Kaktusy i sukulenty Eweliny
Witam! Masz Przepiękne kaktusiki i sukulenty. Ja też mam ich kilka, ale Twoja kolekcja jest zdumiewająca. Czy moglabym dostać od Ciebie kilka szczepek Twoich kaktusików? Bardzo zależy mi na tych na zdjęciach nr (od prawej): 13, 16, 21, 24, 27, 29. Jeśli nie to trudno, ale jeśli będziesz mogla mi je przesłać to będę baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzięczna i ucieszona ;:91 Pozdrawiam
Dobre uczynki i słowa zawsze wracają
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Skarbie-14 ! Nieco się spóźniłaś ... Roślinki , które nadawały się do dzielenia już porozsyłałam do " dobrych ludzi"...Teraz muszę dać moim kaktusowatym trochę spokoju, by się nieco rozrosły. Tym niemniej zapisałam sobie Ciebie w notesiku ...Czy masz coś na wymianę ?Nie znalazłam Twojego wątku na forum...
A teraz nowość !!!
Świeżutka kompozycja kaktusowo-sukulentowa( 2 kaktusy i 3 sukulenty) .Pokazuję z różnych stron, żeby było widać roślinki. Nie wszystkie potrafię nazwać , bo , jak zwykle , opisane były idiotycznie ( kaktus mix, albo sukulent mix).

A tu kilka "portretów" :

To , jak sądzę, Sinocrassula densirosulata , a kaktus na zdjęciu obok to Pilosocertus azureus.

Nazwy tego maleństwa też nie znam...

tu Crassula muscosa i Cereus jamacaru var.monstruosis

A tu popatrzcie- pod kaktusy dostawiłam figurkę Meksykanina, jakoś tak pasuje do tej kompozycji, więc niech stoi !:)
A teraz nowość !!!
Świeżutka kompozycja kaktusowo-sukulentowa( 2 kaktusy i 3 sukulenty) .Pokazuję z różnych stron, żeby było widać roślinki. Nie wszystkie potrafię nazwać , bo , jak zwykle , opisane były idiotycznie ( kaktus mix, albo sukulent mix).

A tu kilka "portretów" :

To , jak sądzę, Sinocrassula densirosulata , a kaktus na zdjęciu obok to Pilosocertus azureus.

Nazwy tego maleństwa też nie znam...

tu Crassula muscosa i Cereus jamacaru var.monstruosis

A tu popatrzcie- pod kaktusy dostawiłam figurkę Meksykanina, jakoś tak pasuje do tej kompozycji, więc niech stoi !:)
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To niezidentyfikowane "maleństwo" przypomina mi Sedum nussbaumerianum. No a niebieski to chyba Pilosocereus azureus jak już w innym wątku pisałam
.
Pozdrawiam,

Pozdrawiam,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Może taki link pomoże? http://www.sedumphotos.net/v/sedum-mno/ ... _.jpg.htmlEwelina pisze:Bardzo Wam dziękuję - pouzupełniałam już nazwy pod zdjęciami, ale jeszcze zostało to " maleństwo...Myszku, czy podałaś dobra nazwę ? - nie mogę tego znaleźć ...
Pozdrawiam,
Mysza
Kaktusy
Witam!!!
Kompozycja rewelacja a meksykanin wygląda extra
a jakie ładne kamyczki.
A czy ta doniczka to nie jest przypadniem z tych doniczek na bonsai
ja ostatnio widziałam takie ładne w LM i pomyslałam,że super byłyby na kaktusy hehe ale przyznam ze te na bonsai troche drogie.
Pozdrawiam ciepło
P.S. U nas snieg spadł brrrr
Kompozycja rewelacja a meksykanin wygląda extra

A czy ta doniczka to nie jest przypadniem z tych doniczek na bonsai

Pozdrawiam ciepło
P.S. U nas snieg spadł brrrr
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
-
- 100p
- Od: 14 lip 2007, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Re: Kaktusy
To raczej nie do bonsai- jest sporo głębsza i nie miała dziury ( znowu sama bidulka , musiałam wiertarkowaćchmara3 pisze:Witam!!!
A czy ta doniczka to nie jest przypadniem z tych doniczek na bonsaija ostatnio widziałam takie ładne w LM i pomyslałam,że super byłyby na kaktusy hehe ale przyznam ze te na bonsai troche drogie.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
„Kolorowych jajeczek, bielutkich owieczek,
Rozkicanych króliczków, pyszności w koszyczku,
Udanego uciekania w dniu „wielkiego lania”!
Wiosny w sercu, pogody w duchu, oby skrzydła wiary przykryły kamienie zwątpienia
I uniosły Was ponad przemijanie...”
Na nadchodzące Święta Wielkanocne ślę Wam życzenia zdrowia, spokoju, radości , wielu miłych chwil w gronie najbliższych
Ewelina

Rozkicanych króliczków, pyszności w koszyczku,
Udanego uciekania w dniu „wielkiego lania”!
Wiosny w sercu, pogody w duchu, oby skrzydła wiary przykryły kamienie zwątpienia
I uniosły Was ponad przemijanie...”
Na nadchodzące Święta Wielkanocne ślę Wam życzenia zdrowia, spokoju, radości , wielu miłych chwil w gronie najbliższych
Ewelina

-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.