Taki - sobie ogród
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród
Olu! Zamówiłam dopiero tamborek na gwiazdkę. na razie robię trzecią czapkę na drutach.
A najwięcej miałam czasu kiedy miałam dwójkę małych dzieci. Wtedy szyłam, haftowałam, robiłam na drutach. Zastanawiam się skąd tyle czasu miałam. Ale ogród był w totalnej odstawce
Paula! Nie wszystkie ptaszki na razie przylatują. Jest ciepło i nie ma śniegu. Nawet gęsi zobaczyłam dziś, coś im się nie spieszy na zimowiska
Parę fotek na dziś.
Ciemiernik z pączkiem, powojnik puszczający nowe listki oraz moje ogrodowe zwierzątka:
A najwięcej miałam czasu kiedy miałam dwójkę małych dzieci. Wtedy szyłam, haftowałam, robiłam na drutach. Zastanawiam się skąd tyle czasu miałam. Ale ogród był w totalnej odstawce
Paula! Nie wszystkie ptaszki na razie przylatują. Jest ciepło i nie ma śniegu. Nawet gęsi zobaczyłam dziś, coś im się nie spieszy na zimowiska
Parę fotek na dziś.
Ciemiernik z pączkiem, powojnik puszczający nowe listki oraz moje ogrodowe zwierzątka:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Miłeczko. Jak zwykle podziwiam Twoje zdjęcia. Pięknie upolowałaś elemelki. Może zimy nie będzie jak przyroda zaczyna budzić się do życia
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze na moich zdjęciach to wychodzą żółte kropki (sikorki), czarno białe większe kropki (sroki), kawałek trawy z czerwoną kropką (samiec bażanta).. No i analogicznie dalej. Kurcze u ciebie są takie większe
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Miłeczko przyszłam się przywitać , zgadnij kto mi wskazał drogę do Ciebie ......
Dzięki temu, że tu trafiłam mogę Ci powiedzieć, że zakochałam się w daliach. Jeszcze takich nigdzie nie widziałam.
Domyślam się, że je zbierasz. Są tak piękne, że i ja muszę pomyśleć o nich w swoim ogrodzie.
Najpierw chcę poznać jakie warunki są dla nich najkorzystniejsze, a później będę szukać tych, które będą mi pasowały.
Robisz świetne fotki, a o ptakach już nie wspomnę.
Dzięki temu, że tu trafiłam mogę Ci powiedzieć, że zakochałam się w daliach. Jeszcze takich nigdzie nie widziałam.
Domyślam się, że je zbierasz. Są tak piękne, że i ja muszę pomyśleć o nich w swoim ogrodzie.
Najpierw chcę poznać jakie warunki są dla nich najkorzystniejsze, a później będę szukać tych, które będą mi pasowały.
Robisz świetne fotki, a o ptakach już nie wspomnę.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Miłka zdjęcie ptaszków - mistrzostwo świata !!!
- takasobie
Halinko! Cieszę się, ze Ci się podoba! Kocham te moje ptaszki i staram się robić im ładne zdjęcia. Wymaga to wielu przygotowań i sprzętu, ale się uczę i wychodzi coraz lepiej
Majka! Nie mam pojęcia kto Ci wskazał drogę, ale bardzo się cieszę, że do mnie trafiłaś. Widzę, że hodujesz piękne róże. (muszę w wolnej chwili obejrzeć uważnie Twoje wątki) I ja trochę próbuję, ale dużo się muszę nauczyć, no i poszperać, co by mi pasowało. Lubię wielkokwiatowe, ale pomalutku przekonuje się do innych. Dalie polecam z całego serca. Nie są zbyt wymagające. Grunt to je dobrze wkomponować. Ale fajne jest to, że co roku możesz mieć je w innym miejscu.
Krysiu! Wiesz, że mam świra na tym punkcie, ale mi z tym dobrze Niedługo zacznę moje elemelki nazywać po imieniu. Wtedy chyba będę musiała się udać do specjalisty
Majka! Nie mam pojęcia kto Ci wskazał drogę, ale bardzo się cieszę, że do mnie trafiłaś. Widzę, że hodujesz piękne róże. (muszę w wolnej chwili obejrzeć uważnie Twoje wątki) I ja trochę próbuję, ale dużo się muszę nauczyć, no i poszperać, co by mi pasowało. Lubię wielkokwiatowe, ale pomalutku przekonuje się do innych. Dalie polecam z całego serca. Nie są zbyt wymagające. Grunt to je dobrze wkomponować. Ale fajne jest to, że co roku możesz mieć je w innym miejscu.
Krysiu! Wiesz, że mam świra na tym punkcie, ale mi z tym dobrze Niedługo zacznę moje elemelki nazywać po imieniu. Wtedy chyba będę musiała się udać do specjalisty
Miłka
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
ja po prostu nie wiem jak ty robisz takie piękne zdjęcia ptaszkom.
