Ogród Pod Lasem
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Pod Lasem
Jolu, właśnie zauważyłam u siebie na trawniku koło tarasu mech. Zaraz za murem rośnie sosna i dwa świerki, które sypią igliwiem, to pewnie one zakwaszają glebę i trawa tam marnie rośnie. W tym roku już nie, ale w przyszłym roku jesienią zamierzam powapnować. Kawałek trawnika od ulicy jest ok i tam posypię wiosną tylko nawóz dla trawników.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Dziękuję Adrianno, życzenia, niech się spełnią - lubię zimę ale nie aż taką, żeby się przemieszczać tunelami ze śniegu
Siberio, to co, ten dolomit co mam, to odesłać do jakieś kopalni , ale do jakiej Teraz ręce mi będą drżały przy rozsypywaniu ... a... to nawet dobrze, równomiernie się rozsypie Wapno też mam, to zostawię dla wrażliwych roślinek
A ty za dużo czytasz i w konfuzję wprawiasz A słyszałaś takie hasło-groźbę "Nie czytasz - nie pójdę z tobą do łóżka" ... dobre Od wczoraj masuję sobie mięśnie brzucha lekturą "KAŻDY SZCZYT MA SWÓJ CZUBASZEK" - na Mikołaja sobie kupiłam i jeszcze "PODRÓŻE MAŁE I DUŻE" duetu Mann - Materna - mogę ich jeść łyżkami
Śnieg wciąż sypie ...
Małgosiu, myślę, że posypanie trawnika wiosną nawozem wzmocni trawke i będzie OK. W tym roku jakoś nie spotkałam nawozu jesiennego na trawnik, nie wiem czemu nie było tu u mnie w sklepie.
Żeby rzucić trochę koloru na lecącą z nieba biel - kilka fotek wiosennych
Siberio, to co, ten dolomit co mam, to odesłać do jakieś kopalni , ale do jakiej Teraz ręce mi będą drżały przy rozsypywaniu ... a... to nawet dobrze, równomiernie się rozsypie Wapno też mam, to zostawię dla wrażliwych roślinek
A ty za dużo czytasz i w konfuzję wprawiasz A słyszałaś takie hasło-groźbę "Nie czytasz - nie pójdę z tobą do łóżka" ... dobre Od wczoraj masuję sobie mięśnie brzucha lekturą "KAŻDY SZCZYT MA SWÓJ CZUBASZEK" - na Mikołaja sobie kupiłam i jeszcze "PODRÓŻE MAŁE I DUŻE" duetu Mann - Materna - mogę ich jeść łyżkami
Śnieg wciąż sypie ...
Małgosiu, myślę, że posypanie trawnika wiosną nawozem wzmocni trawke i będzie OK. W tym roku jakoś nie spotkałam nawozu jesiennego na trawnik, nie wiem czemu nie było tu u mnie w sklepie.
Żeby rzucić trochę koloru na lecącą z nieba biel - kilka fotek wiosennych
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieplutko u Ciebie , pomimo zalegającego śniegu . Moje piwonie przestały kwitnąć , ale kto to wykopie , takie wielkie krzaczory .
A maki , orliki ...poezja . Siałaś je , one są wieloletnie , czy jednoroczne ( maki ) ?
Czubaszek jest czasami frywolna , ale lubię jej poczucie wyszukanego humoru , a zwłaszcza jej konwersacje . Wczoraj , u Woj. dostało się Pani Prezydentowej , Ali od Bachledy i innym .
A maki , orliki ...poezja . Siałaś je , one są wieloletnie , czy jednoroczne ( maki ) ?
Czubaszek jest czasami frywolna , ale lubię jej poczucie wyszukanego humoru , a zwłaszcza jej konwersacje . Wczoraj , u Woj. dostało się Pani Prezydentowej , Ali od Bachledy i innym .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Jagódko, Tobie coś przestało kwitnąć ... nie wierzę. Moje peonie też już bardzo stare, karpy tak zdrewniałe, że jak chcę kawałek oddzielić, to używam siekiery Ale kwitną stale ... od lat. Jesienią jak porządkuję, obcinam suche liście, którymi przykrywam karpy i pod każdy krzak podsypuję trochę obornika.
