Zielone parapety Maribat... cz.4.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone parapety Maribat... cz.4.

Post »

Obrazek
Jaki cudowny , biały krzaczorek rośnie ;:63 ;:63 ;:63 . Trzymam za niego bo podobno ciężko tym albinoskom .
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Mnie takie białaski najbardziej się podobają ;:167 ;:180
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

:wit Martuś ... u Ciebie jak w ogrodzie botanicznym. Roślinek nie zazdroszczę ( nie wolno bo nie będą rosły ) ale za to zazdroszczę szerokich parapetów :oops: ;:196
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko piszesz o artystycznym wydaniu.. ;:224 no przyznam, że nie przyłożyłam się ani, ani ;:224 Fotki były.. na szybko, a to chyba jednak słoneczko zrobiło swoje ;:170
Fiołeczki.. po ostatnich.. obraziłam się trochę na nie, ale nie na długo, zaraz mi przejdzie mam nadzieję :roll: Kopać leżącego.. zasłonę? No to musiał by być widok :;230 Cały zeszły tydzień przymierzałam się do tego dzieła, ale.. ukończyłam i jestem troszkę z siebie dumna ;:171
Kasiu .. a wiesz , że miałam myśl by tą fotkę uczynić zagadką? Z pewnością ktoś rozpozna.. ;:108
Brakuje nam tego słonka, jak świeżych bułeczek. Agusiu kuleczki , o które pytasz.. wyprodukowałam z .. listeczków ;:63 marzy mi się taki śliczny gąszczyk ;:65
Krysiu w zasadzie nie mam problemu z albinoskami na aichrysonie. Przyznam tylko, że nie udało mi się ukorzenić takiej właśnie szczepki, ale to raczej normalne. Zielono wybarwione nigdy nie stwarzają problemu :uszy
Magduś i ja bardzo lubię te bieluśkie przyrosty- wyglądają wówczas jakby kwitły .. ;:3
Gosiu dziękuję ;:196 mam ci ja trochę tego ziela, na każdy sezon. A że teraz kłujaczki/prawie wszystkie śpią/ sukulenty wiodą prym na południowym parapetku :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Martuś ...trochę :roll: to chyba mało powiedziane :;230 ;:196 Pokazuj, pokazuj te swoje śliczności :)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadzam się z Gosią Ty pokazuj my będziemy oglądać :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Martuś zacznę od zagadki. Na moje oko to kwiatostan Eszewerii. :uszy
Zresztą u mnie moja-Twoja Eszewerka też zamierza kwitnąć. :heja Wkrótce zrobię jej ;:177
Sukulenciki wszystkie cudne i pięknie wyglądają w słoneczku ;:138
Ta Eszewerka z drugiego zdjęcia to ta ode mnie już Ci tak pięknie urosła ;:88
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Tak Eluś ;:196 To Twoja eszewerka, na fotkach tego raczej nie widać,ale praktycznie podwoiła swoją wielkość ;:63 ;:63
Ale.. ale.. nie rozpoznałaś jeszcze jednej swojej pięknotki ;:88
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

maribat pisze: Ale.. ale.. nie rozpoznałaś jeszcze jednej swojej pięknotki ;:88
Coś mi mówi, że masz na myśli kłujaczka. ;:224 Ale musisz mi wybaczyć, że jakoś ich nie rozpoznaję. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Odrobina słońca na parapecie... cudowna. Liście, aż "kwiczały" z radości, tak "buzie" w stronę promieni kierowały...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Piękniutko tam u Ciebie... i rzeczywiście-słonko robi swoje... a ten Aichryson...? Po nocach będzie mi się śnił... :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Uff, na szczęście elcia zidentyfikowała ten kwiatostan eszewerii, bo i mnie on szczególnie przypadł do gustu z racji trochę nieziemskiego wyglądu.
maribat, o takich roślinkach jak twoje mogę tylko pomarzyć ze względy na brak słońca, ale u ciebie wyglądają zjawiskowo, a zwłaszcza ten kwiatostan eszewerii, jak już pisałam.
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Marcik a dlaczego na kolczastym parapecie masz aż 4 kwiatki radary? Szczególnie w nich gustujesz, czy sama nie wiesz czemu tak zaistniało :heja .
Ja mam jednego. podniosłam ukorzeniony kawałek, który leżał pod kwiatami w Biedronce.Pokazałam go kasjerce, bo bałam się ,że kamery mnie namierzą i zostanę później przeszukana :shock: .
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Tesiu ;:196 no nie lada zagwozdkę mi dałaś :D ;:24
4 radary? no to chyba tylko o gruboszki Ci chodzi, hę? A dlaczego tyle? To był gęsty bie..wy gąszcz, ja je rozsadziłam, pozwolę rosnąć na bujne drzewa ;:170 chciałabym się dochować ładnych, zdrowych, potraktowanych przez jakby wiatr okazów- coś może na bonsai ? :roll:

Eluś
, no masz rację, w kaktusim ogródku jest Twój kłujaczek, fotel teściowej, pięknie urósł ;:196 ale ja pokazałam też Twoją crassulke na 8 foto :heja ;:196

Basiu, Justynko.. macie rację, fotki słoneczne najlepsze ;:3

Jagódko ja już kiedyś pokazywałam szaleństwo kwitnącej eszewerii, ale nie podam Ci odsyłacza, bo mam nadzieję, że niedługo na bieżąco będziemy podziwiać jej piękne kwiatostany ;:167
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Nie wiem co piękniej wygląda fiołeczek, paprotki czy sucholubny parapet więc chwalę wszystkie po kolei. Ślicznie wyglądają.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”