Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Już się zbieram do ;:41 , ale wkleję zdj. wiosenne. Dobrej nocki życzę. Do jutra.

Obrazek
leon
50p
50p
Od: 26 paź 2011, o 13:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładne wiosenne kolorki, a za oknem pada deszcz.

Pozdrowienia z Krakowa
Leszek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Ja już popędzam czas, chciałabym żeby już nastała wiosna, wiem, że i wiek nieubłaganie szybko przez to przemija. Witaj Leszku. Nosi mnie, już bym swoją zaplanowana robotę wykonywała. A tak szukam sobie innego zajęcia, trochę poczytam książkę, coś poszyje na maszynie i czas leci. Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Mirabelko napisz, jakie to roślinki kwitną tam za kratką :D Zbieram informacje :uszy
Chodzi mi o białe kwiatuszki :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaką ogromną masz trzmielinę - mnie zmarzła :evil: Śliczna wiosenna fotka ;:138
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Romciu mam sadzoneczki już ukorzenione żółtej i zielonej z obrzeżem biały, trzmieliny. Chcesz? Dopiszę do liliowców nakrapianych. na Zdjęciu już moje rosną przy głównej ścieżce.

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Mirko, zachwyciło mnie wiele w waszym ogrodzie, ale chyba najbardziej kwitnienie róży Goldenstern! Czy ona nie przemarza? Bo niemożliwe, żeby osiągała takie rozmiary startując od zera! Nie dziwię się, że dumna ogrodniczka się z nią sfotografowała! :wink:
Ale wszystko sprawia wrażenie, że jest zadbane i dopieszczone! O, takich ogrodów nam trzeba! :)
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Mirko ale pędzisz.... ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko witam po raz pierwszy wieczorową porą. Jakże urokliwa jest ta twoja działeczka. Różane łuki to marzenie wielu z nas. Szkoda, że tamte róże już odeszły. Ale widziałam mnóstwo innych: świetny pomysł z tymi plastikowymi donicami. Właściwie można by je wykorzystać zamiast kopczyków, wystarczy nasypać do środka liści, prawda? Muszę tak zrobić, od dzisiaj nie wyrzucam doniczek :D Poza tym widzę u ciebie mnóstwo różnorakich owoców oraz warzywka, ja niestety u siebie ich nie mam, a więc mogę tylko pozazdrościć. Panuje u ciebie fajny sielski klimat, który bardzo mi pasuje. Będę uważnie śledzić twoje poczynania, szczególnie z różami, bo ostatnio róże stały się bliskie mojemu serc i wszędzie ich wypatruję.
To by było na tyle. Pierwsza wizyta nie może trwać za długo, a więc zmykam Obrazek
X_Ro-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 25 wrz 2011, o 22:42

Post »

Mirko, nie zazdroszczę Ci przygody z wodą :cry: jednak jak sama zauważyłaś nieraz krety i nornice się przydadzą :wink: Woda miała gdzie spływać :;230 :;230
Tak ciekawie piszesz o jagodzie kamczackiej, że chyba wiosną kupię kilka krzaczków.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Martusiu Witaj! Tak i owszem, przemarzła mi różyczka od strony trawnika. Zawsze je zabezpieczałam, a wtedy tego nie zrobiłam i po róży. Przy schodach ta miała cieplej i szybko pięła się w górę. W Tym roku wszystkie pienne zabezpieczone do samego czubeczka.

Iwonko pędzę, pędzę. Tylko nie na strychu :D

Wandziu oczywiście, doniczki są dobrym sposobem, szczególnie hortensje ogrodowe w ten sposób zabezpieczałam, tylko o wiele większe donice wykorzystuję. To prawda z tymi różami. Byłam zrezygnowana jak któraś wypadła, była chora. Ale z biegiem lat , więcej doświadczenia i odwagi nabiera człowiek i może się cieszyć i pozwolić sobie na liczne odmiany i gatunki tych pięknych i szlachetnych kwitów.

Romciu polecam kamczacką i borówkę amerykańską. Nie są trudne w uprawie. Ale bardzo wartościowe. wystarczą dwa różnogatunkowe krzewinki.

Dzisiejsze przedpołudnie jest wietrzne ale słoneczne. Wybiorę się na krótki spacer, obiadek i wrócę do Was. Wyobraźcie sobie, połowa grudnia a ja ścinam trawę zieloną dla :!: :!: moich prosiaczków. A one są takie szczęśliwe.

Obrazek

Obrazek

I pięknie prezentujące się kapustki ozdobne

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Mireczko, jestem zauroczona twoją działką, zwiedziłam od początku, poznałam jak ciężko pracowaliście, u nas było podobnie ale stworzyliście raj na ziemi, jest przepięknie, niezywkle kolorowo, mnóstwo różnych roślin a wszystkie piękne, również owoce dorodne i smakwicie wyglądające. Z wielką przyjemnością przebywałam w tak niezwykłym ogrodzie. ;:138 ;:138 ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mirko, Twoje dwa 'prosiaczki' są przesłodkie i mają modne fryzury! jakie są ich imiona?
kapustki ozdobne bardzo mi się podobają... czy to jednoroczne rośliny?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”