Zielone mroofki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone mroofki

Post »

Kasiu Dziękuję uprzejmie w imieniu swoim i zielonych :)
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Wooow, jestem pod wrażeniem Twoich roślinek: dorodne, zadbane i pięknie wyeksponowane. Szczególnie przypadła mi do gustu nolina, skrzydłokwiat i te jukki tworzące wręcz łuk tryumfalny. Oczywiście godne wspomnienia są też storczyki, zwłaszcza że ocalone. Mi jak na razie nie wychodzi uzbieranie osłonek pod jakiś styl, bo musiałem po przeprowadzce wszystkie kwiaty ścieśnić w jednym miejscu... czekam do wiosny, bo czeka mnie kolejna przeprowadzka, gdzie będę miał do dyspozycji całe mieszkanie i wreszcie kilka parapetów :D
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Przyszłam z rewizytą :wit jestem pod wielkim wrażeniem Twoich roślinek i nie tylko :uszy super masz osłonki, bardzo ciekawe ;:108 a najbardziej zachwyciła mnie nolina ;:180 i łosie rogi ;:63
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p
Od: 23 cze 2011, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nolina jest prześliczna ;:138 Mam nadzieję że i moja będzie kiedyś taka dorodna :D a juki? Boooooskie są, cudo, wielkie i o takich ładnych kształtach ;:63 ;:63 ;:63 Pozdrawiam :)
Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
mroofka
500p
500p

Post »

Netzach Dzięki za ciepłe słowo. Juki niestety nie tworzą już łuku. W maju zamieszkały na balkonie, a po powrocie do domu okazało się, że dla obu nie starczy miejsca i postanowiono jedną z nich oddelegować do cioci. Ale nie martwię się - trafiła w dobre ręce :) Co do storczyków, to właśnie wczoraj robiłam wśród nich obchód i zauważyłam, że wszystkie prócz tylko jednego spośród 22 wypuszczają nowe pąki i zabierają się za kwitnienie. Bardzo mnie to cieszy, że na zimę będę mieć obsypane kwiatami parapety :tan Co do doniczek i osłonek - zależy mi na tym, żeby były takie same w jednym pokoju, albo przynajmniej pasowały do siebie, ale nie jest to takie proste, bo wiadomo - kwiaty rosną i trzeba je przesadzać, przestawiać, mieszać nimi, a przez to i osłonki się mieszają. Gratuluję planowanej przeprowadzki i zwiększenia objętości parapetów - spełnienie marzeń każdego kwiatomaniaka :D

Agnieszko, Karolinko Dziękuję bardzo ;:196 ;:196
kasia230481
50p
50p
Od: 12 paź 2011, o 15:07

Post »

Super są twoje kwiatuszki i bardzo ładne doniczki. Najbardziej podobają mi się storczyki :) Moje teraz odpoczywają :roll:
Hirusan
50p
50p
Od: 23 lis 2010, o 00:49

Post »

Wspaniałe rośliny szczególnie Nolina i Papryka :) :wit
mroofka
500p
500p

Post »

Kasiu Dziękuję Ci bardzo ;:196 Co do storczyków, to jedną cechę trzeba mieć, żeby je uprawiać - cierpliwość! Ja mam jednego takiego drania, na którego kwitnienie musiałam czekać 3 lata! Nawet jeszcze nie wiem, jakiego jest koloru, bo u mnie jeszcze nie kwitł. Ma już pączki - czekam ... ;:65 ;:65 ;:65

Hirusan Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a to ciekawe co Celinka napisała o tym ukorzenianiu i ziemi prosto z woreczka ;:108 nawet i nie wiedziałam... może gdybym tak się zastosowała to moje listeczki przetrwałyby a nie poleciały do kubła pod zlewem ;:223 ech, człowiek całe życie się uczy ;:108 jak już powpychasz je do ziemi to pokaż - ocenimy ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Kasiu a ja mam nadzieję że pokażesz nam te storczyki ! No bo ja ciekawa jestem ;:224
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Tym razem też wykorzystałam poradę Celinki - może się sprawdzi :? ;:108
mroofka
500p
500p

Post »

Aga Listki siedzą sobie w ziemi i chyba miewają się dobrze. Początkowo przykryłam je kloszami ze szklanek, ale taka im się tam sauna zrobiła pod tymi szklankami, że aż zaparowały wszystkie. Zdjęłam więc klosze i już widać pierwsze efekty - Ruffled Skies II wypuścił już malutkie listeczki. Pozostałe jeszcze się ociągają, ale wygląda na to, że są w dobrej kondycji (tfu, tfu i odpukać w niemalowane...). Pokażę Wam zdjęcia, tylko mój M dopuści mnie do komputera, bo na laptopie nie mam programu do obróbki zdjęć.

Lidziu Mam straszną ochotę pokazać te storczyki, bo zanosi się na to, że będą kwitły jak wariaty :lol: Mam tylko jeden problem - nie mogę im zrobić porządnych zdjęć, bo jak wychodzę z domu do pracy, to jest jeszcze ciemno, a jak wracam, to jest już ciemno. Próbowałam już porobić im trochę zdjęć, ale tak zakłamanie wychodzą w tym świetle ich kolory, ze postanowiłam ich nie umieszczać.

Krysiu No tak - człowiek uczy się całe życie :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Kaśka :twisted: ale my tu ciekawe !!!!!!!!!!!! No trudno coś wykombinować musisz !!! :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”