Co prawda ogrodnik musi być cierpliwy ale żeby aż tak ?
Ciemiernik zapowiada kwitnienie, będzie co oglądać.
Ja swoje musiałam przesadzić i wątpię czy któryś zakwitnie.
Co prawda ogrodnik musi być cierpliwy ale żeby aż tak ?
Ciemiernik zapowiada kwitnienie, będzie co oglądać.
Ja swoje musiałam przesadzić i wątpię czy któryś zakwitnie.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Miłka - wiadomo kto wskazał jej drogę - przecież Ona ma róże w ogrodzie.
Ładne zdjęcia wróbli - macie je u siebie? W zeszłym roku był jakiś pogrom i nie mam już wróbli. Możesz mi podpowiedzieć jakie używasz makro do zdjęć?
Ładne zdjęcia wróbli - macie je u siebie? W zeszłym roku był jakiś pogrom i nie mam już wróbli. Możesz mi podpowiedzieć jakie używasz makro do zdjęć?
- takasobie
Małgoś! Trochę Cię podejrzewałam, ale pewna nie byłam
Ja używam różnych obiektywów. Do makro - 100mm (robaczki, kwiatki itd), choć często wystarcza mi mój standard 80mm.
Ptaki robię teleobiektywem 400mm. Trochę ciężki, ale i tak w wersji lekkiej.
Ja używam różnych obiektywów. Do makro - 100mm (robaczki, kwiatki itd), choć często wystarcza mi mój standard 80mm.
Ptaki robię teleobiektywem 400mm. Trochę ciężki, ale i tak w wersji lekkiej.
Miłka
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Mariolko. Powinny zakwitnąć tylko później. Przecież pamiętasz chyba, że moje wszystkie przesadzane kwitły. Nie kwitł tylko cuchnący, ale on bardziej z tytułu, że był jeszcze za młody a nie z tytułu przesadzenia. Tak też myślałam, że do ptaków musi być teleobiektyw.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki - szukam dobrego makra do kwiatów do swojego canona - masz dłużej swojego stąd te pytanie. Czytałam ostatnio o makro 90. 2,8 - podobno jest najlepszy.
Zobaczymy jak to będzie wyglądać bo kosztuje tyle samo co sam aparat.
Zobaczymy jak to będzie wyglądać bo kosztuje tyle samo co sam aparat.
- takasobie
Mariola! Ja w obserwacji ptaków szukam ukojenia w codziennym kieracie. Ty robisz na szydełku - ja bym nie miała cierpliwości. Do robienia ptakim zdjęć potrzebna jest "inna" cierpliwość No i jak już wspomniałam - teleobiektyw i trochę znajomości zwyczajów ptasich. Polecam moją galerię http://www.garnek.pl/ptaszak . Odbiło mi zeszłej zimy i tak już trzyma.
Ciemierniki traktuję po macoszemu, dostałam więc wsadziłam. Ale chyba mnie lubią , bo rosną i kwitną (na razie byle jak , bo to dopiero 2 rok).
Małgosiu! Obiektywy z reguły są bardzo drogie, ale czasami tańszym tamronem albo sigmą mozna zrobić coś fajnego. Może kwestia poeksperymentowania z parametrami? Ja mam to szczęście, że małżonek ma trochę optyki więc korzystam do woli
Ciemierniki traktuję po macoszemu, dostałam więc wsadziłam. Ale chyba mnie lubią , bo rosną i kwitną (na razie byle jak , bo to dopiero 2 rok).
Małgosiu! Obiektywy z reguły są bardzo drogie, ale czasami tańszym tamronem albo sigmą mozna zrobić coś fajnego. Może kwestia poeksperymentowania z parametrami? Ja mam to szczęście, że małżonek ma trochę optyki więc korzystam do woli
Miłka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Miłko, dziękuję, że mi odpowiedziałaś. Hihi..hi a, jednak dobrze podejrzewałaś, że chodzi o Gosię.
Już Ci chciałam napisać, że jeżeli szukasz róż, to właśnie ona Ci wskaże te które będą najpiękniejsze.
Ja z kolei serdecznie zapraszam do siebie, może Ci coś wpadnie w oko. Chętnie Ci pomogę wybrać najlepsze.
Twoje dalie i tak robią w mojej głowie furorę. Muszę spisać nazwy i sprawdzić jakie one mają wysokości.
Masz ogród w którym chyba każdy czuje sie dobrze.
Już Ci chciałam napisać, że jeżeli szukasz róż, to właśnie ona Ci wskaże te które będą najpiękniejsze.
Ja z kolei serdecznie zapraszam do siebie, może Ci coś wpadnie w oko. Chętnie Ci pomogę wybrać najlepsze.
Twoje dalie i tak robią w mojej głowie furorę. Muszę spisać nazwy i sprawdzić jakie one mają wysokości.
Masz ogród w którym chyba każdy czuje sie dobrze.