Ścieżka w ogrodzie, w warzywniku - budowa,utrzymanie itp
- magos13
- 500p
- Od: 2 lut 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tania ścieżka w ogrodzie?
karowy , a z marmuru bardziej by się podobała ?
mucek37
mucek37
Pozdrawiam. Gosia
Dzięki! Naprawdę polecam, jeśli chodzi o tanią ścieżkę. Z marmuru - no cóż. Musiałbym zdejmować buty przed wejściem na posesję! A w zimę... brr... A jakby pękło i z tego powodu serce nie wytrzymało... I marmur nie potrzebny!
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 cze 2010, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi się podoba, takie ścieżki nadają posesji klimatu. U siebie też rozważałem kamienie, ale zostało mi to wybite z głowy przez małżonkę - zbyt duże ryzyko dla kogoś chodzącego na wysokim obcasie. (oczywiście w szpilkach chodzi żona, nie ja )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: żwirowe ścieżki
Tak sobie czytam ten wątek i się zasmuciłam, bo właśnie miałam zamiar jechać jutro i zamówić żwir na ścieżkę na trawniku . Teraz, to już w ogóle nie wiem co zrobić, bo fundusze są niewielkie . Nie chcę lać betonu a na kostkę mnie nie stać . Ścieżkę wyłożyłam agrowłókniną, mam kamienie na I warstwę, mam żwir na II warstwę i tylko brakuje mi czegoś na wierzch Chyba jednak położę żwir...a w przyszłości może coś wykombinuję.
A powiedzcie mi, jak obliczyć ilość żwiru potrzebnego do wysypania ścieżki?? Zaznaczam, że jest to teren bardzo przepuszczalny, będzie to ścieżka jedynie do spacerów po trawniku.
A powiedzcie mi, jak obliczyć ilość żwiru potrzebnego do wysypania ścieżki?? Zaznaczam, że jest to teren bardzo przepuszczalny, będzie to ścieżka jedynie do spacerów po trawniku.
Śliczna ścieżka.magenta pisze:Ładnie!
Moja ścieżka już obrośnięta
Bardzo mi się podoba to rozwiązanie po bokach działki. Uroczo. I jak równo, jak od linijki.
A ścieżynkę chcę w tej deseń, tylko z drewnianych placków.
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Dziękuję kropko jak zerknęłam na to zdjęcie z 1 kwietnia, to nie mogę uwierzyć że jeszcze tak łyso było i bez roślin.
Długo nam przychodzi czekać na zieleń
Długo nam przychodzi czekać na zieleń
Czy widział ktoś takie drewniany elementy na ścieżkę w postaci prostokątów albo kwadratów?
Bo tak się rozglądam i widzę tylko okrągłe.
Bo tak się rozglądam i widzę tylko okrągłe.
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, ale potwornie drogie i moim zdaniem nietrwałe.
Nie warte okazały sie mojego zainteresowania.
Nie warte okazały sie mojego zainteresowania.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Okrągłe tanie. Ale trwałość pewnie podobna? Czy jednak nie?
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
2 - 4 lat. Jak dobrze zaimpregnowane to 6 lat. No i chemia wypłukuje się z drewna do ziemi.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Heh...
No to chyba trzeba będzie przejść na kamienie.
No to chyba trzeba będzie przejść na kamienie.
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
My name is Daniel
-
- 100p
- Od: 29 mar 2011, o 22:29
Cześć wszystkim
Repas ciekawa jestem jak ta ścieżka teraz wygląda bo na zdjęciach to ona jest taka swieża..
Ja też planuje zrobić ścieżke w ogrodzie ale prowadząca do szklarni i tez się zastanawiałam nad cegłami ale mąż odradza że długo to one nie będą zwłaszca że cegły ze starego pieca. Wieć wymyśliłam że zrobie ją ze starych płyt cementowych którymi mam jak na razie obłożone podwórko w odpowiednich odległościach oczywiście i podsypie białymi kamyczkami.
Repas ciekawa jestem jak ta ścieżka teraz wygląda bo na zdjęciach to ona jest taka swieża..
Ja też planuje zrobić ścieżke w ogrodzie ale prowadząca do szklarni i tez się zastanawiałam nad cegłami ale mąż odradza że długo to one nie będą zwłaszca że cegły ze starego pieca. Wieć wymyśliłam że zrobie ją ze starych płyt cementowych którymi mam jak na razie obłożone podwórko w odpowiednich odległościach oczywiście i podsypie białymi kamyczkami.
Gosia
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Mogę zrobić fotkę jak wyglądają teraz ;) Tylko ostrzegam trochę chwasta z pod nich wyłazie XD
My name is Daniel
-
- 100p
- Od: 29 mar 2011, o 22:29
Nie szkodzi jest zima :P Ciekawa jestem własnie jak sobie obrosła.. :P
Gosia