubię, dziękuję!
Hirusan, Aptenia dziekuje!
Wiecie co Kochani, najgorsze jest to że przez zimę trzeba wszystko chować do mieszkań,
ale czy właśnie nie wtedy najbardziej się do naszej zieleniny przywiązujemy?!
Choruje na całkowity brak skrętnika, ale aż mnie skręca chęć posiadania, ma ktoś na to antidotum?
Hirusan, Aptenia dziekuje!
Wiecie co Kochani, najgorsze jest to że przez zimę trzeba wszystko chować do mieszkań,
ale czy właśnie nie wtedy najbardziej się do naszej zieleniny przywiązujemy?!
Choruje na całkowity brak skrętnika, ale aż mnie skręca chęć posiadania, ma ktoś na to antidotum?