Moje ukochane kwiatuszki :)
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukochane kwiatuszki :)
Ewelina ale ile miejsca u Ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O rajciu tylko chciejstwa mieć !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piękny ten pstrokaty bluszcz,ma jakaś nazwę?
Bardzo ładnie kontrastują Twoje zielone roślinki na tle kanarkowej ściany
Bardzo ładnie kontrastują Twoje zielone roślinki na tle kanarkowej ściany
Marylko dziekuje! Nazywa sie hedera variegata i kojarzy mi sie z dziecinstwem. W Krakowie z mama mieszkalysmy w hotelu asystenckim. W czasach komuny pod sufitem wisial wielki czarny glosnik od radiowezla... Na nim siedzial wielki bluszcz, taki sam jak ten. Byl za duzy i mama dala go sasiadce przy przeprowadzce. Od tej pory marzylam o takim.
Lidziu miejsca sporo, ale malo swiatla. W tym pokoju nie ma okna . Sa tylko drzwi i szukam ladnych roslinek, ktore dr...
Lidziu miejsca sporo, ale malo swiatla. W tym pokoju nie ma okna . Sa tylko drzwi i szukam ladnych roslinek, ktore dr...
- mmaryla
Ewelinko widzę że i Tu masz sentymentalne wspomnienia z PRL-u . Bo dla mnie to Zielistka i Trzykrotka przypominają ukwiecone ściany i parapety szkolne (wrocławskiej podstawówki Nr11)
z tamtych odległych czasów
z tamtych odległych czasów
Hihi to szkolno kwiatowe wspomnienie tez mam. W jednej z klas w podstawowce parapety uslane byly geranium. Mielismy tam lekcje w piatki... I zawsze w piatku dostawalam katar i... 2 tygodnie w domu....
Oj miala mama ze mna. Dopiero pozniej zorientowalam sie, ze mam uczulenie na ta roslinke i niestety nie moge jej trzymac w domu.
Oj miala mama ze mna. Dopiero pozniej zorientowalam sie, ze mam uczulenie na ta roslinke i niestety nie moge jej trzymac w domu.
- mmaryla
U mnie w szkole było tez geranium, ale pielęgniarka miała go jako lek do ucha w gabinecie pielęgniarskim. Teraz chyba takich gabinetów już nie ma
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspomnienia ze szkół... Ja w swojej podstawówce (na piętrach przeznaczonych dla starszych klas) miałam parapety w 90% usłane zielistką... Ładnie to wyglądało, takie zwieszające się małe sadzonki . A na parterze, gdzie były początkowe klasy stały na podłodze wielgachne draceny i juki i inne wielkością sięgające sufitu.
- mmaryla
Hej i znowu namieszałam, zdjecie wstawiłam do Ewelinki, przeszkadza Ci to go wyrzucę
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Ewelino, piękna półeczka
-
- 1000p
- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Ewelinko, dziwnym trafem teraz dopiero dotarłam do Twojego wątku, a widzę, że posiadasz przepiękne fiołeczki (których to jestem od niedawna zagorzałą fanką ). Pozdrawiam cieplutko
Marylko jasne, ze nie przeszkadza!
Przyszlam na chwilke, mam krotka przerwe w pracy.
Przyszlam na chwilke, mam krotka przerwe w pracy.
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Ewelina ale masz elegancką tą półeczkę nie dość, że półeczka sama w sobie mi się podoba to te roślinki w różowych osłonkach ozdabiają ją jeszcze bardziej
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
No właśnie mi też ta półeczka się podoba , u mnie nie ma szans na takowa nie te ściany ja bym ja całą pięknie kwiatkami zastawiła, ja jakoś nie przepadam za bluszczami ale Twój