Orliki ładnie kwitną w tym miejscu też już kilka lat, ale wiosną chyba trzeba odnowić i rozsadzić. A maki są wieloletnie, ale sama je wyhodowałam z nasion. Nasiona mam , w trzech kolorach, czerwony, amarantowy i biały. Jeżeli chcesz, podeślę, albo sadzonki wiosną
M.Czubaszek zawsze w niedzielę można oglądać w TVN24 w Szkle Kontaktowym, razem z Grzesiem Markowskim, niezwykle sympatycznym i inteligentnym dziennikarzem.
Orliki ładnie kwitną w tym miejscu też już kilka lat, ale wiosną chyba trzeba odnowić i rozsadzić. A maki są wieloletnie, ale sama je wyhodowałam z nasion. Nasiona mam , w trzech kolorach, czerwony, amarantowy i biały. Jeżeli chcesz, podeślę, albo sadzonki wiosną
M.Czubaszek zawsze w niedzielę można oglądać w TVN24 w Szkle Kontaktowym, razem z Grzesiem Markowskim, niezwykle sympatycznym i inteligentnym dziennikarzem.
- Jagodka
E, chyba z Miecugowem , bo Markowski , o ile sie nie myle , to z Perfectu .
Z piwonii , to tylko biała kwitnie obficie , a biskupia miała jeden kwiat w tym roku , natomiast różowo biała wcale .
Z piwonii , to tylko biała kwitnie obficie , a biskupia miała jeden kwiat w tym roku , natomiast różowo biała wcale .
- Jagodka
Aż muszę specjalnie to zobaczyć ...tego młodszego Markowskiego .
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu cały czas cichutko spaceruję po Twoim ogrodzie, ale jak zobaczyłam ten cudny mak, to nie mogłam się nie odezwać
Mak - POEZJA !!! i w dodatku wieloletni i wyhodowany przez Ciebie z nasion
Mak - POEZJA !!! i w dodatku wieloletni i wyhodowany przez Ciebie z nasion
Jolu, widać gołym okiem, że orliki stare, brzydkie, więc wymagają wykopania i podzielenia kęp. Te odpady do pudelka zapakuj i wyślij na północny-wschód
-
Miło mi, Halinko ... też zaglądam do Ciebie po cichu Maki też mi się podobają ... jak się rozwijają z pąków, wyglądają jakby były zrobione z cieniutkiej pogniecionej bibułki
Dalu ... wiem, oglądam ... czasem
Siberio,tak zrobię i liczę, że w miejsce tych wyrzuconych, jakiś orlikowy odpad, albo dwa w tym pudełku przyleci do mnie z płn.-wsch.
Dalu ... wiem, oglądam ... czasem
Siberio,tak zrobię i liczę, że w miejsce tych wyrzuconych, jakiś orlikowy odpad, albo dwa w tym pudełku przyleci do mnie z płn.-wsch.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
szykuje się orlikowy desant - potem będzie sexowanie tych zrzutów i jak zobaczymy co z tego wyszło to nam oczy zbieleją...
-
A jak się sexuje orliki Ewo, czy z tego mogą być młode
U mnie odpadów starych praktycznie nie ma, bo mocno się nimi dzieliłam w minionym roku.
Zastanawiam się czasem w cichości ducha, czy ja mam jeszcze czarnego orlika dla siebie Ale powinno być dużo młodych Tylko czy zakwitną?
Mam też, na wszelki wypadek nasiona, w razie awarii sie posieje raz jeszcze
Zastanawiam się czasem w cichości ducha, czy ja mam jeszcze czarnego orlika dla siebie Ale powinno być dużo młodych Tylko czy zakwitną?
Mam też, na wszelki wypadek nasiona, w razie awarii sie posieje raz jeszcze