Moja domowa zielenina
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja domowa zielenina
przeleciałam w mega szybkim tempie Twój wątek i musze Ci powiedzieć, że niektóre okazy robią wrażenie np.haworthia, czy szczawiki z internetu po prostu bajka. Harwothia to kaktus?
Witam Was po małej przerwie, czasem podglądałam co dzieje się na Waszych parapetach, ale nie miała czasu żeby wystukać coś od siebie. Więc postaram się teraz troszkę nadrobić zaległości.
lulka haworthia to sukulent, już pojawiły się cztery małe maluchy, przygotujcie się, że komuś będę starała się je wepchnąć na wiosnę
Rosiczka nie najlepiej przechodzi zimę, jest oklapnięta i nie ma kropelek. Zastanawiam się, czy jej nie obciąć i czekać do wiosny aż wypuści nowe listeczki.
Grudnik w końcu daje oznaki życia
Trzykrotka coraz bardziej się rozrasta.
Aloes, którego dostałam chyba się jednak nie przyjął, listki się zwinęły i jakby wyblakły, ale poczekam do wiosny, może jeszcze odżyje
Z dużego beniaminka zrobiłam szczepki, już z korzonkami siedzą w doniczce i wypuszczają pierwsze listki
lulka haworthia to sukulent, już pojawiły się cztery małe maluchy, przygotujcie się, że komuś będę starała się je wepchnąć na wiosnę
Rosiczka nie najlepiej przechodzi zimę, jest oklapnięta i nie ma kropelek. Zastanawiam się, czy jej nie obciąć i czekać do wiosny aż wypuści nowe listeczki.
Grudnik w końcu daje oznaki życia
Trzykrotka coraz bardziej się rozrasta.
Aloes, którego dostałam chyba się jednak nie przyjął, listki się zwinęły i jakby wyblakły, ale poczekam do wiosny, może jeszcze odżyje
Z dużego beniaminka zrobiłam szczepki, już z korzonkami siedzą w doniczce i wypuszczają pierwsze listki
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Dominiko Ty zostaw rosiczkę po prostu często nawet parę razy dziennie zraszaj !!!!!!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja bym też tej rosiczki nie obcinała. Niech maluchy zdrowo rosną.
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dominiko! Super ten Twój aloes, czytałam, że w naszych klimatach nie bardzo rosną w stożek, do góry a u Ciebie pięknie
A moja rosiczka ledwie żywa...
A moja rosiczka ledwie żywa...
Ile maleństw niech rosną duże, a mi się podoba rosiczka ładna jest
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
a ja gdzieś na forum słyszałam że rosiczek się nie zrasza
- Karolina__
Chyba nie wolno zraszać rosiczek dlatego, że im się ta substancja na listkach rozpuszcza i zaczynają chorować.
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Czy to prawda, że jak jest rosiczka wśród doniczek, to nie ma tych małych fruwających....??:
- Karolina__
Moja rosiczka genialnie się sprawowała. Miałam jeszcze muchołówkę na parapecie. Byłam w szoku, że tak wyłapały mi muchy i komary! Wszystko. Duże muchy i małe. Pająki, żuki i mrówki Wiedziałam, że to łowne ale nie przypuszczałam, że aż tak ;-)
Piękne maleństwa, niech zdrowo rosna w siłę listków:).
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Czy w sklepach można tez kupić rosiczkę?
- Karolina__
Chyba można Marylko, trzeba popytać w kwiaciarniach.