Wrzosiec ( Erica )
Wrzosiec ( Erica )
Tę roślinę znalazłam przechodząc obok wykupionych działek. Za chwilę wejdą buldożery a ona sobie rośnie.
Mimo padającego deszczu zrobiłam zdjęcie bo czegoś takiego nie widziałam.
Średnica w/g mnie ma grubo ponad metr. Jest to jedna roślina bo zaglądałam od spodu
tylko jedna łodyga wchodzi do ziemi. Uszczknęłam sobie maleńką gałązeczkę,która miała kilka korzonków.
Tylko ta jedna się ukorzeniła, gdyż jakiś gryzoń wykopując norkę przysypał ją ziemią.
Bardzo żałowałam , że tylko jedna. Wykopałam , posadziłam i czekam czy się przyjmie. C
o to jest ? I czy to naturalne dla tej rośliny, że z jednego "pnia" wyrasta taki ogrom.
Mimo padającego deszczu zrobiłam zdjęcie bo czegoś takiego nie widziałam.
Średnica w/g mnie ma grubo ponad metr. Jest to jedna roślina bo zaglądałam od spodu
tylko jedna łodyga wchodzi do ziemi. Uszczknęłam sobie maleńką gałązeczkę,która miała kilka korzonków.
Tylko ta jedna się ukorzeniła, gdyż jakiś gryzoń wykopując norkę przysypał ją ziemią.
Bardzo żałowałam , że tylko jedna. Wykopałam , posadziłam i czekam czy się przyjmie. C
o to jest ? I czy to naturalne dla tej rośliny, że z jednego "pnia" wyrasta taki ogrom.
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niezbyt wyraźnie widzę liście tej rośliny Czy były podobne do tych http://commons.wikimedia.org/wiki/Image ... G_0919.JPG
Pozdrawiam, Jagoda
Ja jeszcze nie jestem biegła w komputerze. Udało mi się trochę powiększyć fragment.
Przeczytałam, że to może być wrzosiec. Czekam na potwierdzenie lub zaprzeczenie
i na informację czy taki ogrom to naturalne u tych roślin.
Czy można coś takiego w tej chwili wykopać i przesadzić. Aż żal, że we wtorek już go nie będzie.
Przeczytałam, że to może być wrzosiec. Czekam na potwierdzenie lub zaprzeczenie
i na informację czy taki ogrom to naturalne u tych roślin.
Czy można coś takiego w tej chwili wykopać i przesadzić. Aż żal, że we wtorek już go nie będzie.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lip 2007, o 13:47
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 cze 2007, o 00:24