Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Witaj Aguniu dawno nic nie wpisywałam ale na bieżąco po cichutku czytam Twój watek i na samym począteczku chciałabym Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzin ale również i Świąt ( choć spóźnione to z całego i szczere).
Czytam o Twoich wspaniałych planach na zagospodarowanie ogródka i oczyma wyobraźni widzę jak pięknie będzie palenisko, donice i kolejne zakupowe szaleństwo z różami ach już nie mogę się doczekać kiedy będzie wiosna zapewne tak jak i Ty zwłaszcza kiedy za oknem taka pogoda w grudniu
Pozdrawiam serdecznie
Czytam o Twoich wspaniałych planach na zagospodarowanie ogródka i oczyma wyobraźni widzę jak pięknie będzie palenisko, donice i kolejne zakupowe szaleństwo z różami ach już nie mogę się doczekać kiedy będzie wiosna zapewne tak jak i Ty zwłaszcza kiedy za oknem taka pogoda w grudniu
Pozdrawiam serdecznie
Bożenko, nie uwierzysz, ale wczoraj wieczorem o Tobie myślałam z zamiarem wywołania Cię w Twoim wątku telepatia normalnie bardzo dziękuję za życzenia, które odwzajemniam... spokojnego i pomyslnego Nowego Roku Ci życzę, łaskawej pogody i realizowania planów ogrodowych i nie tylko jak widzisz, stoję w blokach, a przygotowania do wiosny idą pełną parą... M. nawet wczoraj poczynił przygotowania do zakupu desek ryflowanych na skrzynie - zdaje się, że zaprojektujemy i wykonamy sami... różyczki też częściowo wybrane, zatem będzie się działo! wiosną będę się wybierać do Rogowa, zatem mam nadzieję na wspólną kawę lub krążenie po arboretum/okolicznych szkółkach pozdrawiam Cię serdecznie!
Julka, no właśnie... zobaczymy, jakie róże posadzę do donic, ale dosadzenie nie inwazycjnych bylin czy jednorocznych (wilczomlecz!) 'w nogi' im nie zaszkodzi...
Dorotko, lilie w donicach to musi być widok! jeśli chodzi o hortensje, to planuję posadzić je przy wejściu do domu, też w donicach, w towarzystwie małych iglaków/bukszpanu... oczami wyobraźni widzę, że będzie pięknie!
Małgosiu, miło mi bardzo... co do tempa wzrostu roślin, to powiem Ci, że liściaki szaleją i przyrastają dużo rok do roku... jeśli chodzi o iglaki, to kupowałam już takie nieco większe i to się opłaciło... poza tym, niezbędne nawożenie i podlewanie - to głowne czynniki wzrostu... ani się obejrzysz, a i u Ciebie będzie busz ps. cennik z R. jak tylko będę go miałą - podeślę
Majeczko, Larissa + heliotrop = piękne połączenie... w ogóle chciałabym w skrzyniach uzyskać efekt kolorystyczny purpura--jasny róż--biel... ach, już nie mogę się doczekać!
ps.1. przyznam się Wam, że poczyniłam pierwszy krok do zrzucania wagi od nowego roku i zakupiłam plan dietetyczny na http://diety.odwazsie.gazeta.pl/ ... zaczynam od poniedziałku!
ps.2. dla zainteresowanych uprawą róż w pojemnikach, załączam link: http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/196- ... ojemnikach
Julka, no właśnie... zobaczymy, jakie róże posadzę do donic, ale dosadzenie nie inwazycjnych bylin czy jednorocznych (wilczomlecz!) 'w nogi' im nie zaszkodzi...
Dorotko, lilie w donicach to musi być widok! jeśli chodzi o hortensje, to planuję posadzić je przy wejściu do domu, też w donicach, w towarzystwie małych iglaków/bukszpanu... oczami wyobraźni widzę, że będzie pięknie!
Małgosiu, miło mi bardzo... co do tempa wzrostu roślin, to powiem Ci, że liściaki szaleją i przyrastają dużo rok do roku... jeśli chodzi o iglaki, to kupowałam już takie nieco większe i to się opłaciło... poza tym, niezbędne nawożenie i podlewanie - to głowne czynniki wzrostu... ani się obejrzysz, a i u Ciebie będzie busz ps. cennik z R. jak tylko będę go miałą - podeślę
Majeczko, Larissa + heliotrop = piękne połączenie... w ogóle chciałabym w skrzyniach uzyskać efekt kolorystyczny purpura--jasny róż--biel... ach, już nie mogę się doczekać!
ps.1. przyznam się Wam, że poczyniłam pierwszy krok do zrzucania wagi od nowego roku i zakupiłam plan dietetyczny na http://diety.odwazsie.gazeta.pl/ ... zaczynam od poniedziałku!
ps.2. dla zainteresowanych uprawą róż w pojemnikach, załączam link: http://www.ogrodowisko.pl/artykuly/196- ... ojemnikach
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aż mi się wesoło zrobiło, kiedy poczytałam o Twoich wiosennych planach Widzę oczyma duszy Larissę z heliotropem, ładny widoczek. I pachnie wanilią
Ewcia, jest duża szansa, że wiosna zawita wcześniej niz zwykle, więc planowanie teraz to niemal jak na ostatnią chwilę ;)
wczoraj wysłałam pierwsze zamówienie różane i mam nadzieję, że dzięki uprzejmości Gosi-Deirde dotrą do mnie takie oto pięknoty:
Papa M.
