Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

annodomini pisze:Działka oczywiście przepiękna, ale na jednym ze zdjęć widzę małego jeszcze perukowca podolskiego posadzonego pod płotem. Malutka sugestia z mojej strony - z perukowca docelowo wyrośnie "kawał sporego łobuza", może jest czas żeby go przesadzić. Oczywiście zdjęcia to nie real więc mogę się mylić
Wieeeelkie dzięki za porady :D Zastanowię się co z nim zrobić ... Mam zamiar go przycinać co roku, bo przesadzić nie mam gdzie :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

eleka pisze:Wiesz co, Aniu, posiedziałabym teraz z chęcią na Twoim tarasie.Oczywiście mogłoby też być ze 20*C, soczyście zielono, kwitnąco i więcej już nic.Albo jeszcze kawka.
Elu :D Teraz to nie bardzo z tym posiedzeniem na tarasie :wink: ale 20* jeszcze będzie w tym roku nie raz :D zielono też, więc gdy najdzie Ci ochota, wsiadasz do samochodu /pociągu/ i w ciągu 4 godzin jesteś u mnie :D :D Oprócz kawki mam zawsze na działce dobre, schłodzone piwko :D :D :D Zapraszam i gwarantuję że nie będziesz żałować ... :D
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Aniu, śliczności na Twojej działce rosną, tak pięknie i kolorowo. Niecierpki to wysiewasz pewnie w szklarence i potem do gruntu?
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leda16 pisze:Aniu, śliczności na Twojej działce rosną, tak pięknie i kolorowo. Niecierpki to wysiewasz pewnie w szklarence i potem do gruntu?
Niecierpki zawsze kupuję już gotowe ... nie wysiewam :wink: Do gruntu wsadzam zawsze po 15 maja, bo już kilka razy zdarzyło mi się, że zmarzły po "zimnej Zośce" :wink:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, na Twojej działce byłam już kilka razy nawet :D Ale komentarze były zawsze zbędne, bo co miałam pisać: och, ach, och ach?? To co zrobiłaś ze swoim skrawkiem ziemi to czary! Trawnik zieloniutki i równiutki - jak marzenie, bogactwo gatunków roślin, cała gama barw, a skalniaki i roślinki na nich ...rewelacja :D Gratuluje, gratuluje i jeszcze raz gratuluje ( nie napisze , ze zazdroszcze) :D
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Aniu piękny jest twój ogród. Taki zadbany, wymuskany jak parki Ludwika IV ;:113 . Gratuluję.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny :D

Teraz nie wygląda moja działeczka zbyt ładnie ... Byłam niedawno żeby poszukać wiosny, ale u mnie jeszcze wiosna śpi :wink: Tylko krety robią swoje ... :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek

Z ziemi dopiero zaczynają wyłazić roślinki :roll: do kwitnienia jeszcze daleko ... :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

U mnie jest podobnie, ale z kretami walczy mój M. Moja sąsiadka (starsza pani) powiedziała, że tak ich nienawidzi, że by je zagryzła.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea pisze:U mnie jest podobnie, ale z kretami walczy mój M. Moja sąsiadka (starsza pani) powiedziała, że tak ich nienawidzi, że by je zagryzła.
;:214 To podobnie jak ja ... Któregoś roku miałam ponad sto kopców :twisted: ... i jak tu je kochać :wink:
Awatar użytkownika
Ziela1233
200p
200p
Od: 5 mar 2008, o 13:49

Post »

ja bym radził, jeśli mamy dużo kopcy kreta na działce, zostawić z 2-3 kopce
i nie ruszać ich, a resztę usunąć.
mi to pomogło i kret wychodzi właśnie tylko tymi kopcami które zostawiłem w spokoju i nie robi innych.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ziela1233 pisze:ja bym radził, jeśli mamy dużo kopcy kreta na działce, zostawić z 2-3 kopce
i nie ruszać ich, a resztę usunąć.
mi to pomogło i kret wychodzi właśnie tylko tymi kopcami które zostawiłem w spokoju i nie robi innych.
Dzięki za radę :D

Teraz pod tarasem na pewno zostaną nie ruszane kopce, bo tam nie mam jak je ruszyć ... może to coś da :wink: Zobaczymy skutki w przyszłym sezonie :D
beata693
100p
100p
Od: 29 maja 2006, o 12:12

Post »

O to dranie ! taaką śliczną działeczkę przekopać :evil:
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

To fakt te dranie to potrafia zryć najpiękniejsze trawniki, u mnie też buszowały w ROD,
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Och Anulko-biedulko taki rozrabiaka Ci się trafił i piękną działeczkę wymuskaną, wychuchaną zdewastował. :twisted:
W jakimś progamie ogrodniczym radzili, by rozgrabić kretowisko i kilkanaście razy uderzać łopatą. nie wiem czy skutkuje, ale nie zaszkodzi spróbować.
Piękna wiosna się zapowiada, roślinki wystawiaja swoje noski coraz odważniej.
Pozdrawiam serdecznie.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
fressia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lut 2008, o 15:05

Post »

Aanula! Ja też chcę mieć tak ładnie, ja też chcę mieć tak ładnie :) :) :) Twój ogród będzie dla mnie inspiracją :) Teraz mąż kopie ziemię pod trawnik (nigdy nie zakładaliśmy trawnika :roll: ) i mam nadzieję, że wyjdzie nam - wymarzyłam sobie trawnik ze stokrotkami, żeby wyglądał naturalnie, ale jeszcze nie kupiłam nasion.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”