W moim ogródku
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogródku
Oglądałam zdjęcia w zachwycie i nasuwało mi się wiele pytań,ale część uciekła pod wpływem doznań,jakimi nas obdarowałeś Datura na pierwszym zdjęciu imponująca i zdziwiłam się,że wystarcza jej taka mała(jak na rozmiary krzaka) doniczka A skąd pomysł na kształt oczka,niespotykany i wszystko pięknie skomponowane A palczychę i ja mam, ale nie kwitła jeszcze,czekam niecierpliwie.Pustynniki i mnie nie lubią ale ja nie ustępuję i w tym roku znowu kupiłam Zachwyca jeszcze wiele u Ciebie ale na pierwszy raz wystarczy Ci tych pochwał Powiedz jeszcze,co masz na pergoli?
-- 1 gru 2011, o 20:35 --
Muszę jeszcze zapytać o nazwę tej niesamowitej lilii z tymi jasnymi końcówkami.Zimy nie widać,może zdążę kupić i na nowy sezon już będzie w ogrodzie A na przezimowanie tej fuksji nie licz
-- 1 gru 2011, o 20:35 --
Muszę jeszcze zapytać o nazwę tej niesamowitej lilii z tymi jasnymi końcówkami.Zimy nie widać,może zdążę kupić i na nowy sezon już będzie w ogrodzie A na przezimowanie tej fuksji nie licz
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Pustynniki i u mnie też nie wytrzymywały zim ,dopóki nie dowiedziałem się że szkodzi im dostawanie się wody do środka rośliny,
dlatego na zimę ,robię daszek z folii żeby temu zaobiec, no i zdało to egzamin.
dlatego na zimę ,robię daszek z folii żeby temu zaobiec, no i zdało to egzamin.
-
- 50p
- Od: 21 kwie 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród wspaniały. Nagromadziłeś wiele roślin,wiele z nich widziałabym w swim ogródku.Malo tego mieszkasz w pięknym zakątku Polski.Renia
Jeśli chodzi o trąbkową to Triumphator, azjatycka Netty's Pride z wszystko z wiosennych zakupów.
-- 1 gru 2011, o 20:27 --
Datura rośnie dlatego w takiej donicy żeby się rozrastała a nie rosła w korzenie, tak mi poradził Pan w ogrodniczym sklepie
-- 1 gru 2011, o 21:12 --
Dalszy ciąg mojej kolekcji lili.
-- 1 gru 2011, o 22:06 --
Nazw nie znam, dlatego że kupione były w marketach ,a u nich to wszystkie są tylko powojniki
A ten żółty na końcu zprawej strony jestzimozielony wyhodowany z gałązki.
-- 1 gru 2011, o 20:27 --
Datura rośnie dlatego w takiej donicy żeby się rozrastała a nie rosła w korzenie, tak mi poradził Pan w ogrodniczym sklepie
-- 1 gru 2011, o 21:12 --
Dalszy ciąg mojej kolekcji lili.
-- 1 gru 2011, o 22:06 --
Nazw nie znam, dlatego że kupione były w marketach ,a u nich to wszystkie są tylko powojniki
A ten żółty na końcu zprawej strony jestzimozielony wyhodowany z gałązki.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Karolu witaj
Masz bardzo ładny, zadbany i dojrzały ogród, i dużo ciekawych roślinek - gratuluję
Masz bardzo ładny, zadbany i dojrzały ogród, i dużo ciekawych roślinek - gratuluję
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
ale tu wiosennie czekam na jesienne zdjęcia . Masz super ogród
Z jesiennych mam też mam małą kolekcję no tak po prostu wszystkiego po trochu.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Karol piękny dojrzały ogród ,mnóstwo bylin , mnie najbardziej podoba się Twoje oczko,jaką głębokość ma ?, widzę że lilia wodna dobrze sobie radzi i jest pięknie wybarwiona na czerwono .
Genia
Genia
A teraz czas na niższe partie ogródka.
Bulbokodium.
Pierwiosnki.
Lewizja.
Bażyna.
Zawilce
Epimedium.
Aster alpejski.
Bulbokodium.
Pierwiosnki.
Lewizja.
Bażyna.
Zawilce
Epimedium.
Aster alpejski.
Karolu
Przypuszczam iż te zawilce to gajowe ? u mnie za nic nie chcą kwitnąć ale za to sylwestris nadrabiają
Przypuszczam iż te zawilce to gajowe ? u mnie za nic nie chcą kwitnąć ale za to sylwestris nadrabiają