Ascot
Red Leonardo da Vinci
Larissa
Rotkappchen
Astrid Gräfin von Hardenberg
Falstaff
William Shakespeare
Munstead Wood
Gentle Hermione
Pozostałe różyczki, które mam na liście, zapewne kupię w lokalnych szkółkach.
wczoraj wysłałam pierwsze zamówienie różane i mam nadzieję, że dzięki uprzejmości Gosi-Deirde dotrą do mnie takie oto pięknoty:
Papa M.
Ascot
Red Leonardo da Vinci
Larissa
Rotkappchen
Astrid Gräfin von Hardenberg
Falstaff
William Shakespeare
Munstead Wood
Gentle Hermione
Pozostałe różyczki, które mam na liście, zapewne kupię w lokalnych szkółkach.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,wybierasz się w maju na zlot czarownic forumowych?Ja już nie mogę się doczekać.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Widzę, że cię ciemne kolory kręcą. Też mam kilka róz z tej listy, część jeszcze nie kwitła bo jesienne zakupy.
A Larissę i Ascot muszę kupić. Obie piękne panienki
A Larissę i Ascot muszę kupić. Obie piękne panienki
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ascot, tez bym przygarnela z mila checia Piekna z niej rozyca
Bylas w ogrodniczym? u mnie nie ma nic ciekawego jeszcze ale kupilam sobie pod choinke zamiast rozycy hihi wielka wiklinowa kule Nareszcie udalo mi sie taka duza wypolowac
Bylas w ogrodniczym? u mnie nie ma nic ciekawego jeszcze ale kupilam sobie pod choinke zamiast rozycy hihi wielka wiklinowa kule Nareszcie udalo mi sie taka duza wypolowac
Małgosiu, nie mam głowy, żeby już teraz zaklepywać przyjazd na zlot forumowiczów... mój teść jest coraz słabszy i powoli gaśnie, nie wiem co będzie dalej, a tym bardziej w maju... na pewno chciałabym bardzo pojechać w któryś z wiosennych weekendów do Szmita - mam nadzieję, że zgram się z innymi chętnymi z FO.
Dorotko, kręcą mnie zarówno bladawce jak i mocne kolory, ale tych drugich mam zdecydowanie mniej, stąd na nich skupiam się przy wiosennych zakupach... ciekawa jestem wiosny w Twoim ogrodzie
Julka, do ogrodniczego dziś nie dojechałam - musiałam załatwić kilka spraw w innej części miasta... zakupy jednak nie uciekną, w końcu to dopiero koniec grudnia (chociaż czuję, jakby był luty)... czy ta wiklinowa kula to coś podobnego do tych, które Danka ma u siebie w ogrodzie? będzie ładne towarzystwo dla Henry'ego ;)
Dorotko, kręcą mnie zarówno bladawce jak i mocne kolory, ale tych drugich mam zdecydowanie mniej, stąd na nich skupiam się przy wiosennych zakupach... ciekawa jestem wiosny w Twoim ogrodzie
Julka, do ogrodniczego dziś nie dojechałam - musiałam załatwić kilka spraw w innej części miasta... zakupy jednak nie uciekną, w końcu to dopiero koniec grudnia (chociaż czuję, jakby był luty)... czy ta wiklinowa kula to coś podobnego do tych, które Danka ma u siebie w ogrodzie? będzie ładne towarzystwo dla Henry'ego ;)
- Jule
U Danki nie widzialam ale podobne ma Aga (Agatka123) ... u mnie tez byly ale wszystkie zawsze za male jak na moje potrzeby a teraz udalo mi sie taka dosc spora kupic.
Teraz musze tylko miejsce znalezdz dla niej na rabacie - chciala bym zeby gdzies blisko trawy lezala.
Teraz musze tylko miejsce znalezdz dla niej na rabacie - chciala bym zeby gdzies blisko trawy lezala.
racja, wiklinowe kule były u Agatki
kiedy będzie jakieś zdjęcie?
kiedy będzie jakieś zdjęcie?
- Jule
Jak prawdziwa wiosna przyjdzie a tak powaznie, to jak sie cieplo zrobi, bo teraz non-sens wynosic na zewnatrz.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Agunia, mam nadzieję, że spotkamy się u Szmita. Może pod koniec kwietnia, na początku maja.
A w Płocku pod koniec maja jest kiermasz ogrodniczy na który przyjeżdża Pan Tapir.
Może też się wybierzesz?
A w Płocku pod koniec maja jest kiermasz ogrodniczy na który przyjeżdża Pan Tapir.
Może też się wybierzesz?
Julka, oki - mnie się wydaje, że już luty, dlatego się upominam ;)
Gosiu, żeby nie wiem co, u Szmita wiosną będę (mam apetyt na hortensjowy szpaler); do Płocka też jest niedaleko, więc chętnie skorzystałabym z okazji, że na kiermaszu bywa Pan Tapir... no i bardzo chciałabym Cię w końcu poznać!
Gosiu, żeby nie wiem co, u Szmita wiosną będę (mam apetyt na hortensjowy szpaler); do Płocka też jest niedaleko, więc chętnie skorzystałabym z okazji, że na kiermaszu bywa Pan Tapir... no i bardzo chciałabym Cię w końcu poznać!