Ranczo rusza
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosna to najpękniejsza pora roku . Po tej szażyźnie zimowej ,każdy kwiatek , każdy kolor cieszy oczy i raduje serce . Piękne krokusy , a tulipany to już nie wspomnę - moje ukochane kwiaty . Niech ta WIOSNA przyjdzie i niech zagości w naszych ogrodach . ;:2
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Ranczo Rusz
Witam jak mogę najserdeczniej,po rannym obchodzie rancza dostrzegłem następne 5 tulipanki rozkwitnięte oraz narcyze wczesne niskie też już w pąkach ale przychamowało ich dzisiejszy padający od czasu do czasu śnieg a za chwilkę piękne słoneczko,czyli przysłowie się sprawdza "W marcu jak w garncu".
Ranczo Rusz
Dziękuję Halinko za wiosenny spacerek po moim ranczo i zapraszam za jakieś miesiąc w pełne kwitnienie moich cebulowych.Na dzień dzisiejszy 8 tulipanków już się grzeje w słoneczku po nocnych przymrozkach -5st.C.
Nasionka
Witam Jolu co do nasionek to wsadz je do doniczek po 3 - 4 szt. a do gruntu po 10 - 15 maja co silniejsze.Jest to bardzo wdzięczna roślinka przy której wychodzą piękne fotki dzieci /tak jak by to było w afryce/.
pozdrawiam serdecznie Ryszard K
P.S a tak wyglądają już u mnie tulipanki.
Tulipanki
Witam serdecznie,pierwsze tulipanki pokazały się już rozwinięte 27.lutego i już ich nie ma a to następne tak pięknie zakwitły.Z wsadzonych poprzedniego sezonu 8 szt.w tym sezonie naliczyłem 42 szt. w tym kole.Narcyze zakwitły już 10 marca a Iwa jest już po postrzyżynach.
_Jeżeli chodzi o narcyze to są takie biedne bo wykopałem z likwidowanego już ogrodu u sąsiadów pod teren budowy.
z pozdrowieniami Ryszard K