Nożyce do żywopłotu - co polecacie?
Nożyce do żywopłotu - co polecacie?
Witam
Planuje zakup nożyc spalinowych do żywopłotu, jakie polecacie? Chodzi mi o coś mocnego, wydajnego, czym się dobrze pracuje. Szukam czegoś solidnego co będzie mocno eksploatowane. Proszę wasze rady. Pozdrawiam
Planuje zakup nożyc spalinowych do żywopłotu, jakie polecacie? Chodzi mi o coś mocnego, wydajnego, czym się dobrze pracuje. Szukam czegoś solidnego co będzie mocno eksploatowane. Proszę wasze rady. Pozdrawiam
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Łukaszu, szukasz "czegoś wytrzymałego do firmy ogrodniczej", więc nie szukaj na dolnych półkach tylko na górnych - cenowych i jakościowych - w innym przypadku amortyzacja i naprawy sprzętu zjedzą Twój zysk
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
Ręczne nożyce są dobre do przycięcia kilku krzaczków. Jeżeli jest to odcinek powyżej 20 metrów to elektryczne są niezbędne by nie dostać odcisków na rękach. Doświadczylem tego.Santomini pisze:Ja osobiście jestem zwolennikiem nożyc ręcznych i nikt mi nie powie, że są gorsze od elektrycznych. ......
Ja nie widzę różnicy w dokladności cięcia. Kwestia wprawy.Mariusz_Surowinski pisze:Też wolę ręczne - większa kontrola nad tym, co się robi...
Nie zgodzę się- nożyce dobrej jakości i odcisków ani śladu. Już nie raz ciąłem np. thuje o wysokości 3,5 m. Żywopłot długości 30-paru metrów... I odciski były- na stopach od stania na drabinie ;)Kacper pisze:Ręczne nożyce są dobre do przycięcia kilku krzaczków. Jeżeli jest to odcinek powyżej 20 metrów to elektryczne są niezbędne by nie dostać odcisków na rękach. Doświadczylem tego.
Tu się zgodze, że kwestia wprawy. Ale ja i tak zwolennikiem nożyc ręcznych pozostanę.Kacper pisze:Ja nie widzę różnicy w dokladności cięcia. Kwestia wprawy.
Pozdrawiam.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Santomini, witaj na forum, cieszę się, że do nas przyłączyłeś, ale proszę, żebyś przeczytał nasz Regulamin , szczególnie fragment dotyczący adresów stron podawanych w stopce. Dziękuję, Nalewka
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Nożyce elektryczne do żywopłotu - jakie wybrać?
Macie jakieś doświadczenia? Z czego jesteście zadowoleni? Jakie zawiodły. Przeglądam w internecie: Stiga, Bosch, Makita, Gardena...Szukam czegoś porządnego, ale trudno mi porównać oferty. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Pawlak
Pozdrawiam
Pawlak
Norzyce do żywopu
mam Bosha. Rewelacja absolutna. Zdecydowanie polecam. Pełen zachwyt od kilku lat. Tnie wszystko jak złoto, grube, cienkie, nie maśli. Można rzeżbić wzorki.
Uwaga jednak na kosiarki el. Bosha - dno dna. Każda złotówka w błoto. Natomiast nożyce do żywopłotu tej samej firmy to bajka. Inny producent po tą samą marką czy jak?
Uwaga jednak na kosiarki el. Bosha - dno dna. Każda złotówka w błoto. Natomiast nożyce do żywopłotu tej samej firmy to bajka. Inny producent po tą samą marką czy jak?