Wątek różany Atki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wątek różany Atki

Post »

Soczewka pisze:Beatko nawet podobne te nasze róże. Tylko trochę mnie myli kolor ulistnienia. Moja miała jasno zielone a u Ciebie ma piękne ciemne listki ale to może wina, że długo siedziała w doniczce, bo ja ją kupiłam w środku sezonu. Zobaczymy w następnym roku jak będzie wyglądać
Też mi się wydaje, że trzeba poczekać do przyszłego sezonu. Muszę zrobić zdjęcia pąków po kolei we wszystkich fazach.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Beatko, z przyjemnością melduję się w Twoim rózanym wątku, a jest co oglądać... zachwyciło mnie zdjęcie Cinderelli w tiwarzystwie szałwii muszkatołowej - nigdy o niej nie słyszałam, a naprawdę stanowi piękną oprawę dla róż!
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada pisze:witaj Beatko, z przyjemnością melduję się w Twoim rózanym wątku, a jest co oglądać... zachwyciło mnie zdjęcie Cinderelli w tiwarzystwie szałwii muszkatołowej - nigdy o niej nie słyszałam, a naprawdę stanowi piękną oprawę dla róż!
Witaj :wit
Kiedyś wysępiłam sadzonkę szałwi od mamy koleżanki. Sieje się mocno, to prawda, ale zawsze można siewki przerwać, albo przesadzić, albo oddać czy wymienić, sprzedać nadwyżki :wink: Trzeba tylko pamiętać, że to roślina dwuletnia - w pierwszym roku jest rozeta liści, w drugim kwiaty i nasiona. I długo jest ozdobna :D
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Cieszę się, że jesteś zadowolona z Cinderelli, ja ją miałam w donicy i kwitła akurat wtedy jak wyjechałam na urlop :D
Potwierdzam szałwia sieje się jak chwast, nie nadążam wyrywać!!!
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Boniki nie mam ale wydaję mi się że ma bardziej jasne kwiaty - co do Pilgrima - mój ma pokrój róży pnącej - wybija albo długie pędy na 170 cm albo krótkie bardzo rozgałęzione na co najmniej 25 kwiatów. Na moje oko to Pilgrim.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Beatko, spójrz, tak wygląda moja Bonica:

Obrazek
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosu, dziękuję :D W każdym razie będę na niego bardziej zwracała uwagę w przyszłym sezonie.
Aguniada :wit faktycznie inny kolor i Twoja nie ma takich rożków na środku płatków.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

piękna i "rasowa" Bonica
Beatko zrób przerwę w sprzątaniu proszę o cd.
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Beatko, pochodziłam sobie kolejny raz po Twoim ogrodzie. Miło mi bardzo było :tan :tan
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JSZFRED pisze:piękna i "rasowa" Bonica
Beatko zrób przerwę w sprzątaniu proszę o cd.
Asiu, żebym to chociaż sprzątała :roll: Cd będzie wieczorem, najpóźniej jutro. Dziś na chwilke wpadłam, bo obowiązki rodzinne wzywają ;:7
majka411 pisze::wit Beatko, pochodziłam sobie kolejny raz po Twoim ogrodzie. Miło mi bardzo było :tan :tan
Maju, cieszę się, że odwiedziłaś moje różyczki. Postaram się niedługo dokończyć prezentację posiadanych, ale na to potrzeba trochę więcej czasu niż 5 minut :wink:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wreszcie dorwałam się do Twojego różanego wątku, i mam ochotę na więcej.
Szałwia cudowna, a prezentowanych róż najbardziej mi utkwiła Augusta L. (o tym, że choruję na Star Profussion już pisałam Ci wcześniej :wink: ). Nie wiem czy The Pilgrim jest taki delikatny - u mnie w ogrodzie bez problemu przezimował zimę, pędy nie wymarzły i w tym sezonie bardzo się rozrósł (wypuszcza pędy na 2 m :shock: ). Mam też Eden Rose - jako wrażliwa róża, została opatulona bardzo dokładnie agrowłókniną, ale po silnych wiatrach nic nie zostało z osłony, a ja nie mogłam się dostać przez zwały śniegu do ogrodu. To była zima 2 lata temu, z mrozem do -30 i nic się jej nie stało, w zeszłą zimę dostała tylko kopczyk i też świetnie sobie poradziła. Rośnie u mnie raczej w nieosłoniętym i niezbyt nasłonecznionym miejscu, kwitnie obficie 2-3 razy. Może nie będzie tak wielkim krzewem (takim 5-7m), ale jak na niekorzystne warunki radzi sobie super.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Beatko czekam spokojnie na pokaz, a tu czytam co pisze Joasia o Edence. No to rewelacja nie uważasz. :heja
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu :wit , te wiadomości o Edence super ;:108 Może się skuszę ??? :wink: :twisted:
Ale jeszcze pomyślę ;:223
Majko :wit
Przepraszam czekających na ciąg dalszy :oops: , najbliższy wolny termin przeznaczę na pokaz pozostałych róż ;:108 (choć wydaje mi się, że to będzie już po Świętach :? )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”