Szaleństwo ogrodowe Agusi
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Witam
Troszkę mnie nie było na fo, ale miałam masę pracy
Chryzantemy mają się na razie dobrze, ale ciekawe jak będą wyglądać po dzisiejszych mrozach Te świeżo wsadzane okrywam liśćmi i gałązkami aby liści nie zwiało, ale tych czerwonych to nijak nie okrywam. Fakt, że rosną w zacisznym miejscu, za orzechami laskowymi, przy płocie, i jeszcze obok rośnie agrest, więc jest dość dobrze osłonięty od wiatru
Ogród przygotowałam do zimy (chyba ) czapeczki z włókniny ponaciągane, liście rozsypane, niektóre zakopczykowane kwiaty, zostało jeszcze różom porobić kopczyki . Liście też pograbione, zostało jeszcze z dużego trawnika przejść z odkurzaczem, bo tam to sa rzadko liście, i z grabiami nie opłaca się chodzić, a że M kupił urządzenie to trzeba je wykorzystać
Czapki coś nie mogę sie wziąć zrobić reszcie, ale mają co na głowy włożyć, więc nie zmarzną
Troszkę mnie nie było na fo, ale miałam masę pracy
Chryzantemy mają się na razie dobrze, ale ciekawe jak będą wyglądać po dzisiejszych mrozach Te świeżo wsadzane okrywam liśćmi i gałązkami aby liści nie zwiało, ale tych czerwonych to nijak nie okrywam. Fakt, że rosną w zacisznym miejscu, za orzechami laskowymi, przy płocie, i jeszcze obok rośnie agrest, więc jest dość dobrze osłonięty od wiatru
Ogród przygotowałam do zimy (chyba ) czapeczki z włókniny ponaciągane, liście rozsypane, niektóre zakopczykowane kwiaty, zostało jeszcze różom porobić kopczyki . Liście też pograbione, zostało jeszcze z dużego trawnika przejść z odkurzaczem, bo tam to sa rzadko liście, i z grabiami nie opłaca się chodzić, a że M kupił urządzenie to trzeba je wykorzystać
Czapki coś nie mogę sie wziąć zrobić reszcie, ale mają co na głowy włożyć, więc nie zmarzną
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też mam ochotę na Twoje chryzantemy Może wymienimy się wiosną? Chryzantem co prawda nie mam żadnych, ale trochę innych roślin może się znajdzie Włókniny jeszcze nie nałożyłam na nic, czekam aż się samo zrobi
- agusia2410
- 500p
Ewa - oczywiście każda wymianka mile widziana, Twój ogród jest tak pięknie ukwiecony chętnie przygarnęłabym nie jedną roślinkę
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mamy całą zimę na planowanie, co by tu uszczknąć z cudzego ogrodu
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam nadzieję, że zima nie będzie zbyt długa w tym roku
Aga skoro wszystko zrobione to czystym sumieniem możesz planować i czekać na wiosnę.
Aga skoro wszystko zrobione to czystym sumieniem możesz planować i czekać na wiosnę.
I ja pochwalę chryzantemy cudne są żółtą pomponiastą mam jest wyjątkowa , bordową będę miała a na różową pojedynczą możemy zrobić podmiankę jak jeszcze starczy Ci Agnieszko krzaczka
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś,czy ten rdest kupuje sie z nasion?Widziałam juz tu u kogoś taki krwistoczerwony,piekny.Jaka on ma wysokość,bo zdjęcia przekłamuja wielkość kwiatów?
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Agusiu zamawiam na wiosnę kępkę Rdestu.Córeczki piękne,a jak tam króliczki
- agusia2410
- 500p
Oj dawno tu nie zaglądałam przed świętami masa roboty, nie tylko w domu, ale również dużo macham szydełkiem aby wyrobić sie na kiermasz świąteczny z ozdobami na choinkę, ostatnio również wciągnęło mnie robienie kartek techniką pergamano
co do chryzantem, zobaczymy na wiosnę co tam z nich będzie bo niektóre nowe, i ciekawe jak przezimują
Małgosiu - ja rdest dostałam od znajomej już kępkę i bardzo szybko sie rozrasta, a kwiaty to wyrastają tak na ok. 30 cm, niektóre kwiaty trochę lepiej, ale reszta roślinki to niziutka jest
Gosiu - oczywiście, jak pisałam rdest rośnie szybko, wiec na wiosnę na pewno będzie co podzielić
no to ja zmykam dalej do moich robótek, a i dom by sie przydało trochę ogarnąć na święta
co do chryzantem, zobaczymy na wiosnę co tam z nich będzie bo niektóre nowe, i ciekawe jak przezimują
Małgosiu - ja rdest dostałam od znajomej już kępkę i bardzo szybko sie rozrasta, a kwiaty to wyrastają tak na ok. 30 cm, niektóre kwiaty trochę lepiej, ale reszta roślinki to niziutka jest
Gosiu - oczywiście, jak pisałam rdest rośnie szybko, wiec na wiosnę na pewno będzie co podzielić
no to ja zmykam dalej do moich robótek, a i dom by sie przydało trochę ogarnąć na święta
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś,dziękuję bardzo za piękną kartkę swiąteczną.
Uploaded with ImageShack.us
Dla ciebie i twojej rodziny...
Dla ciebie i twojej rodziny...
- agusia2410
- 500p
Małgosiu, Gosia123 - cieszę sie że mogłam wyciągnąć uśmiech na waszych buźkach
Małgosiu - dziękuje za śliczne kartki wirtualne
Małgosiu - dziękuje za śliczne kartki wirtualne
- agusia2410
- 500p
Dla wszystkich odwiedzających mój wątek, składam już dzisiaj życzenia świąteczne, jutro wiadomo maasa roboty, a później to już czas przeznaczony dla najbliższych
Życzę Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego, co wokół, chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!!!
Życzę Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego, co wokół, chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!!!