Trzy pierwsze zdjęcia wykonałem dzisiaj rano a czwarte wykonałem w dniu wczorajszym. Na zdjęciach 3 i 4 nasadzenia z małych bulw przybyszowych. Krokusiki będą sobie rosły w tym miejscu przez kolejne 3 lata.
Piękne Wasze krokusiki ,ja niestety nie mam a może mam sama nie wiem.Dostałam tydzień temu od znajomej cebulki z listkami z białym paskiem w środku.Ona dostała od starszej pani która nie pamiętała nazwy .
Pytanie ,czy takie listki mają tylko krokusy czy są jeszcze inne roślinki z takimi listkami?
Obawiam się, że dostałaś śniedki a nie krokusy, To łatwo sprawdzić, bo cebulki śniedków są prawie białe a bulwy krokusów są brązowo-żółto-beżowe no i są spłaszczone. Niektórym śniedki bardzo się podobają więc może i Tobie też przypadną do gustu. Przemek
Przesadzałam wiosną jeszcze przed kwitnieniem ale juz z kwiatkiem na wierzchu z dużą bryłą ziemii i doszły do siebie bez przeszkód zwłaszcza że przesadzałam w podobne podłoże i stanowisko. Pozdrawiam Isia
U mnie krokusy też już przekwitły. Mam wrażenie, że dodatkowo pomogły im w tym ostatnie przymrozki i śnieg, który przygniótł kwiaty. Jednak mam nadzieję, że się mylę
Oto jak wyglądały niektóre z nich